مشروح اخبار


» جشن بزرگ عشایر جنوب ایران در گچساران + تصاویر



جشن یزرگ عشایر ویژه دهه فجر انقلاب اسلامی در ششمین روز از دهه فجر انقلاب در مرکز خدمات کشاورزی امامزاده جعفر گچساران با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

جشن یزرگ عشایر ویژه دهه فجر انقلاب اسلامی در ششمین روز از دهه فجر انقلاب در مرکز خدمات کشاورزی امامزاده جعفر گچساران با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.
به گزارش راک نیوز ؛ پنج‌شنبه 17 بهمن‌ماه، جشن ملی عشایر منطقه جنوب کشور در ششمین روز دهه فجر به میزبانی دانشگاه علمی، کاربردی جهاد کشاورزی گچساران با حضور 10 هزار نفر از عشایر استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، بوشهر و خوزستان در منطقه امامزاده جعفر گچساران برگزار شد.

هدف از برگزاری این جشن ترویج فرهنگ غنی زندگی عشایری و نمایش آداب و رسوم آنان است.

در این جشن برنامه‌های متنوع و سنتی شامل اسب‌سواری، پخت غذاهای محلی و پخش موسیقی سنتی ویژه ایلات و عشایر استان‌های جنوبی کشور اجرا شد.

در این آیین مجید علی‌پور، مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: عشایر استان ما در طول هشت سال دفاع مقدس تعداد 282 شهید سرافراز را به اسلام و انقلاب تقدیم کردند.

alt

وی ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس، عشایر استان ما در قالب تیپ مستقل 48 فتح در همه جبهه‌ها از غرب تا جنوب حماسه‌ها آفریدند که امروز لازم است برای قدردانی از آن همه جانفشانی به عشایر خدمت بیشتری کنیم.

علی‌پور با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد به گواه تاریخ مرکز تمدن ایلی و عشایری کشور است، خاطرنشان کرد: این عشایر در هر عرصه‌ای اعم از حماسه‌های مقاومت، تولید و مرزبانی از کشور در کل کشور نمونه‌ هستند.

وی که در جمع اقشار مختلف مردم و مسئولان کشوری و استانی از ویژگی‌های ممتاز عشایر استان در عرصه‌های مختلف سخن می‌گفت، تصریح کرد: این استان در بحث دامپروری عشایری در سطح کشور یک قطب بوده و همچنین کهن‌ترین نوع زندگی عشایری را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد به حضور دلاورانه عشایر این استان در ختم غائله‌ها و نبرد با دشمنان خارجی در دهه‌های گذشته گفت و افزود: در سال 41 تا اواخر سال 42 مبارزات عشایر علیه رژیم ستمشاهی پهلوی در تاریخ ثبت شده است.

alt

علی‌پور وجود یک میلیون دام در مناطق عشایری را به عنوان ذخیره ژنتیکی کشور از دیگر داشته‌های عشایر دانست و افزود: تولید سالانه 7 هزار و 600 تن محصولات باغی توسط عشایر، تولید 26 هزار و 700 تن شیر و کشاورزی در 53 هزار و 816 هکتار زمین از دیگر قابلیت‌های عشایر این استان است.

این مسئول از صنایع‌دستی عشایر کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یک برند در سطح کشور نام برد و افزود: سالانه نزدیک به 10 هزار متر مربع صنایع‌دستی اعم از جاجیم، گلیم و گبه در این استان توسط عشایر تولید می‌شود.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: عشایر استان 4 هزار و 460 هکتار باغ دارند و اکنون 850 نقطه شناسایی شده که 71 مورد مطالعه برای ایجاد و نصب پمپاژ آب در مناطق عشایری در دست مطالعه است.

alt

 

همچنین در این مراسم هادی قوامی، رئیس فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه ما مدیون رشادت‌های عشایر در پیش و پس از انقلاب هستیم، اظهار کرد: هیچ‌گاه مبارزات عشایر سلحشور در برابر رژیم پهلوی و مقاومت آن‌ها برای پیروزی انقلاب و ایستادگی در برابر استعمارگران از اذهان ملت خارج نخواهد شد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس و رئیس فراکسیون عشایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در هشت سال دفاع مقدس عشایر حماسه‌هایی آفریدند و در ایثار و فداکاری در صف نخست قرار داشتند و امروز همه وظیفه داریم به پاس قدرشناسی از آن‌ همه ایثار، مشکلات عشایر را در زمینه‌های مختلف به سرعت برطرف کنیم.

قوامی ابراز داشت: انقلاب در همه زمینه‌ها حرکتی رو به رشد داشته است و برای حمایت از اقشار مختلف و خدمت به آن‌ها به خصوص جامعه عشایری کارهای بزرگی انجام داده است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس و دولت برای تخصیص بودجه به عشایر تعامل خوبی با یکدیگر دارند و در بودجه امسال هم سعی بر این شده تا آن‌جا که ممکن است عشایر بهتر دیده شوند.

وی با بیان اینکه عشایر دو درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند و 20 درصد از پروتئین مورد نیاز کشور را تأمین می‌کنند، تصریح کرد: برای نخستین‌بار دو درصد از اعتبارات صندوق توسعه ملی به عشایر اختصاص داده شده است.

قوامی افزود: با این اعتبار بسیاری از مشکلات عشایر در زمینه‌های مختلف از جمله در امر تولید و پرواربندی دام‌ها برای عرضه به بازار برطرف می‌شود.

رئیس فراکسیون عشایر کشور در مجلس از پیش‌بینی افزایش 70 هزار تنی تولید گوشت قرمز توسط عشایر برای سال آینده در کشور خبر داد و بیان داشت: لازم است تا همه در دولت و مجلس مشکلات مربوط به اسکان عشایر و خسارات وارد شده به آن‌ها را به صورت هدفمند پیگیری کنند.

alt

در ادامه جهانشاه صدیق، رئیس سازمان امور عشایری کشور با بیان اینکه عشایر هیچ‌گاه از اعتقاد خود مبنی بر حمایت از نظام اسلامی دست نکشیده‌اند و همواره به اصول و ارزش‌ها در عمل پایبند بوده‌اند، اظهار کرد: اکنون با این جمعیت کم که دو درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده‌اند بسیاری از تولیدات؛ مربوط به آن‌ها بوده که در یک قلم آن یک چهارم گوشت مورد نیاز کشور توسط عشایر تأمین می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: اگر جامعه عشایری به هر دلیل از کار و تولید دست بکشند کشور دچار ضرر می‌شود از همین رو وظیفه داریم که در عرصه‌های مختلف مشکلات این قشر را برطرف کنیم.

صدیق با اشاره به اینکه دامداری عشایر برای تولید نباید هیچ‌گاه تعطیل شود، تصریح کرد: ولی در آن‌جایی که امکان دامداری عشایر وجود ندارد لازم است تا زمینه کار و تولید را برای آن‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله پرورش طیور و زنبورداری و کشاورزی فراهم کنیم.

رئیس سازمان امور عشایری کشور افزود: اکنون برخی از جمعیت عشایری کشور امکان دامداری ندارند که لازم است برای اشتغال آن‌ها در حوزه‌های دیگر از سوی دولت و مجلس چاره‌جویی شود.

وی به آمار پنج درصدی زراعت کشور که توسط عشایر صورت می‌گیرد اشاره کرد و گفت: اکنون عشایر 180 هزار تن گوشت مورد نیاز کشور را فراهم می‌کنند که اگر نیازهای آن‌ها برطرف شود افزایش 70 هزار تنی را نیز شاهد خواهیم بود.

 موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز با بیان اینکه انقلاب اسلامی خواست تاریخی ملت ایران بود، اظهار کرد: این روزها یادآور روزهایی است که ملت در سایه رهبری امام خمینی(ره) با تحقق خواست تاریخی خود تار و پود حکومت طاغوت را در هم شکسته و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.

استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شعارهای انقلاب اسلامی گفت: یکی از اساسی‌ترین شعارهای انقلاب، استقلال بوده که از ارکان اصلی به وجود آمدن انقلاب اسلامی است.

وی تصریح کرد: امروز شاهد استقلالی در کشور هستیم که پس از گذشت 35 سال از انقلاب تمامی عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و غیره را در برگرفته اگر چه بسیاری از افراد استقلال را تنها در استقلال سیاسی می‌دانند.

alt

خادمی افزود: هم‌اکنون استقلال اقتصادی ما به خوبی آشکار است و اعمال تصمیمات سیاسی درون کشور نیز به معنای واقعی استقلال در سیاست جمهوری اسلامی است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ارتباط با استقلال اقتصادی همچنین گفت: استقلال اقتصادی ریشه در دین اسلام داشته، بسیاری از کشورها اقتصاد خود را زمانی مطلوب می‌خوانند که دارای دو رکن رشد و عدالت باشد این در حالی است که اقتصاد کشور دارای سه رکن اساسی از جمله عدالت، رشد و استقلال اقتصادی است.

وی با تأکید بر این موضوع که استقلال در اقتصاد کشور طی چند سال گذشته خود را بیشتر نشان داده است، خاطرنشان کرد: استقلال اقتصادی به هر ملتی کمک می‌کند که نه تنها در برخی موارد دفاعی عمل نکند، بلکه موجب می‌شود در چنین مواردی تهاجمی رفتار کرد و از هیچ بیگانه‌ای تأثیر نپذیرد. 

خادمی به زندگی عشایری اشاره کرد و اضافه کرد: زندگی عشایر یک انتخاب نبوده بلکه تحمیلی از سوی طبیعت بر بشر بوده که انسان نیز با وفق دادن خود با شرایط طبیعت موفق به سازگاری با آن شده و حال به مظهری برای استقلال اقتصادی مبدل شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد زندگی عشایر را بسیار پرمشقت برشمرد و ابراز کرد: با تمامی سختی‌های این قشر بزرگ باید به عنوان سرلوحه فرهنگ مصرف و استقلال اقتصادی در کشور قرار گیرند.



تاریخ انتشار : 18 بهمن 1392, 11:59



» اخبار مرتبط:

  • جشن ملی عشایرمنطقه جنوب ایران درگچساران برگزار می شود
  • تاجگردون به دیدار عشایر رفت
  • مراسم تودیع و معارفه مدیران امور عشایر کهگیلویه برگزار شد
  • میراث فرهنگی عشایر مستند شد
  • نماینده بهبهان توهین به عشایر را محکوم کرد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟