پیکر استاد حاج فریدون داوری از مفاخر ادبی و فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز در دهدشت تشییع و به خاک سپرده شد.
به گزارش راک نیوز،پیکر استاد حاج فریدون داوری از مفاخر ادبی و فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز در دهدشت تشییع و به خاک سپرده شد.
حالا خزانی زرد به فضای شعر در کهگیلویه وبویراحمد سایه افکنده و شور شیرین واژگان در کام مردمان ادب پرور این دیار تلخ شده است.
شهروندان کهگیلویه وبویراحمد امروز سیاه پوش و عزادار مردی شده اند که با سرودن ۱۰ هزار بیت در قالب های غزل و قصیده به واژگان لری جان بخشیده است.
با درگذشت فریدون داوری به عنوان مشهورترین شاعر سراینده اشعار با گویش لری و آکنده از سنت های محلی در کهگیلویه و بویراحمد به باور بسیاری از فعالان حوزه ادبیات چاله شعر بومی در این استان را سرد کرده است.
خالق ایل احساس در خاک آرام گرفت
اکنون با رحلت مردی که دایره گسترده ای از وازگان لری در آثارش دیده می شود کمر شعر شکسته است و ایل در جای جای استان کهگیلویه وبویراحمد سوگوار شده است.
به جمعیت ماتم زده که در آیین تشییع و خاکسپاری این شاعر که بنگری شعر مشهور سعدی شیرین سخن برایت تداعی می شود آنجا که گفته :
ای ساربان آهسته ران کآرام جانم می رود وآن دل که با خود داشتم با دل ستانم می رود.
امروز در میان سیل اشک و آه شرکت کنندگان در آیین وداع با زنده یاد فریدون داوری در یاسوج بسیاری از عاشقان شعر و ادبیات لری قطعه مشهور ایل احساس را زمزمه می کردند.
ایل احساسم وبار بی قرارم تا بیی دشت جونم سی عزیزم گل بکارم تا بیی
ای مو قربون قرارت بی قرارم تا بیی چینی احساسم اشکهس دردوبارم تا بیی
دلم بردن ایل لیلی خو نیارم تا بیی عید نوروز بهار،بی بهارم تا بیی
سی صیاد غم نشهسه من شکارم تا بیی چی بهونی بی خلال بی مال بارم تا بیی
سرو باغ ارزومی ،سی تو مندم منتظر پشت ورد انتظارم انتظارم تا بیی
ای مو قر بون قرارت بی قرارم بی قرارم تا بیی
پیکر فریدون داوری در کنار المان قلم و کتاب پارک شهید دستغیب شهر دهدشت به خاک سپرده می شود.
زنده یاد استاد داوری آغاز گر سرودن غزل و طنز های محلی استان، صاحب آثار ایل احساس(شعر)، از هر خرمن خوشه ای (شعر)،جاودانه های عشق(نثر)، ایل خورشید و شروه های لاله های سرخ است.
همچنین او شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷ و دارای چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر است. هفت مقاله بر گزیده علمی وپژو هشی بخشی از کارنامه علمی و فرهنگی این چهره ماندگار است.
کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز از جمله سوابق تحصیلی داوری است که پس از تحصیل، سمت های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مدیر آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی شهرستان گچساران و معاون اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان را در کارنامه کاری خود داشت.
فریدون داوری متولد سال ۱۳۴۱ در روستای مندان "پُشته زیلایی" از توابع شهرستان چرام است.
شعرهای این شاعر کهگیلویه و بویراحمد از سوی خوانندگان لر تبار از جمله کورش رضوانی، کورش اسدپور و سایر هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته است.
تصاویر تکمیلی:
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر