رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: نميتوان امام زمان (عج) را قبول داشت، اما نيابت ولي ايشان را نپذيرفت چرا که ادعاي اطاعت از امام زمان(عج) بدون پذيرش نائب وي مردود است. به گزارش فارس، آيتالله محمد يزدي در سومين اجلاس سراسري مديران مهديههاي کشور با موضوع مهدويت و بيداري اسلامي با اشاره به اينکه غيبت امام زمان(عج) امري ظاهري است، اظهار کرد: از ديدگاه شيعيان، امام زمان(عج) در طول دوران غيبت نيز در جامعه حضور دارد و مديريت ايشان بر جامعه بشري تا زمان برطرفشدن موانع ظهور ادامه دارد. وي با اشاره به مفهوم واژه امام عصر(عج) افزود: بيشتر مبلغان در مهديههاي سراسر کشور ذهنها را به سوي زمان ظهور هدايت ميکنند و اينکه هر کس در آن زمان حضور داشته باشد ميتواند از جمله ياران حضرت قرار گيرد اما اين موضوع نيز بسيار مهم است که بدانيم منظور از واژه امام عصر(عج) چيست. رئيس هيئت امناي مهديه تهران ادامه داد: امام زمان(عج) در مقطعي از زمان که شيخ مفيد در يکي از فتواهاي خود اشتباه کرده بود فتواي وي را تصحيح کرد و مدتي بعد که وي متوجه اين موضوع شد، تصميم گرفت که ديگر فتوا ندهد. وي تصريح کرد: در اين هنگام امام زمان (عج) به وي فرمود شما به وظيفه خود عمل کنيد و هر کجا لازم باشد من اشتباهات را رفع ميکنم.
آيتالله يزدي تاکيد کرد: بنابراين امامت امام زمان (عج) متعلق به تمام عصرها است و ايشان در عصر کنوني و در زمان غيبت کبري نيز به وظيفه خود در قبال مسلمانان عمل ميکند و هر کجا که لازم باشد، نواب خود را هدايت ميکند. وي اضافه کرد: بايد دقت کنيم که هر کس در همين زمان به هر شکل که در پست و مقام خود انجام وظيفه کند در زمان ظهور نيز همان قابليت را دارد، بنابراين هر فرد بايد خودسازي را از درون خود و از هماکنون آغاز کند. رئيس هيئت امناي مهديه تهران دقت در مفاهيم دعاي ندبه را در شناخت امام زمان (عج) بسيار موثر دانست و گفت: من به طور مستقيم از زبان رهبر معظم انقلاب شنيدهام که با کمک دعاي ندبه ميتوان شناخت صحيحي از حضرت ولي عصر(عج) پيدا و اعتقادات خود را در زمينه مهدويت تقويت کرد، اما متاسفانه برخي مداحان با روضهخواني در ميان اين دعاي پر مفهوم ذهنها را از معارف اصلي دعاي ندبه غافل ميکنند. رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم خطاب به مهديهداران سراسر کشور گفت: فقها، مراجع تقليد و مجتهدان جامعالشرايط، نواب امام زمان(عج) محسوب ميشوند و ايشان از طريق آنها امور جامعه اسلامي را انجام ميدهد و در زماني که لازم باشد از طريق آنها در امور جامعه دخالت ميکند.
آيتالله يزدي با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران تنها حکومت اسلامي پس از يک هزار و 400 سال است، گفت: همانطور که در جامعه کوچکي مانند خانواده ضعفهايي وجود دارد که نبايد آن را به قدري بزرگ کرد که تمام خانواده به زير سوال برود، اگر در حکومت اسلامي نيز مسئولي خلاف کرد نبايد تمام سيستم را به زير سوال برد. وي با بيان اينکه اين حکومت اسلامي و الهي است و از جانب امام زمان(عج) تاکنون به صورتهاي مختلف پشتيباني شده است، اظهار کرد: ميتوان گفت فتنه 88 در هر کجاي دنيا به جز ايران رخ ميداد به سقوط آن حکومت منجر ميشد، اما در آن زمان ما به خوبي شاهد حمايت امام زمان (عج) از وليفقيه زمان بوديم که به خوبي رهايي جامعه از اين فتنه را هدايت کرد. رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به ولايت حضرت علي (ع) در زمان 25 سال خانهنشيني تاکيد کرد: اين 25 سال که مردم ايشان را تنها گذاشته بودند، گرچه نميتوانست حکومت اسلامي برپا کند، اما اين موضوع ولايت ايشان را ساقط نميکرد ضمن اينکه ايشان در مواقع لزوم در امور حکومتي دخالت ميکرد. وي افزود: در طول پنج سالي که ايشان امامت امت اسلامي را برعهده داشتند، عاليترين نمونه حکومت اسلامي را ايجاد کردند. آيتالله يزدي تصريح کرد: تا پيش از انقلاب اسلامي طاغوتيان به علما اجازه دخالت در سياست را نميدادند و آنها در حد توان وارد مسائل حکومتي ميشدند. رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم اضافه کرد: مطابق دين اسلام زماني که «بسط يد» براي علما پيش آيد به اين معنا که مجتهد جامعالشرايط و نائب امام زمان (عج) طاغوت را کنار بزند و اسلام برقرار شود، ديگر فقها و مجتهدان نميتوانند در مسائل حکومتي دخالت کنند و تعيين نهايي مصالح حکومت، جنگ و صلح و تصميمات ديگر تنها بر عهده وليفقيه است. رئيس هيئت امناي مهديه تهران خطاب به مديران مهديههاي سراسر کشور گفت: نميتوان امام زمان(عج) را قبول داشت، اما نيابت نائب وي را نپذيرفت، چرا که امام زمان به اطاعت از نائب خود دستور داده است. رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم اضافه کرد: در حکومت اسلامي حاکميت به دست مرجع شرعي است و کميسيون تحقيق و فقهاي شوراي نگهبان در جريان برنامههاي حکومت قرار دارند و در چنين شرايطي اگر حاکم شرعي از قوانين تخلف کند از مرجعيت ميافتد. آيتالله يزدي ادامه داد: بنابراين اطاعت از ولي فقيه تکليف شرعي افراد مختلف در زمان غيبت است و امام زمان (عج) نيز خود بر اين شرايط ناظر است. رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در ادامه با اشاره به اينکه مديريت مهديهها بسيار سخت است و مخاطرات بسياري به همراه دارد، گفت: لازم است مديران مهديههاي سراسر کشور براي جلوگيري از اشتباه در تبيين مباني انتظار از تاريخ مهدويت که در مراکز تحقيقي تهيه شده است، استفاده کنند. رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم تاکيد کرد: از ديدگاه من اقدامات تحقيقاتي که در مهديه اصفهان انجام شده نسبت به بقيه کشور بسيار متقن و قوي است. وي اضافه کرد: توجه داشته باشيد مباني مهدويت را از علما و اهلبيت دريافت کنيد و در اين راه خودسرانه عمل نکنيد تا مباني اصلي مهدويت رها نشود.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر