سوگواران و عزاداران حسینی در جای جای کهگیلویه و بویراحمد در این شب تاریک و غم زده غریبان به یاد سربریده و در خون غلتیده حسین (ع)در خاک سوزان نینوا و دل زخم خورده و خون بار عقیله بنی هاشم «پیام آور نهضت خونین کربلا» حضرت زینب کبری (س) اشک ماتم ریختند.
سوگواران و عزاداران حسینی در جای جای کهگیلویه و بویراحمد در این شب تاریک و غم زده غریبان به یاد سربریده و در خون غلتیده حسین (ع)در خاک سوزان نینوا و دل زخم خورده و خون بار عقیله بنی هاشم «پیام آور نهضت خونین کربلا» حضرت زینب کبری (س) اشک ماتم ریختند.
به گزارش راک نیوز ؛ شام غریبان رسالت بر دوش زنی تنهای و رنجور و بی برادر سنگینی می کند، جسم های عریان بر خاک سوزان، سرهای بی سر، خیمه های آتش کشیده و آن طرف تر عباس (ع) را می بیند که نه سر بر تن و نه دست بر بدن دارد، وای، امان از دل بی قرار زینب (س).
آری زینب در چنین لحظات از یک سو آه و اشک و عشق و حسرت و هراسش و دیدگان اشک بارش را بر سیمای برادر و تیر رها شده برگلوی نازنین علی اصغرش (ع) دوخته و آن طرف تر اما پیام و رسالت عظیم نهضت خونین کربلای حسین (ع) بر دوشش سنگینی می کند.
اما زینب (س )دخت علی ابن ابی طالب (ع) است همان که شبانگاهان در تاریکی محض سر در حلقوم چاه فرو می برد و غریبانه بر زخم های کهنه و غم از دست دادن پیامبر (ص) و حضرت فاطمه (س) می گرید و فرزند زهرای اطهر (س) ام ابیها است، زینب(س) اکنون همچون کوهی استوار و آبدیده از کنار سختی ها و بلاهای جانکاه روزگار عبور کرده است.
آری زینب (س) تنها زخم خورده دشت نینوا و دل سوخته کربلا نیست، غم محراب خونین مسجد کوفه در 19رمضان و شهادت پدر در 21 رمضان سال چلهم هجری، مصیبت پرگشودن مادرش فاطمه زهرا (س) و مصیبت های جانکاه اکنون دل و قلب این شیرزن کربلا را پرانگیزه تر و امیداوار به افق آینده ای روشن کرده است.
آری همین مصیبت های جانسوز است که حضرت زینب (س) این عقیله بنی هاشم و اسوه شجاعت و ایثار را به قهرمان بی بدیل در نضهت عاشورای حسینی و ماجرای خونین کربلا کرد.
آری نگاه آسمان و زمین، خون پاشیده طفل شش ماهه دشت کربلا بر آسمان، لحظه های عطشناک و لب های خشکیده فرزندان رسول الله (ص)، پیام نماز ظهر عاشورا ، سرهای از تن جدا و بدن های عریان و در خون غلتیده دشت نینوا در شب بغض آلود شام غریبان یعنی امشب، همه بر روی دوش زینب کبری (س) و دامن پرشکوه این قهرمان تاریخ کربلا تکیه زده است.
حضرت زینب کبری (س) بود که پیام آور نهضت خونین کربلا می شود و پیامش، اسارتش، نطق های آتشینش و درایت و تدبیرش در کنار شجاعت، بردباری و مقاومت ستودنی اش نگذاشت که داستان ظهر عطشناک دشت کربلا به فراموشی سپرده شود و اینچنین بود که تاریخ نیز گواهی می دهد که کربلا در کربلا می ماند، اگر زینب (س) نبود.
به گزارش ایرنا، هنوز در بسیاری از روستاها و مناطق عشایر نشین این خطه از ایران اسلامی نیز آیین های کهن عزاداری و سوگواری در رثای مظلومیت سرور و سالار شهیدان (ع) و یاران باوفایش به شکل سنتی و باشکوه خاصی ساری و جاریست.
شام غریبان نیز در نگاه مورخان و روایت گران داستان خونین کربلا و فرهنگ عاشورا این گونه بود که شب یازدهم ماه محرم را شب شام غریبان می گفتند.
در این شب حزن انگیز و بغض آلود مردم به صورت 2 گروه مجزا پس از غروب آفتاب عاشورا، با خواندن نوحه های غمگین یاد اسرای اهل بیت را گرامی می دارند و افراد با در دست داشتن شمع به یاد کودکان و نونهالان قافله اسرای کربلا به عزاداری می پردازند.
در شب اندوهبار شام غریبان آیین به صورت ساده و غم انگیز برپا شده و دیگر مانند شب های قبل علم و بیرق را به حرکت در نمی آورند.
دسته های عزادار با حرکت در کوچه ها و معابر، نوحه های غم انگیز را نیز زمزمه می کنند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر