عصرروزدوشنبه مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران باحضور در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری 10 نکته کلیدی برای تسهیل و توسعه تجارت خارجی که مورد تأکید سازمان جهانی گمرک است، رامطرح نمود.
به گزارش راک نیوز، از سوی دکتر مسعود کرباسیان رئیس کل گمرک ایران در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری 10 نکته کلیدی برای تسهیل و توسعه تجارت خارجی دراین نشست مطرح شد.
ارشدترین مسئول گمرکی در ایران درادامه افزود:در راستای تسهیل و توسعه تجارت خارجی که مورد تأکید سازمان جهانی گمرک است، ما با تلاش کارکنان دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک و همکاری کارشناسان پژوهشکده دانشگاه تهران اقدام به راهاندازی سامانههای جامع امور گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی کردیم که با اجرای این سامانهها، علاوه بر کاهش زمان و هزینه ترخیص کالا، فرآیندهای گمرکی به نحو قابلتوجهی شفاف شده و همین امر موجبات ارتقای 23 پلهای ایران در شاخص لجستیک را فراهم ساخته است.
کرباسیان خاطرنشان کرد:میگویند 4000کانتینر روزانه از بندر شهید رجایی وارد می شود که از این میزان 200 کانتینر رصد می شود، در صورتیکه این آمار درست نیست و روزانه 2200 کانتینر از این گمرک وارد می شود که 1000 کانتینر آن ترانزیتی است . در خصوص 1200 کانتینر ورود قطعی سهم ارزیابی فیزیکی کالا در بندر شهید رجایی بیش از 35 درصد و سهم کنترل از طریق ایکس ری 25 درصد است در حالیکه در گمرک کشورهای قدرتمند همچون چین سهم بازرسی های فیزیکی کالا کمتر از 5 درصد است . در حال حاضر 90 درصد کالاهای وارداتی کشورمان را مواد اولیه ،کالای واسطهای و سرمایه ای تشکیل میدهد و تنها راه تقویت و تسهیل تجارت استفاده از گمرک الکترونیکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی است.
معاون وزیراقتصادگفت:کالا ثبت سفارش شده و بانک گشایش اعتبار کرده، کشتیرانی حمل کرده و ترخیص نامه دارد و سازمانهایی مانند استاندارد تایید کردهاند، پس میتوان گفت همه کالاها رصد میشود.
وی افزود:گمرک سازمانی است که باید 40 قانون و بیش از 15 رویه گمرکی و همین تعداد کنوانسیون بینالمللی که برخی از آنها با قوانین ملی ما تعارض دارد را اجرا کند، با این حال تمامی این قوانین و مقررات به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به صورت الکترونیکی اعمال می شود.
رئیس کل گمرک ایران گفت:درحال حاضر آمار تجارت خارجی کشور روزانه و به صورت آنلاین روی سایت گمرک ایران قرار دارد و همه میتوانند هر لحظه از میزان و نوع کالاهای وارداتی مطلع شوند.
این مسئول اقتصادی گفت:اجرای طرح مانیفست الکترونیکی که قبل از رسیدن کالا به بندر یا مرز گمرکی اطلاعات کامل آن را در اختیار گمرک قرار میدهد یکی از طرحهای مهم در قالب سامانه جامع گمرکی است که در حال حاضر در تعدادی از گمرکات در بخشهای دریایی، هوایی و زمینی عملیاتی شده است و تأثیر فوقالعاده در کاهش زمان و هزینه تجار داشته است.
ازدیگر محورهای های سخنان رئیس کل گمرک ایران عبارت بودنداز:
-با تدابیر و اقداماتی که گمرک در چارچوب سامانههای الکترونیکی انجام داده، هماکنون صاحبان کالا میتوانند به طور شبانهروزی امور گمرکی مربوط به ترخیص کالای خود را انجام دهند.
-الکترونیکی شدن پرداختها، صدور قبض انبار، توزین کالا و سایر امور به عنوان اقدامات تسهیل و تسریعکننده ترخیص کالا در گمرک بوده اند.
-فراهم شدن زمینه برای دسترسی آزاد فعالان تجاری و تولیدی به اطلاعات از طریق اینترنت، امکان پردازش اطلاعات کالاهای وارداتی پیش از ورود، معرفی فعالان مجاز اقتصادی (AEO)، تبادل اطلاعات با کشورهای طرف تجارت، افزایش مشارکت درخصوص تدوین قوانین و مقررات حوزه تجارت، ابلاغ قوانین و مقررات و بخشنامهها به صورت مکانیزه، ترخیص سریع محصولات فسادپذیر و حساس نظیر مواد غذایی و دارو و اعمال مدیریت خطر (ریسک) از دیگر اقدامات گمرک برای تسهیل تجارت بوده است.
جایگزینی پروانه الکترونیکی با پروانههای کاغذی به عنوان یکی از اقدامات مهم و مؤثر گمرک در جهت شفافسازی امور گمرکی و تجاری و کاهش فساد اداری و نهایتا تسهیل تجارت بود.
و اما نکته پایانی اینکه ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت دنیا، با احتساب صادرات نفت ۴ دهم درصد و بدون احتساب صادرات نفت ۲ دهم درصد در تجارت دنیا سهم دارد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر