نشست بررسی مشکلات و نیازمندی های حوزه سلامت استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون وزیر بهداشت،استاندار،معاونین و حجت الاسلام موحد در استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
طرح توسعه بیمارستان دهدشت مهمترین پروژه عمرانی حوزه بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویراحمد است که پس از کش و قوس های فراوان و پاسکاری از این دولت به آن دولت، اکنون زمین آن تعیین شده است اما هنوز ماده ۲۳ این پروژه (زمین) گرفته نشده و استاندار استان اعلام کرد باید ظرف ۳۰ روز تکلیف این زمین مشخص شود وگرنه ساخت آن باز هم به تعویق میافتد و در بودجه ۱۴۰۴ ردیف اعتباری نخواهد گرفت.
به گزارش راک نیوز،تنها بیمارستان دهدشت با ۴۰ سال قدمت جمعیتی بالای ۳۰۰ هزار نفر در چهار شهرستان کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام را تحت پوشش خدمات درمانی دارد.
این بیمارستان در وضعیت بحرانی قرار دارد و بیماران مجبورند به استان های همجوار عزیمت کنند، به دلیل کمبود فضا، حتی بیماران در راهرو بیمارستان پذیرش و خدمات درمانی دریافت می کنند.
این بیمارستان تنها ظرفیت ۱۸۰ تخت بیمارستانی را دارد اما تا ۲۵۰ تخت در آن چیده شده است.به عبارتی دیگر ضریب اشغال تخت در بیمارستان دهدشت ۹۸ درصد است و یک و نیم برابر میانگین کشوری است.
مهلت یک ماهه استاندار کهگیلویه و بویراحمد برای تعیین تکلیف زمین بیمارستان دهدشت
شهرستان محروم کهگیلویه در حوزه سلامت خلاهای جدی دارد و مطالبه جدی مردم از متولیان امر توسعه این زیرساخت ها و ایجاد بیمارستان جدید این شهر است.
طبق آخرین اطلاعات بدست آمده، برای بیمارستان جدید شهر دهدشت ۱۵ هکتار زمین اختصاص یافته که در این مکان ساخته خواهد شد اما گویا هنوز مجوز ماده ۲۳ آن اخذ نشده و مسئولان ارشد استانی از جمله استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیم آن دارند که در بودجه ۱۴۰۴ ردیف اعتباری نگیرد.
شامگاه دوشنبه بیست و ششم آذرماه طاهر موهبتی معاون توسعه مدیریت ومنابع وزارت بهداشت به این استان سفر کرد و در خصوص پیگیری مسائل و موضوعات بهداشت ودرمان در استان کهگیلویه و بویراحمد با مسئولان ارشد استانی نشست برگزار کرد.
یکی از طرح های اولویت دار استان کهگیلویه و بویراحمد ساخت بیمارستان جدید دهدشت بود که به تفصیل به رفع مشکلات و وضعیت فعلی آن پرداخته شد.
سید محمد موحد در نشست بررسی مشکلات پروژههای بهداشت و درمان استان که در سفر معاون وزیر بهداشت به کهگیلویه و بویراحمد و با حضور استاندار و معاونین، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و معاونین و برخی کارشناسان وزارت بهداشت در شامگاه دوشنبه در استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، گفت:مشکلات بیمارستان دهدشت نیازمند توجه ویژه اعتباری در سطح ملی است.
موحد با بیان این نکته که بیمارستان دهدشت حداقل نزدیک سیصد هزار جمعیت را پوشش دهد، افزود: این بیمارستان تنها ظرفیت ۱۸۰ تخت بیمارستانی را دارد، اما تا ۲۵۰ تخت در آن چیده شده است. ضریب اشغال تخت در بیمارستان دهدشت ۹۸ درصد است این یعنی یک و نیم برابر میانگین کشوری است.
وی با اشاره به این موضوع که برخی مناطق شهرستان کهگیلویه باید فاصله ۱۱۰ کیلومتر را طی کنند تا به بیمارستان دهدشت برسند، گفت: یک بیمار را از منطقه محروم دیشموک به دهدشت به امید درمان میرسانند، اما در اینجا وضعیت چندان مناسب نیست و باید به استانهای همجوار مراجعه کنند.
موحد با اشاره تاریخچه طولانی در دستور کار بودن بیمارستان دهدشت، افزود: از زمان شریعتمداری در وزارت کار درگیر این بیمارستان هستیم. پس از مدتی تامین اجتماعی اعلام کرد که اصلا زیر بار این موضوع نمیروم. اما نهایتا با پیگیریهای صورت گرفته سهم دولت و تامین اجتماعی ۵۰، ۵۰ شد آن هم با این شرط که خدمات به مستمری بگیران تامین اجتماعی ارائه دهد.
وی ادامه داد: حساسیت و شرایط این بیمارستان را بارها گفتهایم مردم هم مردم نجیبی هستند. وضعیت آمبولانسها هم یکی از مشکلات است. در جمهوری اسلامی ننگ است که بیمارستان دهدشت این شرایط ویژه را دارد و لازم است فکری کرد.
موحد گفت: وضعیت زایشگاه بیمارستان دهدشت هم یکی از مشکلات است که نیازمند اعتبار ویژه است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: شرایط این استان در حوزه بهداشت و درمان مناسب نیست و حتی مهمترین پروژه ما در حوزه بهداشت و درمان یعنی بیمارستان دهدشت بلاتکلیف مانده است.
یدالله رحمانی عنوان کرد: این پروژه نیازمند توجه ویژه دولت است و می طلبد در این یک ماه مجوز کمیسیون ماده ۲۳ آن گرفته شود تا عملیات اجرایی آن در سال آینده آغاز شود
وی تاکید کرد: هنوز دلهره داریم که آیا با این روند بیمارستان دهدشت در بودجه ۱۴۰۴ ردیف اعتباری می گیرد یا نه.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: به جد باید پای کار بیاییم تا تکلیف این بیمارستان مشخص بشود وگرنه با نامه نگاری صرف کار به جایی نمی رسد.
معاون توسعه مدیریت ومنابع وزارت بهداشت در پایان این نشست تاکید کرد: باید در انتخاب زمین برای بیمارستان دقت شود تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.
طاهر موهبتی افزود: حوزه فنی وزارت بهداشت این زمینی که برای ساخت بیمارستان دهدشت در نظر گرفته شده را قبول ندارند و گویا خاک آن برای ساخت بیمارستان مناسب نیست.
وی ابراز کرد: استانداردهای فنی باید رعایت شود و پس از بارگزاری طرح ما آمادگی کامل برای ساخت این طرح داریم.
وی حتی در تماس تلفنی با مسئولان وزارت بهداشت در حین جلسه اعلام کرد: تمام اهتمام لازم برای ساخت این بیمارستان در نظر گرفته شود.
بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی دهدشت دارای ۱۷ بخش درمانی است. بیمارستان امام خمینی دهدشت جمعیت ۲۲۰ هزار نفری شهرستانهای کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی را پوشش می دهد.
بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت در سال ۱۳۷۸ با ۱۶۰ تخت درمانی که شامل بخش های داخلی، زایشگاه، اتاق عمل، جراحی زنان، جراحی عمومی، اطفال و نوزادان راه اندازی شد.
تصاویر تکمیلی:
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر