در دی سال 89، رسانهها خبر از مرگ سه نفر از شهروندان ساکن یاسوج به دلیل تزریق پنی سلین تقلبی دادند؛ ادعایی که بلافاصله از سوی مسئولان استان رد شد اما، نگرانی در مورد توزیع داروهای تقلبی در کشور را کاهش نداد.
توزیع داروهای تقلبی در بازار غیر رسمی دارو یا داروخانههای کشور چند سالی است که بحث برانگیز شده است. همزمان با وضع تحریمها علیه ایران، بسیاری از کشورها بارها اعلام کردند که دارو به این دلیل که با سلامتی مردم در ارتباط است در فهرست اقلام و کالاهای تحریمی قرار نمیگیرد. این در حالی بود که در عمل به دلیل وجود مشکلات مالی همچون واریز پول به حساب شرکتهای اروپایی امکان واردات دارو از شرکتهای معتبر اروپایی وجود نداشت. به همین دلیل، مقدار زیادی دارو از کشورهای چین، هند، پاکستان و عراق وارد ایران شد؛ داروهایی که اغلب تقلبی بودند و تنها بخشی از مواد موثر را داشتند. علاوه بر واردات بی کیفیت و تقلبی دارو از کشورهای همسایه، در دولت گذشته قانونی مصوب شد که به ساکنان شهرهای مرزنشین اجازه واردات برخی از تسهیلات لازم را میداد بهطوری که، این افراد میتوانستند تا سقف 1500 دلار جنس وارد کنند. همین قانون خود معضلاتی را در بخش دارو ایجاد کرده بود و سبب ورود انواع و اقسام داروهای تقلبی از کشورهای هند و پاکستان شده بود.در واکنش به اخبار مربوط به انتقال داروهای تقلبی، مسئولان وزارت بهداشت وقت با انکار این اخبار اعلام کردند که تمامی داروها از سوی شرکتهای معتبر خارجی وارد کشور میشوند. این در حالی بود که در دی سال 89، رسانهها خبر از مرگ سه نفر از شهروندان ساکن یاسوج به دلیل تزریق پنی سلین تقلبی دادند؛ ادعایی که بلافاصله از سوی مسئولان استان رد شد اما، نگرانی در مورد توزیع داروهای تقلبی در کشور را کاهش نداد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه نظارت مجلس بر مبادی ورودی کشور مانند مرزهای زمینی یا هوایی به منظور جلوگیری از ورود داروهای تقلبی از کشورهای همسایه چون پاکستان و عراق میگوید: متاسفانه در حال حاضر قاچاق داروها و مکملهای غذایی از کشورهای همسایه به ایران زیاد است. مثلاً سال گذشته توزیع پودر افلاطون در باشگاهها و ورزشگاهها منجر به کشته شدن سه نفر شد. تحت این شرایط ضروری است تا کنترل جدی روی مرزها، داروخانهها و سایر اماکنی که امکان وجود این داروها در آنجا هست صورت بگیرد.عبدالرحمان رستمیان در ادامه تاکید میکند: به نظر من، علاوه بر کنترل مرزها و اماکن ورزشی و داروخانهها باید میزان جریمه فروش این نوع مواد را افزایش داد تا این نوع خطاها در آینده کمتر اتفاق بیفتد. او همچنین از تدوین طرحی به منظور برخورد با کسانی که داروهای تقلبی را تبلیغ میکنند خبر داد و گفت: این طرح در کمیسیون امضا شد اما هنوز به صحن علنی مجلس نرفته است. امیدوارم با تصویب این طرح از میزان تبلیغ داروهای تقلبی در ماهواره، اماکن ورزشی و آرایشگاهها کاسته شود.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر