دانستن اينكه بيش از 27 ميليون گوشي هوشمند در دستان ايرانيهاست خود نشاندهنده فراگيري استفاده از اين نوع ابزار ارتباطي است كه تنها قابليت مكالمه و ارسال پيامك را براي دارندگان خود فراهم نميكند بلكه مجموعهاي از امكانات را در اختيار كاربران قرار ميدهد كه بيش از هر چيز نشاندهنده دنياي جديدي است كه در آن زندگي ميكنيم. 28ارديبهشت امسال بود كه محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات
دانستن اينكه بيش از 27 ميليون گوشي هوشمند در دستان ايرانيهاست خود نشاندهنده فراگيري استفاده از اين نوع ابزار ارتباطي است كه تنها قابليت مكالمه و ارسال پيامك را براي دارندگان خود فراهم نميكند بلكه مجموعهاي از امكانات را در اختيار كاربران قرار ميدهد كه بيش از هر چيز نشاندهنده دنياي جديدي است كه در آن زندگي ميكنيم. 28ارديبهشت امسال بود كه محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينكه ۷۱ ميليون ايراني از تلفن همراه استفاده ميكنند گفت: 5/27 ميليون گوشي تلفن هوشمند در كشور فعال است و ۹ميليون نفر نيز از اينترنت موبايل استفاده ميكنند. بررسيها نشان ميدهد ميليونها ايراني در سالهاي اخير به مشتريان فروشندگان گوشيهاي هوشمند تبديل شدهاند؛ چنانكه بازار اين كالاي وارداتي و در بسياري موارد قاچاق، يكي از پر رونقترين بازارهاي سالهاي اخير ايران بوده است. تلفنهاي هوشمند طي چند سال گذشته به سرعت در حال تكامل است و كماكان نيز ادامه دارد. هر روز سخت افزار و نرم افزار و راهكارهای جديد ظهور ميکنند و از ياد ميبريم كه كدام برندها پيشگام بودهاند. شركت توشيبا با G500براي نخستينبار از حسگر انگشت استفاده كرد. اين گوشي از سيستم عامل ويندوز موبايل استاندارد ۵، پردازنده مارول ۴۱۶ مگاهرتزي، ۶۴ مگابايت رم و دوربين ۲ مگاپيكسلي بهره ميبردو آيفون 5 نخستين گوشي از حسگر اثر انگشت و از نوع لمسي بود. كار اين حسگرها سانتر بوده است و خطاي كمتري نيز دارد.
در سالهاي اخير يكي از مباحث بحث برانگيز در حوزه اقتصاد بحث قاچاق كالاها بوده است. در بسياري از حوزهها ما با محصولات قاچاقي مواجه هستيم كه خسارتهاي اقتصادي قابل توجهي را به كشور وارد ميكنند. در شرايطي كه محصولاتي كه در داخل توليد ميشوند از پديده قاچاق در امان نيستند برخي از محصولات ديگر كه مشابه داخلي ندارند بيش از بقيه توجه قاچاقچيان را به خود جلب ميكند. استقبال ايرانيان از جديدترين گوشيهاي تلفن همراه باعث ميشود سالانه ميزان زيادي از اين نوع محصولات به صورت قاچاق وارد كشور شود. برآوردها نشان ميدهد سالانه 200 ميليون دلار از درآمدي كه دولت ميتواند داشته باشد با قاچاق گوشي تلفن همراه از دست ميرود. طبق آمار رسمي فقط 9درصد از گوشيهاي خارجي فروشرفته در كشور از راههاي رسمي و 91 درصد آنها از طريق قاچاق و به صورت غير رسمي وارد كشور ميشود. در سال 2013 ميلادي، 8/1 ميليارد دلار گوشي در كشور به فروش رفته است و متوسط نرخ رشد متوسط سالانه فروش اين محصول در حدود 1/9درصد بوده است. در سال 1391 در حدود 630/1 ميليارد دلار گوشي تلفن همراه به صورت قاچاق وارد كشور شد و با احتساب 10 درصد حقوق گمركي دولت مبلغي در حدود 163ميليون دلار را از طريق قاچاق انواع گوشي از دست داد كه اين مبلغ سالانه در حدود 200ميليون دلار خواهد شد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر