مشروح اخبار


» احمدی‌نژاد به مردم دروغ می‌گفت



«در دوره گذشته رئیس‌جمهور محترم به مردم دروغ می‌گفت و قانون را علنا زیر پا می‌گذاشت.» شاید صریح‌ترین اظهارنظر درباره محمود احمدی‌نژاد از سوی یک مقام رسمی کشور آنچه بود که روز پنجشنبه 

 «در دوره گذشته رئیس‌جمهور محترم به مردم دروغ می‌گفت و قانون را علنا زیر پا می‌گذاشت.» شاید صریح‌ترین اظهارنظر درباره محمود احمدی‌نژاد از سوی یک مقام رسمی کشور آنچه بود که روز پنجشنبه رئیس دیوان عدالت اداری در دیدار با مدیران دفاتر نمایندگی دیوان عدالت اداری در استان‌ها به زبان آورد. به گزارش مهر؛ به نظر می‌رسد آنچه موجب انتقادات اینچنینی حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمد جعفر منتظری  به احمدی‌نژاد شد به موضوع انتصاب مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی و گزارش تحقیق و تفحص از این سازمان در زمان مدیریت مرتضوی است که اینچنین رئیس دیوان عدالت اداری را ناراضی کرده است. او در این نشست گفت:  یکی از مصیبت‌ها در دوره گذشته این بود که متاسفانه آقای رئیس‌جمهور محترم به مردم دروغ می‌گفت و قانون را علنا زیر پا می‌گذاشت و ما آن زمان می‌گفتیم به قانون عمل کنید. وی افزود: وقتی مردم می‌بینند عالی‌ترین مقام اجرایی کشور قانون‌گریز و قانون ستیز است به چه کسی اعتماد کنند؟ منتظری ادامه داد: یک آدم متخلف و مجرم را خلاف قوانین سر کار می‌گذارد. دیوان عدالت اداری حکم می‌دهد که این کار خلاف قانون است، اما حکم را ا جرا نمی‌کنند یا مصوبه را طوری تنظیم می‌کنند تا قانون را دور بزنند و حالا هم می‌بینیم دارد گندش درمی‌آید. این چیزی است که ما فریاد می‌زدیم و می‌گفتیم این فرد شایستگی تصدی چنین پست مهمی را ندارد. وی افزود: اگر حکم مرجع قضایی محترم شمرده نشود سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و هر کسی به خود اجازه می‌دهد هر کاری را انجام دهد. رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به وقوع فساد اقتصادی در ترکیه گفت: در این راستا چند نفر از وزرا در ترکیه استعفا دادند. من متن استعفای یکی از وزرا را دیدم و ظاهر آن این است که به این دلیل استعفا کرده تا مقامات قضایی مانعی برای تعقیب نداشته باشند. آن وقت ما می‌آییم یک آدم فاسد را سر کار می‌گذاریم و هرچه هم گفته می‌شود این آدم پرونده و محکومیت دارد توجهی نمی‌شود و این امر با آموزه‌های دین ما سازگار نیست. وی با اشاره به اهمیت توجه به جایگاه دیوان عدالت اداری تاکید کرد: دیوان عدالت اداری یک مرجع برخاسته از انقلاب است و چنین مرجعی با این کیفیت و ساختار را در کمتر کشوری می‌توان پیدا کرد. رئیس دیوان عدالت اداری ادامه داد: دیوان عدالت اداری مرجعی برای رسیدگی به شکایات از دولت است که در درون دولت هم نیست و این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. منتظری با بیان اینکه دولت در دیوان عدالت اداری هیچ نفوذی ندارد، گفت: ما خودمان را از دولت جدا نمی‌دانیم زیرا ما یک مجموعه در درون نظام هستیم، اما اگر کلید عزل و نصب من به‌عنوان رئیس دیوان عدالت اداری در دست رئیس‌جمهور یا یک وزیر بود،‌ خواه یا ناخواه تاثیرپذیر بودم. منتظری با تاکید بر اهمیت حفظ امانت خطاب به مدیران دفاتر این نمایندگی دیوان عدالت اداری افزود: این پست و جایگاه که به من و شما داده شده امانت است. یکی از آسیب‌زاترین موضوعات در فرهنگ اداری ما این است که به عهد و پیمان خود پایبند نیستیم. کشورهای غیرمسلمان مانند ژاپن و چین که اصلا خدا را قبول ندارند را ببینید که ساعت کاری‌شان چگونه است. منتظری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به‌عنوان شاکی خصوصی از مرتضوی شکایت نمی‌کنید؟ تصریح کرد: خیر. ولی اگر قرار باشد رسیدگی شود آنقدر شاکی وجود دارد که احتیاجی به شکایت ما نیست و امیدواریم زودتر به این پرونده رسیدگی شود.

ارتباط مرتضوی با دیوان عدالت اداری

20 آبان ماه بود که سخنگوی قوه قضائیه در خصوص پرونده مرتضوی بیان کرد: پرونده مرتضوی به دیوان عدالت اداری رفته و هنوز بازنگشته است. 27دی سال91 دیوان عدالت اداری حکم ریاست مرتضوی بر تامین اجتماعی را غیرقانونی اعلام کرد؛ در آن تاریخ مدیر کل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری گفت که دومین حکم هیات عمومی دیوان عدالت اداری در مورد برکناری «سعید مرتضوی» از ریاست سازمان تامین اجتماعی هنوز به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ نشده است.علی‌اکبر بختیاری در مورد اینکه آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری از چه زمانی لازم‌الاجراست؟ گفت: ماده 34 قانون دیوان عدالت اداری تصریح دارد به اینکه آرای دیوان پس از ابلاغ، فورا باید اجرا شود. دوم تیرماه سال جاری بود که رئیس دیوان عدالت اداری در پاسخ به سوالی درباره اجرای حکم دیوان عدالت اداری علیه سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی، افزود: حکم دیوان عدالت اداری صادر و اجرا شد و دلیلش هم این است که آقای مرتضوی دیگر رئیس سازمان تامین اجتماعی نیست و دولت هم ناچار او را به‌عنوان سرپرست گذاشت. وی ادامه داد: ما وظیفه داریم اقدامات دستگاه‌ها را با قانون انطباق بدهیم. ما دیدیم دولت یا وزیر مربوطه از نظر اساسنامه می‌تواند فردی را شش ماه به‌عنوان سرپرست بگذارد. این خبرنگار پرسید که اگر این مدت از شش ماه بیشتر شد چه می‌شود؟ که منتظری اضافه کرد: دیگر در آن زمان دولتی از آقای احمدی‌نژاد باقی نیست که ما بخواهیم درگیر شویم. البته آن زمان منتظری بسیار تاکید کرد که حضور رسمی مرتضوی به‌عنوان رئیس سازمان تامین اجتماعی غیرقانونی است و ظاهرا حرف این دیوان هم به کرسی نشست و مرتضوی نتوانست در جایگاه رئیس فعالیت خود را ادامه دهد اما همان اقدامات در زمان حضورش به‌عنوان سرپرست است که روزها اعتراضات زیادی را موجب شده که صدای آن از مجلس و دیوان عدالت اداری به گوش می‌رسد. در این میان نباید از شکایت چند نماینده مجلس که در راس آنها توکلی قرار دارد از مرتضوی صرفنظر کرد.

انتقاد به روحانی

البته رئیس دیوان عدالت اداری‌، عدالت را هم رعایت کرده و انتقادی به دولتمردان فعلی وارد دانسته است به نحوی که بدون نام بردن از فرد خاصی  گفته است: «متاسفانه بعضی آقایان گفتند با داس نیامده‌ایم ولی عملا داریم می‌بینیم شروع به درو کردن نیروها کرده‌اند. اما دیوان عدالت اداری اینطور نیست و هیچ تکانی نمی‌خورد.» منتظری ظاهرا با هیچ دولتی آنچنان رفاقت ندارد که از خیر تذکر به آنها یا ابطال مصوباتشان به راحتی عبور کند؛ چنانکه در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم و زمانی که جهانگیری اقدام به ابطال دو مصوبه دولت قبل کرد منتظری به فارس گفت: بنده به‌عنوان رئیس دیوان عدالت اداری نسبت به لغو ۲ مصوبه دولت دهم از سوی معاون اول رئیس‌جمهور تذکر داده‌ام و اگر فرآیند اصلاح نشود دیوان عدالت ورود خواهد کرد. وقتی یک مصوبه به لحاظ قانونی و پس از طی فرآیند لازم تصویب می‌شود دیگر نمی‌توان با نظر شخصی آن را ابطال کرده و از درجه اعتبار ساقط بدانیم. البته منتظری در ابتدای دولت یازدهم و برای اثبات بی‌طرفی در مردادماه امسال اینچنین گفت: تاکید می‌کنیم ما برای هر نوع تعامل سازنده با دولت‌ آمادگی داریم و امیدواریم دولت جدید بخش‌های حقوقی تقویت شده و قدرتمندی داشته باشد تا این رابطه تسهیل شود. ضمن اینکه با شناخت از رئیس‌جمهور و تصمیمات و شعارهای ایشان، انتظار این است که همکاران خود را به توجه بیشتر به قانون توصیه نمایند. رئیس دیوان عدالت اداری اظهار کرد: این کمال بی‌انصافی است با دولتی که به‌طور کامل تشکیل نشده و در حال گرفتن رای اعتماد است، تقابل داشته باشیم. در مورد اخیر نیز یک تذکر برادرانه حقوقی به قوه مجریه داده شد.



تاریخ انتشار : 7 دی 1392, 07:37



» اخبار مرتبط:

  • توقف انتصاب شهردار ری در نیمه شب
  • واکنش رئیس دیوان عدالت اداری به اولین بخشنامه دولت روحانی
  • سعید مرتضوی از سمت خود عزل شد
  • باشکایت یک حقوقدان هرمزگانی ،فارس از خلیج فارس دورماند+رای دیوان
  • اخراج به خاطر قبول نکردن هدیه !
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟