مشروح اخبار


» دخترها در این رشته ها پذیرفته نمیشوند/خدا حافظی با خانم مهندس ها





آغاز انتخاب رشته دانشگاهی و حذف پذیرش دختران از ۷۷ رشته دانشگاهی در ۳۶ دانشگاه کشور، موجب بهت زدگی داوطلبان شده است؛ موضوعی که دو روزنامه تهران امروز و اعتماد در شماره امروز خود به آن واکنش تشان داده‌اند.

تهران امروز نوشت: «اگرچه پیش از این حذف پذیرش دختران از ۷۷ رشته دانشگاهی در ۳۶ دانشگاه، داوطلبان و کار‌شناسان را بهت زده کرده بود، اما روز گذشته مدیر کل گسترش آموزش عالی وزارت علوم در اقدامی تعجب برانگیز دیگر اعلام کرد که «میزان پذیرش دختر و پسر به عهده دانشگاه‌هاست» و «وزارت علوم هیچ گونه دخالتی در درج ظرفیت پذیرش دانشجو برای دانشگاه‌ها در پرتال سازمان سنجش ندارد»؛ اظهارنظری که نه تنها واکنش نمایندگان مجلس و دانشگاهیان را در پی داشته، بلکه با سیاست سال‌های گذشته وزارت علوم در تناقض است. طی سه سال گذشته در راستای برقراری عدالت آموزشی در دانشگاه‌های کشور به رغم مخالفت‌ها و واکنش‌ها، مصوب شد تا کنکور دکترا به صورت نیمه متمرکز برگزار شود تا گزینش سلیقه‌ای در دانشگاه‌های کشور صورت نگیرد اما به نظر می‌رسد که مسئولان وزارت علوم با واگذاری اختیاراتشان به رؤسای دانشگاه‌ها از امکان برخوردهای سلیقه‌ای جلوگیری نکرده‌اند. اگرچه رکورددار حذف پذیرش دختران، رشته‌های مهندسی هستند، اما نگاهی به رشته‌های حذف شده برای نیمی از داوطلبان کنکور، نشان می‌دهد رشته‌های مذکور شامل همه گروه‌های آزمایشی می‌شود. از مترجمی زبان انگلیسی و زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بین‌المللی قزوین گرفته تا رشته‌هایی چون علوم‌ اجتماعی و مددکاری در دانشگاه علامه، امسال از فهرست موارد انتخابی دختران حذف شده‌اند».

اعتماد هم در مطلبی با نام «هیچ کس مسئولیت حذف دختران را نمی‌پذیرد» نوشت: «در حالی که بیش از ۶۰۰ کدرشته دانشگاهی در ۶۰ دانشگاه کشور در کنکور ۹۱ تک‌جنسیتی شد، رؤسای دانشگاه‌ها توجیهات خود را در این زمینه دارند. دانشگاه محقق اردبیلی یکی از دانشگاه‌هایی بود که بیشترین آمار را در این باره به خود اختصاص داده بود. این دانشگاه در ۲۴ رشته پذیرش دانشجویان دختر را صفر کرده است. اما مسعود گنجی، رییس این دانشگاه، در گفت‌وگو با مهر گفته است پذیرش دانشجویان دختر در این رشته‌ها حذف نشده و تنها دوظرفیتی شده است. محمدحسین رامشت، رییس دانشگاه اصفهان هم عدم پذیرش دانشجویان دختر در برخی رشته‌ها را شرکت نکردن خانم‌ها در آن رشته‌ها یا شرکت محدود آن‌ها می‌داند. به اعتقاد او چون ۹۸ درصد خانم‌های فارغ‌التحصیل رشته معدن بیکار هستند پس دلیلی به صرف هزینه آموزش برای آن‌ها نیست. این در حالی است که بیکاری نه فقط برای دختران در رشته معدن بلکه برای بسیاری از فارغ‌التحصیلان مرد هم در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی وجود دارد. در همین راستا، حسن زمانیان، رییس دانشگاه لرستان هم معتقد است برخی رشته‌ها ماهیت مردانه دارند و باید داوطلب مرد پذیرش کرد. دانشگاه صنعت نفت هم اعلام کرده دیگر دانشجوی دختر پذیرش نمی‌کند. غلامرضا راشد، رییس دانشگاه، دلیل توقف پذیرش دانشجوی دختر در کنکور امسال را عدم نیاز صنعت نفت می‌داند».



تاریخ انتشار : 19 مرداد 1391, 14:03



» اخبار مرتبط:

  • پذیرش دانشجو در پنج رشته کارشناسی ارشد
  • آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
  • رشته‌های اشباع شده در حال جمع شدن هستند
  • 600 دانشجو امسال در دانشگاه پیام‌نور لنده تحصیل می‌کنند
  • اسامی دعوت به مصاحبه 32 رشته دكتری دانشگاه آزاد
  • » اشتراک گزاری خبر



    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟