از سال 79 که یکی از پرسنل دامپزشکی بوشهر بر اثر همین بیماری جان خود را از دست داد، این نخستین قربانی تب کریمه کنگو طی 15 سال اخیر در استان محسوب می شود.
قربانی این بیماری،فردی ...
از سال 79 که یکی از پرسنل دامپزشکی بوشهر بر اثر همین بیماری جان خود را از دست داد، این نخستین قربانی تب کریمه کنگو طی 15 سال اخیر در استان محسوب می شود.
به گزارش راک نیوز از بوشهر ، قربانی این بیماری، دامدار 36 ساله ای به نام ابوالحسن کره بندی می باشد که در روستای کره بند از توابع بخش مرکزی بوشهر فعالیت می کرده است که براساس اعلام پزشکان، در حین ذبح دام آلوده، ترشحات آن به زخمی که در دست وی ایجاد شده منتقل گردیده و منجر به ابتلای وی شده است.
پسر عمومی این قربانی با اعلام خبر مذکور به «خلیج فارس» گفت: 27 مهرماه سالجاری و در پی بروز تب، سردرد و علائمی که حاکی از بیماری آنفولانزا بود، وی را به مرکز بهداشتی روستای کره بند و سپس درمانگاه آبپخش بردیم، اما پزشکان اعلام کردند برای ادامه اقدامات درمانی باید به بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه در برازجان فرضیه ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مطرح شد، ادامه داد: به دلیل اینکه نمونه خون وی برای تایید این موضوع باید به تهران ارسال می شد، برای تسریع در اقدامات درمانی، وی را به شیراز منتقل کردیم، اما نهایتا 30 مهرماه سالجاری در بیمارستان شهید فقیهی شیراز جان باخت.
این پسرعمومی سوگوار افزود: آنچه تقدیر بوده رخ داده و ما از هیچ کس شاکی نیستیم یا نمی خواهیم مسئولی را زیر سوال ببریم، ولی جای تعجب دارد که چرا با گذشت چند روز از این اتفاق کم سابقه و بروز بیماری خطرناک تب کریمه کنگو، دستگاههای مسئول به مردم اطلاع رسانی نمی کنند و هشدارهای لازم را به شهروندان و دامداران نمی دهند تا حساسیت ها نسبت به بیماری تب کریمه بیشتر شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه روستای کره بند یکی از مراکز تولید دام سبک و سنگین در بوشهر می باشد، از دامپزشکی هم انتقاد کرد که تنها دامپزشک مستقر در این محل حذف و به بازدیدهای دوره ای بسنده شده، ضمن اینکه پس از بروز این حادثه بود که اقدامات سم پاشی آغل ها و دامداری ها هم تشدید گردید، درحالی که باید قبل از آن این موضوع خصوصا اطلاع رسانی به دامداران صورت می گرفت.
تایید حادثه توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هم مرگ یک همشهری بر اثر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را تایید کرد.
علیرضا رئیسی در گفتگو با «خلیج فارس» با اشاره به پذیرش وی در بیمارستان برازجان و سپس فوت در شیراز افزود: به جز این بیمار، تاکنون هیچ مورد مثبت یا علامت دار دیگری در اطرافیان متوفی یا اهالی روستای مذکور شناسایی نشده است، با این حال باید سطح مراقبت ها و اطلاع رسانی ها برای پیشگیری از تب کریمه بیشتر شود.
وی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی واگیردار است و بیشتر افرادی که با دام و فرآورده های دامی خام آلوده تماس دارند به این بیماری مبتلا می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: این افراد از طریق مستقیم مثل خرد کردن گوشت و تماس با خون و ترشحات دام آلوده در هنگام ذبح دام و به طور غیرمستقیم از طریق گزش کنه آلوده به آن مبتلا می شوند.
وی افزود: علائم بیماری در نهایت به صورت تب و خونریزی است و معمولا به فوت منجر می شود.
براساس گزارش اداره بیماری های مشترک انسان و دام وزارت بهداشت، در 12 سال گذشته 900 نفر در کشورمان به بیماری تب کریمه کنگو دچار شده اند که از این تعداد 144 نفر جان شان را از دست داده اند. امسال هم آمار ثبت شده تا پایان شهرویور ماه، از ابتلای 9 نفر به تب کریمه کنگو خبر می دهد که 3 نفر جان شان را از دست داده اند.
همچنین استان های مازندران، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، یزد، اصفهان، کرمان و کرمانشاه از استان های در معرض تهدید این بیماری معرفی شده اند، طوری که 3 جانباخته امسال مربوط به مازندران و خراسان رضوی بوده است.
به طور کلی تب کریمه کنگو، ویروسی و مشترک میان دام و انسان است و کنه ناقل آن می باشد. همچنین از طریق له کردن کنه روی پوست یا ترشحات خونی دام بیمار، ویروس منتقل می شود و عمدتا در ذبح دام آلوده این اتفاق رخ می دهد، همان سناریویی که برای این بوشهری تکرار شد.
این هشدارها را جدی بگیرید
وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تک کریمه کنگو هشدارهای زیر را به مردم و دامداران داده اند:
ویژه دامداران
ویژه شهروندان
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر