مشروح اخبار


» آقاي اوباما، با روحاني مذاكره كن!



 

در ادامه نامه نگاري چهره‌هاي سياسي آمريكا به باراك اوباما و درخواست‌ها از او براي مذاكره مستقيم با تهران روز گذشته خبر رسيد كه 118 نفر از نمايندگان كنگره با ارسال نامه اي به رئيس جمهور آمريكا خواستار تلاش وي براي مذاكره با دولت حسن روحاني شدند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن در اين نامه از اوباما خواسته شده است با توجه به نتيجه انتخابات در ايران، كاخ سفيد تلاش كند بستري براي شروع مذاكرات و تفاهم با تهران فراهم كند. اين نامه توسط نمايندگان كاروليناي شمالي و پنسيلوانيا تنظيم و به امضاي 118 نفر از نمايندگان دو حزب جمهوريخواه و دموكرات رسيده است.سخنگوي دفتر نماينده كاروليناي شمالي گفته است، روز جمعه اين نامه به كاخ سفيد فرستاده شد.پايگاه خبري المانيتور نوشت: 118 عضو کنگره آمريکا با امضاي نامه اي بي سابقه از اوباما خواسته اند که در پي انتخاب حسن روحاني از فرصت‌ها براي دستيابي به راه حل ديپلماتيک با ايران استفاده کند. اين نامه که توسط ديويد پرايس نماينده دموکرات و چارلز دنت نماينده جمهوريخواه تهيه شد، بزرگترين و بي سابقه ترين اقدام در حمايت از ايران در درون کنگره به شمار مي‌آيد.سخنگوي ديويد پرايس مي‌گويد: امضاي اين نامه تا پنجشنبه شب ادامه دارد و جمعه به کاخ سفيد ارسال مي‌شود. وي افزود: تا عصر پنج شنبه 118 عضو کنگره اين نامه را امضا کردند که 14 نفر از آنها جمهوريخواه بودند.در اين نامه آمده است: اين نخستين بار نيست که ايران رئيس جمهوري با مرام اعتدال گرايي و اصلاحات انتخاب کرده است، تاريخ به ما توصيه مي‌کند که در مورد دورنماي اين تغيير پرمعنا هوشيار باشيم.در بخش ديگري از اين نامه خطاب به رئيس جمهور امريکا آمده است: با توجه به خطراتي که متوجه امريکا، اسرائيل و جامعه بين الملي است، عدم استفاده از فرصت"روحاني" اشتباه محسوب مي‌شود.در اين نامه آمده است: انتخاب دکتر روحاني فرصتي واقعي براي پيشرفت در مسيرتوافقي قابل اجرا است که ايران را از دستيابي به سلاح هسته اي باز مي‌دارد!
در ادامه اين نامه آمده است: ما بايد هوشيار باشيم که امکان چنين پيشرفتي را از طريق اقدامات تحريک اميز به حداقل نرسانيم چرا که اين اتفاق مي‌تواند موضع رئيس جمهور جديد ايران را نسبت به تندروهاي ايران تضعيف کند. در بخش ديگري از نامه ي مذکور آورده شده است: درحاليکه اعضاء، ديدگاه‌هاي متقاوتي در مورد آن مسائل دارند، اما ما بايد بر نياز به"تلاش‌هاي ديپلماتيک جديد به عنوان بخشي از استراتژي گسترده تر خود در قبال ايران توافق کنيم.در روزهاي گذشته شماري از مقام‌هاي سابق، نمايندگان و سفيران آمريكا نيز با ارسال نامه‌هايي به اوباما، خواستار تلاش وي براي مذاكره مستقيم با تهران و ارسال پيام تبريك به رئيس جمهوري منتخب همزمان با مراسم تحليف حسن روحاني شدند. يک مقام ارشد آمريکايي هفته پيش اعلام کرد که آمريکا انتظار دارد مذاکرات هسته‌يي بين ايران و گروه 1+5 در پاييز و پس از تحليف روحاني در ماه آينده و انتصاب تيم جديد مذاکراتي ايران برگزار شود.در اين ميان ويليام لورز و توماس پيکرينگ، دو ديپلمات پيشين آمريکايي از باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا خواستند پس از تحليف روحاني يادداشت تبريکي را براي او بفرستند.
چند روز پيش هم از واشنگتن خبر رسيد كه جمعي از مقامات پيشين آمريکايي بعد از اينکه رژيم صهيونيستي موضع سرسختانه‌اش عليه ايران را به نمايش گذاشت از باراک اوباما خواستند براي دنبال کردن ديپلماسي با رئيس جمهور جديد ايران تلاش کند.بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه سياستگذاران پيشين آمريکايي در نامه‌اي به باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا گفتند که انتخاب حسن روحاني که از تاريخ سوم اوت عهده دار سمت رياست جمهوري مي‌شود « يک فرصت بالقوه بزرگ» است. 29 امضا کننده اين نامه ديپلمات‌هاي کهنه کار آمريکايي از جمله توماس پيکرينگ، سفير پيشين در سازمان ملل، آن ماري اسلاتر، دستيار ارشد هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه پيشين، لري ويلکرسون، رئيس دفتر کالين پاول، وزير امور خارجه پيشين هستند.در اين نامه آمده است: ما قاطعانه دولت شما را به استفاده از اين فرصت براي دنبال کردن مذاکرات جديد چند جانبه و دو جانبه با ايران در زماني که روحاني روي کار مي‌آيد و نيز به خودداري از هر گونه اقدام تحريک کننده که مي‌تواند اين پنجره فرصت براي يک سياست ميانه روتر از سوي تهران را محدود کند، ترغيب مي‌کنيم.دراين نامه از آمريکا درخواست مي‌شود براي استفاده از تحريم‌ها به عنوان اهرم در برابر امتيازات (از جانب تهران) آماده شود.ايسنا که اين خبر را منتشر کرد و نوشته بود كه اين نامه يک روز پس از آن ارسال شد که بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي به شبکه خبري سي.بي.اس آمريکا گفت که ممکن است دولتش قبل از آمريکا در خصوص چگونگي متوقف کردن ايران تصميم‌گيري کند.
هفته پيش تر نيز دو تن از اعضاي مجلس نمايندگان آمريکا يعني چارلز دنت، جمهوري خواه و ديويد پرايس، دموکرات از اوباما خواستند در دوره روحاني از کليه ابزارهاي ديپلماتيک استفاده کند و تاکيد کردند که محک نزدن روحاني يک «اشتباه» خواهد بود.
در همين حال روزهاي گذشته گري سيک، تحليلگر و چهره امنيتي نام‌ آشناي آمريکايي که پيش از اين، عضو شوراي امنيت ملي اين کشور و همچنين از مسئولان بررسي اوضاع ايران در بحبوحه انقلاب اسلامي و تسخير لانه جاسوسي بود، در تحليلي که شبکه خبري سي‌ ان‌ ان به‌ طور اختصاصي آن را منتشر کرده،از «بنيامين نتانياهو»، نخست‌ وزير رژيم صهيونيستي، به‌ عنوان «چوپان دروغگو» ياد کرده و تاکيد کرده است: ما در برهه‌ اي حساس قرار داريم. رئيس‌ جمهور منتخب ايران، ظرف کمتر از 3 هفته، کار خود را آغاز مي‌کند و ما مي‌بايست بين ادامه چالش‌‌هاي گذشته که فقط به جنگي ديگر در خاورميانه مي‌انجامد و يا يافتن يک راه‌ حل ديپلماتيک، يکي را انتخاب کنيم. تضميني نيست که ديپلماسي موفق شود، اما ناتواني در اقدام، يک شکست سياسي واقعي خواهد بود.گري سيک با انتقاد از اظهارات اخير نتانياهو عليه روحاني گفته است كه نخست‌ وزير رژيم صهيونيستي، وقتي هدفي در ذهن داشته باشد، کاري جز اغراق و طرح سناريوهاي مبتني بر مکاشفه براي طرح مدعاي خود نمي‌کند. او از زماني که در عرصه سياست بوده، چوپان دروغگو بوده است.به گفته گري سيك بيش از 20 سال پيش، نتانياهو مدعي شد ايران تا پنج سال آينده به سلاح هسته‌اي دست مي‌يابد؛ مگر آنکه کسي دخالت کند و جلوي دستيابي اين کشور به سلاح هسته‌ اي را بگيرد. از سال‌هاي اوليه دهه 1990، به طور تقريبي هر سال، مقامات سياسي و اطلاعاتي رژيم صهيونيستي هشدار مي‌دهند که ايران در مدت 3 تا 5 سال به سلاح هسته‌اي دست خواهد يافت، مگر آنکه جلويش گرفته شود.
بر اساس نوشته گري سيک، خود تل آويو ظرف چند سال از تصميم سياسي مبني بر ساخت سلاح هسته‌اي، توانسته‌ اند به سلاح هسته‌اي دست يابند. اما ايران با زيرساخت‌هاي صنعتي قدرتمند، دانشگاه‌‌هاي استثنايي مهندسي، جمعيتي آموزش‌ ديده و دانشمندان هسته‌ اي تحصيل کرده در غرب، با گذشت 3 برابر زمان مزبور، هنوز سلاح هسته‌ اي نساخته است. شايد علت آن همان باشد که جامعه اطلاعاتي آمريکا هم بر آن اجماع دارد. ايران تصميمي براي ساخت سلاح هسته‌اي اتخاذ نکرده است.گري سيک در ادامه نوشتار تحليلي خود، با نگاهي به سخنان يکشنبه گذشته نخست‌ وزير رژيم صهيونيستي تصريح کرده است، نتانياهو به‌ شدت به محورهاي جديدي در گفتار خود، نياز دارد.در همين حال خبرگزاري فرانسه روز جمعه از مذاكره تلفني باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا با بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي درباره ايران،و همچنين تحولات مصر، سوريه و صلح خاورميانه خبر داد.براساس اين گزارش، اوباما از نتانياهو خواست تا هرچه سريعتر مذاكرات صلح با تشكيلات خودگردان فلسطيني را از سر بگيرد. كاخ سفيد به جزييات اين گفت وگو اشاره اي نكرد.براساس اين بيانيه رئيس جمهوري آمريكا و نخست وزير رژيم صهيونيستي همچنين موضوعات مختلف ديگري از جمله آخرين تحولات در ايران، سوريه، مصر و همكاري‌هاي امنيتي آمريكا و اسراييل را بررسي كردند.اين گزارش از جزييات اين بخش از مذاكرات دو مقام آمريكايي و رژيم صهيو نيستي سخني به ميان نياورد.




تاریخ انتشار : 29 تیر 1392, 01:03



» اخبار مرتبط:

  • بازتاب سخنراني روحانی در اسراییل
  • هر حمله‌اي را با تمامي قوا تلافي مي‌کنيم /واکنش ايران به اظهارات نتانياهو
  • يک زن شيرازي ، نماينده اوباما براي تماس با ايران
  • اردوغان روحاني را به ترکيه دعوت كرد
  • اصلاح‌طلبان‌ بزرگ‌ترين ‌سرمايه ‌اسرائيل در ايران هستند
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟