بازرگانی را هزار دینار خسارت افتاد. پسر را گفت: باید که این سخن با هیچ کس در میان ننهی. گفت: ای پدر، فرمان تو راست ولیکن می خواهم که بدانم در این مصلحت است؟ گفت: تا مصیبت دو نشود: یکی نقصان مایه و دیگر شماتت همسایه.
چندی پیش مطلبی در یکی از سایتهای استان پیرامون یکی از پیشکسوتان عرصه ادبی و سیاسی استان خواندم و بر خود لازم دانستم در حد معرفت و آگاهی خویش به چند نکته اشاره کنم. گرچه براین باورم که نقد تعریفی جزء اصلاح ساختارهای نادرست ندارد و هر انسان عاقل و دور اندیشی برای پیشرفت، توسعه، تکامل و صیقل دادن خود بایستی از آن استقبال کند لیکن حفظ حرمتها و حریم ها در هر نقدی لازم است تا خدای ناکرده سایه پندارهای نادرست بر آن مستولی نگردد. و این را نیک می دانیم که اندیشیدن و اظهار نظر نمودن از حقوق مسلم افراد و مثابه اکسیری است که هر جامعه پویایی برای رشد بدان محتاج است. اما موضوعی که ذهن آدمی را به خود مشغول و آن را به کنکاش و چالش وا می دارد این پرسش است که چگونه می توان برای در مان دردها ، سختیها ، مرارتها ، کاستیها و لغزشها و .... فکر و اندیشه را به راه درست و نیک سوق داد؟ راهی که درآن برای پاسخ دادن به هر پرسشی و حل هر مجهولی بایستی صفات ممدوح انسانی (اخلاق مداری ، انسان دوستی ، عدالت محوری ، حق محوری و احترام بزرگان و ..) در آن تجلی نماید.
در این روزگار سخت نفس گیر و درین دنیای عبوس و پر از رنج با آرزوهای فرو خورده می توان به خود بیاییم و با تاسی گرفتن از آموزه های دینی و ملی سرزمین پارسا منشانه خود ، ناصافی ها و نا خالصی ها را با بزرگ منشی پالایش داده و خود و دیگران را در بزرگراه پاکیزه گرایی ، صلح مداری هنر دوستی ، زیبا بینی و منزه طلبی و ...مدد و یاری رسانیم اتحاد ، انسجام ، یکپارچگی ، تفاهم ، حرمت گذاشتن به پیشکسوتان و بزرگان شرط مهمی برای نیل به این مقصد است و بجای آنکه خود را در چنکال پندارهای غلط و باورهای پوسیده اسیر نماییم می توان با تکیه بر خردگرایی ، دور اندیشی و رفتار معقولانه توام با صیانت و پاسداری از سرمایه های انسانی ، راه را بر هر گونه واکنش های احساسی ، هیجانی، خودشکن ، نا پخته و نسنجیده مسدود کنیم چرا که همه این رفتارها نشانه بارز عقب ماندگی فرهنگی است اکنون که به یمن حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری ، فضایی برای به خوداندیشیدن و پالایش و پیرایش عملکرد گذشه فراهم گردیده، زیبنده است اصحاب قلم و رسانه و البته سیاسیون محترم بانگاهی منصفانه ، منطقی و به دور از هر گونه کینه ، عداوت و تفرقه افکنی و ... بستر را برای حرکتی جدید و خیزی مجدد هموار نمایند. در این رهگذر آنچه که مهم و ارزشمند است حفظ حرمت بزرگان و جلوگیری از تخریب شخصیت آنهاست . صفت بارز و پسندیده ای که ریشه در فرهنگ کهن ایران زمین و منش آریایی و مذهب ما دارد.
در این روزگار سخت نفس گیر و درین دنیای عبوس و پر از رنج با آرزوهای فرو خورده می توان به خود بیاییم و با تاسی گرفتن از آموزه های دینی و ملی سرزمین پارسا منشانه خود ، ناصافی ها و نا خالصی ها را با بزرگ منشی پالایش داده و خود و دیگران را در بزرگراه پاکیزه گرایی ، صلح مداری هنر دوستی ، زیبا بینی و منزه طلبی و ...مدد و یاری رسانیم اتحاد ، انسجام ، یکپارچگی ، تفاهم ، حرمت گذاشتن به پیشکسوتان و بزرگان شرط مهمی برای نیل به این مقصد است و بجای آنکه خود را در چنکال پندارهای غلط و باورهای پوسیده اسیر نماییم. می توان با تکیه بر خردگرایی ، دور اندیشی و رفتار معقولانه توام با صیانت و پاسداری از سرمایه های انسانی ، راه را بر هر گونه واکنش های احساسی ، هیجانی، خودشکن ، نا پخته و نسنجیده مسدود کنیم چرا که همه این رفتارها نشانه بارز عقب ماندگی فرهنگی است اکنون که به یمن حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری ، فضایی برای به خوداندیشیدن و پالایش و پیرایش عملکرد گذشه فراهم گردیده، زیبنده است اصحاب قلم و رسانه و البته سیاسیون محترم بانگاهی منصفانه ، منطقی و به دور از هر گونه کینه ، عداوت و تفرقه افکنی و ... بستر را برای حرکتی جدید و خیزی مجدد هموار نمایند. در این رهگذر آنچه که مهم و ارزشمند است حفظ حرمت بزرگان و جلوگیری از تخریب شخصیت آنهاست .
صفت بارز و پسندیده ای که ریشه در فرهنگ کهن ایران زمین و منش آریایی و مذهب ما دارد.
اما در رابطه با نقد وارده لازم دانستم موارد زیر را یاداوری نماییم: آقای منطقیان یکی از شخصیت های متنفذ ، تاثیر گذار ، اخلاق مدار و از پیشگامان شهر ستان کهگیلویه بوده و هستند و قطعا بزرگی و سوابق درخشان ایشان به این سادگی مخدوش نخواهد شد. از انصاف بدور است که وقتی صحبت از جریان اصلاح طلبی در شهرستان کهگیلویه به میان می آید نام بزرگانی مانند محمود منطقیان ، سید ضیاءالدین رضا توفیقی، سید قادر لاهوتی ، مهندس طاهری ، حاج آقا صدوقی به واسطه تعصبات کور و اخلافات سطحی و سلیقه ای به بوته فراموشی سپرده شود.
اگر امروز در دورترین نقطه شهرستان های کهگیلویه ، چرام ، بهمئی ، لنده و در جای جای آن خطه تفکر اصلاح طلبی در شریان های مردم جاری و ساری ایست ، قطعاً بخش عظیمی ازین حرکت حاصل زحمات شبانه روزی این بزرگان بوده و هست. این پیشکسوتان به اندازه کافی از جریان رقیب نامهربانی ، بد اخلاقی ، تهمت ، افترا ، بهتان ، تخریب و .... دیده اند و امروز اگر دوستی از سر عصبانیت راه رفته رقیب را می رود لاجرم هم ظلم به خود کرده هم آب به آسیاب رقیب کرده. ناقد محترم در بخشی از مطلب خود به دوره ای که اینجانب در عرصه رقابت انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور داشته ام ، اشاره به قوم گرایی و کم کاری بعضی از دوستان نموده است.
در این که جریان رقیب به هر ترفندی برای برنده شدن متوسل می گردید ، شکی نیست ولی زحمات بی دریغ دوستان را نادیده انگاشتن گناهی است بزرگ. مگر می شود زحمات صادقانه بی ریا و جریان داری آقای منطقیان را نادیده گرفت؟ آیا می توان این فرمایش ایشان در همایش انتخاباتی چرام که فرمودند : "من نه تنها می خواهم به رستاد رای دهید بلکه انتظار دارم برای موفقیت او تلاش مضاعفی نمایید." به این سادگی فراموش کرد ؟ همان زمانی که رقیب ما با دامن زدن به مسایل ایلی و فامیلی عرصه را بر ایشان و سایر دوستان تنگ نموده بود .
جای هیچ شکی نیست که آقای منطقیان و سایر دوستان در آن روزهای معدود، نهایت تلاش و همکاری را برای موفقیت مبذول داشتند چرا که توفیق در آن مقطع، موفقیتی برای ایشان و جریان تلقی می گردید. امروز ما بایستی با هم و در کنار هم برای آینده طرحی نو در اندازیم همه دلسوزان می دانند فرصت و زمان مناسبی برای نقد همدیگر نیست چرا که رقیب هر لحظه رفتار ما را رصد می کند و از کوچترین اختلاف نظر ما بهره فراوان می برد لذا ما بایستی هوشیار و عاقل باشیم و زمینه را برای جولان رقیب فراهم ننماییم.
عیب درویش و توانگر به کم و بیش بد است کار بد مصلحت آن است که مطلق نکنیم
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر