مشروح اخبار


» آیا گوجه فرنگی، پیاز و ... دیگر کمیاب نمی‌شود؟ /بشنوم حرف های" بزرگواری "را



نمایندگان نباید به تصویب این قانون دلخوش کنند، بلکه باید مصوبه و فرآیندی را تدبیر کنند که بنا بر آن، از سوءاستفاده برخی افراد خاص و انحصار واردات و صادرات محصولات کشاورزی و ندانم‌کاری‌ها در واردات بی‌رویه برخی اقلام از جمله مرکبات، چای، برنج و... جلوگیری کند؛ امری که بنا بر اظهارات نمایندگان دولت، نتوانسته در آن موفقیتی به دست آورد.

هر ساله با آغاز فصل تابستان و افزایش برداشت محصول توسط کشاورزان، می‌بینیم یک محصول کشاورزی کمیاب و همزمان محصول دیگری آنقدر زیاد می‌شود که کشاورزان مجبور می‌شوند، محصولات خود را یا دور بریزند یا ماه‌ها به امید بهتر شدن شرایط، آنها را در انبار نگه دارند.
 در اواخر تیر ماه بود که پس از مدت‌ها کش و قوس، سرانجام طرحی با نام «طرح انتزاع وظایف بخش کشاورزی از وزارت صنعت و معدن» در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی مطرح شد. این طرح که یک فوریت آن در مجلس هشتم به تصویب رسیده بود، بناچار بررسی آن به مجلس نهم موکول شد.

در همان زمان، برخی افراد همچون یونس اسدی، نماینده مشکین‌شهر و عضو کمیسیون کشاورزی مدعی شده بود که این طرح در مجلس هشتم به دلایلی چون لابی قدرتمند وزارت صنعت، معدن و تجارت مسکوت ماند، اما پس از بحران‌های گرانی اخیر، گویا طرح دوباره آن به ‌نظر وی ضروری می‌رسید.

البته اسد تنها کسی نبود که حرف از لابی‌گری خاص یک دستگاه دولتی علیه دستگاه دولتی دیگر را مطرح می‌کرد، ولی کشف لابی و مافیا و سرانجام جنگ زرگری دو وزارت‌خانه بر سر انجام خدمت به مردم و نوکری به آنان بود!

پس از تصویب این طرح، یکی از نگرانی‌های کار‌شناسان، ضعف وزارت جهاد کشاورزی در انجام این وظیفه است، چرا که در مدت سال‌های اخیر، این وزارتخانه یکی از ضعیف‌ترین بخش‌های دولت بوده است تا آنجا که وزیر این وزارتخانه، بار‌ها به دلیل اوضاع نه چندان خوب کشاورزی و کشاورزان کشور تا مرز استیضاح پیش رفته است.

اما محمدعلی بزرگواری از نمایندگان حامی دولت بر این باور است که ظرفیت اجرای طرح انتزاع در وزارت کشاورزی وجود دارد. دبیر کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تصویب کلیات طرح انتزاع اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی، گفت: در ماه‌های گذشته و در نشست‌‌های کمیسیون، کلیات طرح انتزاع به تصویب رسیده که وزارت جهاد کشاورزی باید از همه ظرفیت‌های خود در راستای اجرای آن استفاده کند.

سید علی‌محمد بزرگواری در ادامه افزود: هم‌اکنون ظرفیت‌ها و امکانات مناسبی در وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای پیشبرد اهداف طرح انتزاع وجود دارد که این وزارتخانه باید از آن‌ها بهره گیرد. مهم‌ترین هدف از تصویب طرح انتزاع اختیارات بخش کشاورزی این بود که متولی مشخصی برای ساماندهی بازار در مقاطع گوناگون سال تعیین شود.

نماینده مردم کهگیلویه و بهمئی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون وضعیت قیمت‌ها در بازار محصولات کشاورزی از آشفتگی‌هایی رنج می‌برد، گفت: با تصویب این طرح تا اندازه‌ای از این مشکلات کاسته شده و گرانی‌ها ریشه‌یابی می‌شود.

بنا بر طرح انتزاع اختیارات و وظایف بخش کشاورزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار خواهد شد که این وزارتخانه باید از همه ظرفیت‌های موجود برای بالا بردن تولید، صادرات و تنظیم بازار محصولات کشاورزی استفاده کند.

در حالی که برخی نمایندگان بر این باورند، یکی از دلایل گرانی‌های اخیر ناشی از تداخل وظایف و ناهماهنگی میان وازرت‌خانه‌ها بوده، ولی پرسش این است که آیا تنها مشکل کشاورزی و کشاورزان کشور این است که چه کسی تعرفه واردات محصولات کشاورزی را تعیین کند؟

در این باره باید گفت، با توجه به این که پیش از این مصوبه نیز تعیین تعرفه متصدی داشت، به نظر می‌رسد هر چند این مصوبه گامی در راستای تخصصی‌تر شدن وظایف است، نمایندگان نباید به تصویب این قانون دلخوش کنند، بلکه باید مصوبه و فرآیندی را تدبیر کنند که بنا بر آن راه برای سوءاستفاده برخی افراد خاص و انحصار واردات و صادرات محصولات کشاورزی و ندانم‌کاری‌ها در واردات بی‌رویه برخی اقلام از جمله مرکبات، چای، برنج و... جلوگیری کند؛ امری که بنا بر اظهارات نمایندگان دولت، نتوانسته در آن موفقیتی به دست آورد.

در پایان باید این مصوبه را به فال نیک گرفت، چرا که هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی نظارت بازرگانی محصولات کشاورزی را که سال‌ها در اختیار وزارت بازرگانی و سپس در اختیار وزارت صنعت و معدن و تجارت بود نیز بر عهده دارد؛ امری که امیدواریم از یک سو دست‌کم از برخی مشکلات کشاورزان بکاهد و از سوی دیگر، مانع سوءاستفاده دلالان و پمپاژ فشار اقتصادی به مصرف کنندگان باشد.



تاریخ انتشار : 28 مرداد 1391, 21:30



» اخبار مرتبط:

  • بزرگواری:واردات بدون نیاز سنجی خیانت به کشاورزی است
  • وزارت صنعت ومعدن جواب "بزرگواری "را داد
  • نمره کمیسیون کشاورزی ۱۸ است/بزرگواری ابراز داشت
  • ما نیازمند یک برنامه ریزی کلان هستیم
  • عضوکمیسیون کشاورزی مجلس:فقدان مدیریت گوشت را طلا کرد
  • » اشتراک گزاری خبر

    • سعید از تهران

    • 29 مرداد 1391 03:46
    • گروه کاربری: ميهمان
    • آیدی یاهو: {yahoo}
    • تاریخ عضویت: --
    • وضعيت:
    • خبر
    • نظر
    ^
    با سلام خدمت درخش بزرگ منش درخش جان من فکر نمیکردم بعد از شکایت آقای بزرگواری از شما و خواهر گرامیتان دیگه خبری از ایشان بزنین تو سایتتان ولی بارهای متوالی من خبرهای خوب از این آقا در درسایتتان دیده ام که این واقعا بزرگوار بودن شما را نشان میدهد ، امیدوارم که کشاورزان ما بخاطر بی صاحبی و عدم پیشرفت فن کشاورزی خودشان را به تباهی نکشانند چرا که کشاورزی همان اهمیت کوچکی که دارد آن هم شامل استانهای شمالی میشود و مردم ما همیشه محروم هستند ، خدا کند اینبار بزرگواری مثمر ثمر باشد لاقل برای کشاورزان استانمان
    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟