مشروح اخبار


» واکنش آمریکا به دیدار نخست‌وزیر ژاپن و رئیس‌جمهور ایران



سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزانه به سفر نخست‌وزیر ژاپن به ایران و دیدار او با رئیس‌جمهور کشورمان واکنش نشان داد.                                    

به گزارش خبرنگار سیاسی راک نیوز به نقل از  فارس، «مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه چهارشنبه مدعی شد از تلاش‌های «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن برای کاستن از تنش‌ها میان واشنگتن و تهران حمایت می‌کند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «هر کاری که نخست‌وزیر ژاپن بتواند انجام دهد [از آن حمایت می‌کنیم].»

اورتاگاس مدعی شد دولت آمریکا از هر گونه تلاش توسط متحدان این کشور برای کاستن از تنش‌ها میان آمریکا و ایران هم حمایت می‌کند. او گفت: «ما این را چند هفته پیش که در اوج تنش‌ها بودیم هم گفتیم. گفته‌ایم هر کاری که جامعه بین‌المللی بتواند برای جلوگیری از اقدامات ایران  در جهت تشدید تنش‌ها انجام دهد پیامی است که امیدواریم متحدان ما آن را ارسال کند.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد «هایکو ماس»، وزیر امور خارجه آلمان هم در جریان سفر اخیرش به تهران پیام مشابهی ارسال کرده است. 

او گفت: «همان‌طور که دوشنبه گفتیم بسیار مطمئن هستیم که وزیر خارجه آلمان چنین پیامی به ایرانی‌ها داد و مطمئن هستیم که نخست‌وزیر ژاپن هم همین کار را انجام خواهد داد.»

  حجت الاسلام «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران شامگاه چهارشنبه با «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن در تهران دیدار کرد. روحانی در نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و ژاپن، با استقبال از حضور نخست وزیر ژاپن و هیأت همراه در تهران اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با ژاپن اهمیت زیادی قایل است و امیدواریم این سفر نقطه عطفی در روابط تهران – توکیو باشد.»

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و  با بیان اینکه همه کشورها در قبال توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل وظایف مشخصی برعهده دارند، ابراز  امیدواری نمود که ژاپن نیز مسئولیت‌های خود را در این زمینه اجرایی کند.

در کنفرانس خبری چهارشنبه شب وزارت خارجه آمریکا، یک خبرنگار به بیانیه نماینده آمریکا در شورای حکام آژانس درباره ایران اشاره کرد و پرسید: «دیروز سفیر شما در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که ایران از برجام تبعیت نمی‌کند یا اینکه آن را نقض کرده و بایستی به تعهداتش پایبند باشد و گفت که طرف‌های باقی‌مانده در برجام باید این را اولویت خود قرار دهند. این حرف برای من به معنای آن است که حتی شماها که می‌گویید این توافق بدترین توافق ممکن  است و شکستی وحشتناک است، ارزش‌هایی برای آن قائل هستید. چرا شما از ایران می‌خواهید به توافقی پایبند باشد که به نظر شما اساساً آشغال است؟»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال  گفت: «موضع ما در خصوص برجام تغییر نکرده است. البته ما نمی‌خواهیم که ایران سلاح هسته‌ای داشته باشد. مضاف بر این از آنها می‌خواهیم فعالیت‌های مخرب و حمایت از تروریست‌ها را کنار بگذارند. اتفاقات زیادی در خاورمیانه رخ می‌دهند، همان‌طور که دیدید حوثی‌ها با موشک‌ به زیرساخت‌های شهری عربستان سعودی حمله کرده‌اند.»

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد. 

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.



تاریخ انتشار : 23 خرداد 1398, 02:42



» اخبار مرتبط:

  • یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: فشار بر ایران را زیاد می‌کنیم تا به یک توافق همه‌جانبه برسیم!
  • انتقاد صدراعظم آلمان از تصمیم ترامپ درباره خروج از برجام
  • بیانیه وزارت خارجه روسیه | روسیه تحریم‌های ضدایرانی جدید آمریکا را محکوم کرد
  • شروط وزیر امور خارجه آمریکا برای مذاکره با ایران
  • فوری /ترامپ از برجام خارج شد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟