مشروح اخبار


» پروفسور سميعي، برنده جايزه برترين جراح مغز جهان شد



باز هم افتخار ديگري نصيب يک ايراني شد؛ با اين تفاوت که اين فرد ايراني را همه ايرانيان و بسياري از مردم جهان به خوبي مي‌شناسند. او کسي نيست جز پروفسور مجيد سميعي. آکادمي جهاني جراحان مغز و اعصاب، پروفسور مجيد سميعي، چهره ماندگار پزشکي ايران و جهان را به ‌عنوان برترين دانشمند و جراح مغز و اعصاب جهان و برنده جايزه اين آکادمي


باز هم افتخار ديگري نصيب يک ايراني شد؛ با اين تفاوت که اين فرد ايراني را همه ايرانيان و بسياري از مردم جهان به خوبي مي‌شناسند. او کسي نيست جز پروفسور مجيد سميعي. آکادمي جهاني جراحان مغز و اعصاب، پروفسور مجيد سميعي، چهره ماندگار پزشکي ايران و جهان را به ‌عنوان برترين دانشمند و جراح مغز و اعصاب جهان و برنده جايزه اين آکادمي در سال 2014 انتخاب کرد. اين جايزه طي يک مراسم رسمي ديروز 11 اکتبر( 19 مهر) در شهر وين و با حضور مقامات رسمي کشور اتريش و اساتيد تراز اول جهان در رشته جراحي مغز و اعصاب به پروفسور مجيد سميعي اعطاء شد. ماه گذشته نيز طي يک مراسم رسمي نشان علمي کشور قزاقستان و استادي افتخاري دانشگاه آستاراخان به استاد سميعي اعطاء شد و از وي براي آموزش جراحان مغز و اعصاب اين کشور دعوت به عمل آمد. استاد مجيد سميعي پرافتخارترين جراح ايراني که ده‌ها جايزه و مدال علمي بين‌المللي را در زمينه گسترش مرزهاي دانش در حيطه علوم مغز اعصاب به دست آورده در سال 2013 نيز از سوي نشريه معتبر «ورلد نوروسرجري» به‌عنوان برترين جراح مغز اعصاب جهان در سال 2013 انتخاب شد و در شماره ويژه اين نشريه که به مناسبت انتخاب اين جراح ايراني به‌عنوان جراح برتر جهان انتشار يافت، ده‌ها استاد و جراح تراز اول جهاني در خصوص خدمات شايان توجه وي به رشته جراحي مغز و اعصاب مقالات متعددي را به چاپ رساندند.

پروفسور مجيد سميعي استاد افتخاري دانشگاه علوم پزشکي تهران بوده و هم‌اکنون با همکاري دانشگاه علوم پزشکي تهران رهبري و هدايت ساخت بزرگ‌ترين مرکز بين‌المللي علوم مغز و اعصاب جهان را در ايران دنبال مي‌کند که در اين برنامه، نخبگان جوان پزشکي کشور دوره هاي آموزشي فوق تخصصي را در قالب بورسيه مشترک پروفسور سميعي و دانشگاه علوم پزشکي تهران طي مي‌کنند.

مجيد سميعي تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در رشت به پايان رسانيد و سپس عازم آلمان شد. رشته‌هاي زيست‌شناسي و پزشکي را در دانشگاه يوهانس گوتنبرگ شهر ماينتس به پايان رساند و سپس دوره تخصص جراحي مغز و اعصاب را زير نظر پروفسور کورت شورمن شروع کرد و در سال 1349 به اخذ درجه تخصص در اين رشته نايل آمد. وي کار علمي را با سمت استادياري و معاونت بيمارستان جراحي مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندي سرپرستي بخش جراحي مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. در سال 1351 به اخذ درجه پروفسوري جراحي مغز و اعصاب از دانشگاه يوهانس گوتنبرگ نايل گرديد. در سال 1350 اولين دوره از دوران آموزشي جراحي ميکروسکوپي را آغاز کرد و در سال 1356 نخستين آزمايشگاه تمرين جراحي ميکروسکوپي آلمان را با کمک بنياد فولکس واگن تأسيس کرد.

در سال 1356، رياست بيمارستان جراحي مغز و اعصاب را در شهر هانوفر به عهده گرفت و در همين سال، کرسي جراحي مغز و اعصاب در دانشگاه ليدن هلند به وي اعطا شد و در سال 1366 دانشگاه ماينتس تصدي کرسي جراحي مغز و اعصاب را به وي پيشنهاد کرد. در سال 1367 با قبول تصدي کرسي جراحي مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر به کار پرداخت. از سال 1367 تا 1371 رياست انجمن بين‌المللي قاعده جمجمه را به عهده داشت و در سال 1371 به رياست فدراسيون جهاني انجمنهاي قاعده جمجمه انتخاب شد.

براي تجليل از مقام علمي و تجربيات ارزنده وي و همچنين گامهاي بلندي که در پيشرفت جراحي مغز و اعصاب برداشته‌است، رييس‌جمهوري آلمان غربي در سال1367 نشان خدمت درجه 1 دولت آلمان را به او اهدا کرد. در همين سال جايزه علمي ايالت نيدرزاکسن آلمان، به پاس فعاليتهاي پر ارزش وي در راه پيشرفت جراحي مغز و اعصاب به نامبرده اهدا شد.

جايزه حلقه لايبنيتز هانوفرنيز (Leibniz-Ring-Hannover) در سال 2013 براي طرح آفريقا صد به پروفسور سميعي اهدا شد. مجيد سميعي در طرح آفريقا صد مي‌خواهد 100 جراح جوان آفريقايي را به آلمان آورده و آنها را آموزش دهد تا پس از بازگشت پزشکان ديگري را براي قاره آفريقا پرورش دهند.

او بيش از 500 مقاله علمي و 17 کتاب مرجع در خصوص دستگاه عصبي مرکزي و محيطي به رشته تحرير درآورده و از جمله کتابهاي تاليف شده توسط وي مي‌توان به اين موارد اشاره کرد: برش نگاري پنوموآنسفال ـ جنبه‌هاي نوين اعصاب محيطي ـ اعصاب جمجمه‌اي ـ ضربه‌هاي وارد بر قاعده جمجمه ـ جراحي در ساقه مغز و بطن سوم و اطراف آن دو ـ جراحي قاعده مغز ـ ضايعات اعصاب محيطي ـ جراحي منطقه زين ترکي و سينوس‌هاي پيرامون بيني جراحي مننژيم قاعده مغز ـ جراحي کليوس ـ روشهاي نوين بازسازي استخوان ـ دوخت عروق و اعصاب و نيز پيوند در جراحي پلاستيک و جراحي ترميمي ـ جراحي قاعده مغز ـ اطلس جراحي قاعده جمجمه.

پروفسور سميعي در زمينه تورم مغز و ترميم و بازسازي جراحي دستگاه عصبي محيطي مطالعات مهمي انجام داده‌است. سميعي بيشترين اعمال جراحي روي تومورهاي موسوم به «نورينوم آکوستيک» را انجام داده ‌است. او در دهه 1990 اقدام به تاسيس يک مرکز خصوصي بين‌المللي علوم اعصاب: (International Neuroscience Institute) که به اختصار INI شناخته مي‌شود، نمود. بناي اين مرکز برگرفته از شکل مغز است که در شهر هانوفر آلمان واقع شده و رياست آن را مجيد سميعي و پسرش بر عهده دارند. سميعي شاگردان زيادي تربيت کرده‌است که در کشورهاي مختلف جهان به فعاليت در زمينه جراحي مغز و اعصاب مشغول هستند و هر ساله کنفرانسي را به افتخار سميعي در يکي از کشورها برگزار مي‌کنند. او در حال حاضر نيز بسيار فعال بوده، عمل‌هاي جراحي سنگين در قاعده مغز را انجام مي‌دهد و در اغلب کنگره‌هاي جراحي مغز و اعصاب جهان بعنوان سخنران مدعو شرکت مي‌کند. سميعي در 10 مهر 1390 به دريافت عنوان استاد افتخاري دانشگاه تهران نائل شد.

 



تاریخ انتشار : 20 مهر 1393, 04:52



» اخبار مرتبط:

  • پروفسور سمیعی در یک نگاه
  • موفقيت جراحان در خارج كردن آپانديس از راه دهان!
  • مچ دست استاندار شكست و نياز به عمل جراحي دارد.
  • بايدها و نبايدهای جراحي های زيبايي
  • تصويري که به زير تيغ مي‌رود
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟