این کوه از نظر موقعیت جغرافیایی بین سه شهرستان کهگیلویه، چرام و بویراحمد قرار گرفته و در برخی منابع و نقشهها با نام کوه نیل و کوه نور نیز معرفی شده است.
در دامنه شرقی این کوه باصلابت..
از ظهر روز شنبه ۱۴ مهر جنگلهای کوه نیر در بخش سرفاریاب طعمه شعله های آتش شده است.
یک شاهد عینی به (محسن تباری )خبرنگارراک نیوز درکهگیلویه گفت : این آتش سوزی حوالی ظهرشنبه اغاز,و تاساعات اولیه شب برای مهار آن قدامی صورت نگرفته است
کوه نیر با وسعتی افزون بر 70 هزار هکتار و میانگین ارتفاع 3 هزار و 400 متر و طول 45 کیلومتر در 30 کیلومتری شمال شرق دهدشت واقع شده است.
این کوه از نظر موقعیت جغرافیایی بین سه شهرستان کهگیلویه، چرام و بویراحمد قرار گرفته و در برخی منابع و نقشهها با نام کوه نیل و کوه نور نیز معرفی شده است.
در دامنه شرقی این کوه باصلابت مناطق جویخانه، رودخانه سادات و دولاب واقع شدهاند و در دامنههای غربی آن مناطق آب حیات، سرفاریاب، زیلایی، بید انجیر و اندرون قرار گرفتهاند.
تنوع آب هوایی و قرار گرفتن بین دو اقلیم سردسیری و گرمسیری سبب ایجاد پوشش گیاهی و جانوری متنوع در این کوه شده است به علاوه وجود صخرههای عظیم و صعبالعبور و چشمههای خنک دامنه این کوه آن را به یک زیستبوم مناسب برای زندگی گونههای جانوری از جمله خرس سیاه، کل و بز، گرگ، پلنگ، کفتار و دهها گونه جانوری دیگر تبدیل کرده است.
ولی صد حیف که غفلتها و البته بیمبالاتی بعضی شکارچیان موجب شد که نسل گونههایی همچون کل و بز و پلنگ در این کوه به کلی از بین رود و نسل گونههایی همچون خرس سیاه نیز که همواره یکی از نمادهای کوه نیر بود به صورت جدی در خطر انقراض قرار گرفته که اگر مسئولین محیط زیست چارهای در این زمینه نیاندیشند خرس سیاه نیز سرنوشتی همچون کل و بز و پلنگ کوه نیر را پیش روی خود خواهد دید و به افسانهها خواهد پیوست.
اما حالا پس ازانقراض گونه های جانوری ،گونه های گیاهی نیز درپی سهل انگاری مردم وبی توجهی مسئولان در آتش میسوزد ،کاش دود این آنش به چشمی میرفت تا بیداری بیاورد برای مسئولان!
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر