سخنان نماینده مردم محترم ماهشهر جناب آقای حیات مقدم در مورد قوم لر به خصوص لرهای ( شهرستانهای کهگیلویه، لیکک و لنده) موجب رنجش، نگرانی و ناراحتی شدید قوم لر و همه انسانهای منصف شده است.
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین راک نیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
اسرائیلیات نماینده مردم محترم ماهشهر جناب آقای حیات مقدم در مورد قوم لر یک نوع ((پرخاشگری)) خطرناک است که باید کنترل شود.
روانشناسان ((پرخاشگری)) را رفتاری میدانند که قصد و نیت از آن ، صدمه رساندن جسمانی و کلامی به دیگران یا نابود کردن داراییهای دیگران است.
سخنان نماینده مردم محترم ماهشهر جناب آقای حیات مقدم در مورد قوم لر به خصوص لرهای ( شهرستانهای کهگیلویه، لیکک و لنده) موجب رنجش، نگرانی و ناراحتی شدید قوم لر و همه انسانهای منصف شده است.
آقای حیات مقدم ؛ در جلسهای با صدای بلند و همراه با تاکید در مورد کارگران شاغل در شرکتها و واحدهای پتروشیمی ماهشهر میگوید:((حاضرند با سربازان اسرائیلی کار کنند! اما با کارگران لر به خصوص لرهای کهگیلویه ، لیکک و لنده کار نکند !!)).
در این نوشتار به آقای حیات مقدم که علاوه بر نماینده ی مجلس بودن در لباس مقدس پاسداری است اعلام میکنم: قوم لر ، پوتین و کفش یک پاسدار ، یک مدیر دانا و زحمتکش انقلابی و حتی یک کودک ایرانی را با سر نتانیاهوی جنایتکار و سربازان اسرائیلی مبادله نمیکنند.
با توجه به شرایط ، موقعیت و مسئولیت خطیر آقای حیات مقدم به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی ؛ سخنان ایشان مصداق یک نوع(( پرخاشگری)) مهار نشدنی و ویرانگر است، که اگر به همین شیوه ادامه پیدا کند، ((پرخاشگری)) ایشان ؛ به دیگر حوزههای زندگی شخصی و اجتماعی نفوذ و سرایت میکند که به یقین سرانجامی نیک در پی نخواهد داشت!
((پرخاشگری)) یک پدیده چند وجهی و دارای علل مختلف است.
به نظر میرسد مهمترین دلایل این گونه سخن گفتن آقای حیات مقدم مرتبط با موارد زیر باشد:
۱- خستگی مفرط و ناکارآمدی برای حل مشکلات .
۲- ترس از کاهش محبوبیت و نفوذ اجتماعی .
۳ -احساس درماندگی ، ناامیدی و بیقدرتی در میان مدیران اجرایی .
۴- عدم مهارت جرات مندی و شجاعت و به کارگیری پرخاشگری به جای جرات مندی وشجاعت
۵- داشتن روحیهای تحریک پذیر، عجول و کمالگرا .
اینجانب تاکید به پیگیری جدی و اعلام گزارش آن به مردم توسط هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی را خواستارم.
نماینده مردم محترم ماهشهر آقای حیات مقدم را پیشنهاداتی را توصیه میکنم که امید است اثرگذار و نتیجه بخش باشد.
۱- پوزش و عذرخواهی :
برای کنترل و پیشگیری در موارد مشابه و برای کاهش ناراحتی قوم لر به خاطر سخنان نسنجیده خود ، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی عذرخواهی نمایید.
۲ - همدلی و همدردی :
به جای اینکه در ذهن و افکار خود از حضور کارگران لر تبار منطقه کهگیلویه بزرگ در ماهشهر ناراحت شوید و در جلسات این گونه سخن بگویید به این صورت فکر نمایید و از خود سوال بپرسید :
۱ -چرا کارگران منطقه کهگیلویه، لیکک و لنده و جوانان جویای کار و شغل در ماهشهر هستند؟
(( ای کاش چند واحدهای صنعتی و چند کارگاه در کهگیلویه ، لیکک و لنده بود که حداقل چند نفر مشغول به کار می شدند اما افسوس !افسوس!افسوس! )).
۲ - اگر فرزند جنابعالی در تهران ، شیراز و یا دیگر شهرهای کشور عزیزمان مشغول به کار باشد و نمایندگان آن مناطق عین سخنان جنابعالی را بگویند چه واکنشی نشان می دادی؟ اکنون همان واکنش را در مقابل سخنان خود نشان دهید .
۳ - کاهش تنش ،آرام سازی و تخلیه هیجانی :
از دیدگاه روانشناسی؛ برانگیختگی ، تنش و تحریک پذیری به علت فعالیت زیاد ، خستگی، ناتوانی و عدم موفقیت است.
برای کاهش تنش ،کاهش تحریک پذیری و تخلیه هیجانی؛ فرد عصبانی و پرخاشگر باید از شرایط و محیط تنش زا و تحریک پذیر فاصله بگیرد و برای خود شرایط و محیط آرامی را فراهم نماید.
نماینده مجلس بودن به علت تنوع مشکلات ، درخواستها ، توقع و انتظارات مردم شغلی پرتنش تحریک پذیر و پراسترسی میباشد لذا اگر در برابر انتظارات ،خواستهها و توقعات مردم احساس ناتوانی شدید دارید ، به جای فرافکنی و پرخاشگری به این و آن ، بهترین تصمیم چیست ؟
۴- مشاهده الگوهای آرام ، متین و غیر پرخاشگر :
برای عمل به این توصیه همت کنید. الف: سبک زندگی فردی و اجتماعی انبیا، امامان ، رهبران دینی و شخصیتهای اجتماعی را مطالعه نمایید .
ب: در طول یک سال و به مدت یک ماه ، از همان شرکتها، صنایع و واحدهای ماهشهر که کارگران لر تبار مشغول به خدمت هستند بازدید حضوری و میدانی (( نه بازدید گزارشی)) داشته باشید و از نزدیک شاهد آرامش ، متانت ، خونسردی، شوخ طبعی ، نظم ، دلسوزی ،فعالی و پرتلاشی و مسئولان خدمت کردن همین کارگران و کارمندان و مهندسان لر منطقه کهگیلویه لیکک و لنده باشید.
۵ شرکت در کارگاههای (( به باشی)) ، جلسات آموزشی مهارت کنترل خشم و جرات مندی :
در دنیای پیچیده ، چالشی و پرتنش و استرس امروز ، افراد (به خصوص مسوولین) علاوه بر مهارتهای فنی و خدماتی ، به مهارتهای ((به باشی)) و مهارتهای ارتباطی نیاز ضروری دارند.
لذا با توجه به اهمیت موضوع (( کنترل خشم و به باشی)) شرکت در این کارگاهها که توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ، وزارتخانهها و سازمانها در طول سال به صورت مکرر برگزار میشود ، حضور و شرکت فعال داشته باشید.
۶- انجام رفتارهای مخالف رفتارهای پرخاشگری :
همانگونه که اطلاع دارید و نمایندگان محترم استان کهگیلویه بویراحمد اعلام کردند که خوراک و منبع تغذیه پالایشگاه بید بلند و واحدهای پتروشیمی ماهشهر از شهرستانهای لیکک و گچساران میباشد . یادآوری و تکرار این مطلب در ذهن و افکار خود ، باعث میشود که حق سهم مناطق گچساران لیکک و دیگر شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد را بیشتر از اشتغال چند کارمند کارگر و مهندس بدانید .
۷ اعتقاد و باور عملی به (( وحدت کلمه و یکپارچگی )) :
اگر این عقیده و باور را عملا در خود پرورش دهیم که مردم عزیز ایران در هر جای کشور به کار و خدمت مشغول باشند ؛ مشابه ((تار و پود فرش)) هستند ، که نه تنها مزاحم یکدیگر نیستند ، بلکه هر کدام از آنها قوام و دوام و زینت یکدیگر هستند .
نماینده محترم آقای حیات مقدم و دیگر مسئولانی که فامیلی ، گروهی ، قومی و منطقهای فکر میکنید ، بدانید ((وحدت ملی و یکی بودن)) ، بهترین توصیه برای همبستگی و سربلندی و منصفترین پیشنهاد ، برای پیشرفت کشور عزیزمان ایران است .
همیشه برای پیشگیری و جلوگیری از تفرقه ، جدایی و نفاق در کشور ایران عزیز این شعر را زمزمه نمایید .
((در این خاک ، در این خاک ، در این مزرعه پاک / به جز مهر به جز عشق دگر بذر نکاریم )) .
دل آرام و تاب آور باشید .
سید محسن عبداله پور
دبیر آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر