راک نیوز- از همان ابتدا هم معلوم بود که ترامپ به دنبال لغو یکجانبه برجام نیست.
ترامپِ حراف، خیلی درباره برجام و پاره کردن آن شانتاژ می کند اما واقعیت این است که رئیس جمهور آمریکا از این طریق می خواهد امتیاز بگیرد.
ترامپ صریحا اعتراف می کند که منافع برجام به اروپایی ها رسیده و در واقع سر آمریکا بی کلاه مانده است. به واقع هم همینطور است منافع برجام از بازار ۸۰ میلیونی ایران بیشتر به فرانسوی هایی رسید که بیشترین مخالفت ها را با برجام داشتند. توتال، رنو و پژو در بازار پسا برجام ایران انحصاری تر از قبل عمل می کنند و بقیه اروپایی ها هم هرکدام به نوعی از منافع مادی برجام منتفع شده اند اما آمریکا...
انگار بین اروپا و آمریکا در خصوص منافع برجام یک تقسیم بندی شده باشد. منافع مادی برای اروپایی ها و منافع سیاسی برای آمریکا. اما آمریکا به این منافع، با ثبات ایران بر روی سیاست های منطقه ای خود دست نیافت لذا ترامپ از روشی غیرمرسوم در عالم سیاست برای افزایش منافع آمریکا در منطقه و کاهش نقش ایران در خاور میانه بهره می برد.
ترامپ بر اصول بازی های رسانه ای و شانتاژ مسلط است هم او بیش از چند روز بر روی سخنرانی ای زوم کرد که در نهایت غیر از حرف های تکراری و سابقش چیزی نداشت در واقع ترامپ تنها با استفاده از ابزاری به نام رسانه نظر همه را معطوف به خود کرد اگر رییس جمهور آمریکا پی در پی توییت نمی کرد، رسانه های جهانی و آمریکایی و حتی رسانه های داخلی خودمان آنقدر توییت های وی را برجسته نمی کردند همه ما امروز به حرف های ۲۰ دقیقه ای ترامپ تنها به عنوان بخشی از تکرار ادعاهای پیشین نگاه می کردیم در واقع هم چنین بود، ترامپ اصلا چیزی نگفت که آنقدر اهمیت داشته باشد که از چند روز قبلش بازار ارز را در داخل کشور ملتهب و قیمت دلار افزایش پیدا کند این تنها یک جنگ رسانه ای بود که البته دیدیم جنگی نابرابر است، ما رسانه های خوب و تاثیرگذار در تراز بین المللی نداریم و این را تیم ترامپ خوب می دانند به همین خاطر است که حرف های تکراری رییس جمهور آمریکا اینقدر بازتاب پیدا می کند.
اما خب شاید بپرسیم که هدف ترامپ از این همه تکرار چیست؟ هدف واضح است، کاهش نقش ایران در منطقه. نشانه هایی از این هدف هم در سخنرانی ترامپ وجود داشت. تحریم علیه سپاه. ترامپ و تیمش خوب می دانند که سپاه در مقابله با داعش هم در عراق و هم در سوریه چگونه ظاهر شد و توانست از یک تهدید تروریستی بین المللی، فرصتی برای نشان دادن توانمندی ایران در حل منازعات و مخاطرات منطقه ای بسازد. نقش سپاه امروز برای مردم و دولتهای منطقه نقش ناجی است که بسیاری از مردم سوریه و عراق زیستنشان را به ایران و سپاه این کشور مدیونند، لذا امریکا به زعم خود می خواهد که با این تحریم جلوی گسترش محبوبیت منطقه ای سپاه پاسداران ایران را بگیرد.
در سخنرانی ترامپ رگه هایی از سیاست اوباما هم دیده می شد. رییس جمهور آمریکا می خواست خود را دوست مردم ایران نشان دهد اما با اشتباه بزرگی که در حق مردم و تحریف نام خلیج فارس کرد نه تنها نتوانست به هدفش برسد که چهره ای زشت و بد هم از خود نزد ایرانیان ساخت.
اوباما هم چنین سیاست هایی را داشت او پیام نوروزی به مردم ایران می فرستاد و سفره هفت سین در کاخ سفید می انداخت اما هیچگاه نتوانست پیام صلح و دوستی به مردم ایران مخابره کند هرچند برجام محصول دولت اوباماست اماخود برجام هم حنایی بود که برای رونق زندگی و اقتصاد این مردم چندان رنگی نداشت.
اما سیاست های ترامپ در منطقه، از این پس هم قابل پیش بینی خواهد بود، ترامپ قصد دارد به شکل قابل توجهی در سوریه پس از بحران دخالت کند.
رییس جمهور آمریکا پس از منازعه کشورش با ترکیه و جدال عراق با اقلیم کردستان، احتمالا جانب اقلیم کردستان را برای استقلال می گیرد.
در مجادله اعراب حاشیه خلیج فارس هم این آمریکا بود که بیشترین سود را برد، پس نباید امیدوار باشیم که فعلا بحران قطر و کشورهای عربی حل شود. شاید بکار بردن واژه خلیج عربی توسط ترامپ هم بی ارتباط با این مساله نباشد، شاید...
پیمان فرامرزی- روزنامه نگار
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر