مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از درج خبری با عنوان مزارع روستاهای شهر باشت در آتش می سوزد/عدم حضور مدیریت بحران در این پایگاه خبری با ارسال جوابیه ای به این خبر واکنش نشان داد.
وحید محمدی تبار با بیان اینکه آتش سوزی مزارع و مراتع روستاهای سرآبیز،گروس و برغون به علت آتش زدن پسماند مزارع بوده است ،اظهار داشت: این آتش به علت وزش باد و ناتوانی کشاورز در عدم کنترل به مراتع و دیگر مزارع سرایت کرده است.
وی تصریح کرد: اعضای تیم مدیریت بحران شهرستان باشت از جمله دادستان،شهردار و معاون فرماندار در دقایق اولیه در منطقه حضور داشته و بنده نیز دقایقی بعد از اعلام آتش سوزی در منطقه حضور پیدا کرده و با هماهنگی با شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران یک دستگاه بالگرد در اختبار تیم مدیریت بحران قرار گرفت که با اعلام کنترل آتش سوزی توسط نیروهای مردمی و تیم های مدیریت بحران بالگرد به پرواز درنیامد.
محمدی تبار نکاتی را نیز یاداوری کرد که خلاصه آن به شرح ذیل می باشد:
ضمن تشکر از اهالی رسانه و خبرنگاران استان که نسبت به آتش سوزی در مراتع و جنگل های استان با حساسیت و دقت موارد را رصد و پیگیری می کنند لازم می دانم چندین نکته را خدمت مردم شریف و رسانه های استان را اعلام کنم.
قبل از حضور بنده در راس مدیریت بحران استان حداقل 50درصد کارکنان استانداری ،مردم استان و حتی رسانه های استان نمی دانستند اداره ای به اسم مدیریت بحران در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
از تیرماه 97 که بنده در ابن مجموعه قرار گرفتم سطح آتش سوزی ها در سال 97نسبت به سال 96در مدت مشابه 50درصد کاهش داشته است . و آن هم به دلیل حضور مستمر و شبانه روزی خود بنده با امکانات ، تلفن شخصی و وقت شخصی در کنترل و اطفاء حریق و اتش سوزی در جنگل ها و مراتع استان بوده است.
سال گذشته بنده 67 روز در روز تعطیل و وقت غیراداری در آتش سوزی ها کمک کار و حامی نیروهای منابع طبیعی و محیط زیست بوده و از هیچ کوششی دریغ نکردم،بنده صرفا" به دلیل اینکه یک انسان طبیعت دوست هستم و منابع طبیعی و جنگل را دوست داشته و خود را حافظ آن می دانم در این عرصه وارد شده ام،کما اینکه پست بنده یک پست ستادی ،هماهنگ کننده ،نظارت کننده و برنامه ریزی کننده است.
ما مسئولیت بحران هایی که در ید خداوند است(بحران های طبیعی) را داریم نه بحران هایی که محصول دست بشر است .اینکه یک فردی در باشت یا دهدشت بیاید پسماند مزرعه ، باغ و کشاورزی خود را آتش بزند و نتواند ان را کنترل کند و متاسفانه باعث سرایت به مزارع ،کشتزار دیگران و طبیعت می شود این چیزی نیست که من بتوانم آن را کنترل کنم.
جهاد کشاورزی باید فردی که پسماند خود را آتش زده را به دادستانی معرفی نماید و فرمانداری به عنوان رئیس شورای تامین فرد هاطی را به دستگاه قضایی معرفی نماید که با ان برخورد شود.
حجم اصلی آتش سوزی ها در سال 98 به دلیل بارش های خوب و گسترده ای که ما در سطح استان داشتیم و به دلیل کاهش تالیف چرا(تالیف دام)در مراتع و زمین های کشاورزی به علت صاعقه بوده.
قریب به 35دستگاه مهم در شهرستانها از جمله رئیس دادگستری،نیروی انتظامی ،سپاه پاسدارن،هلال احمر،بسیج ،محیط زیست،آب منطقه ای،آبفای شهری،آبفای روستایی،جهادکشاورزی،اداره کل فناوری اطلاعات،اداره کل حمل و نقل و راهداری،اداره کل مسکن و شهرسازی،کمیته امداد و بخشداران عضو شورای هماهنگی تیم مدیریت بحران هستند و فرماندار به عنوان رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران ریاست تیم مدیریت بحران را برعهده دارد.
در آتش سوزی ها چه ان بخشی که طبیعی و بر اثر صاعقه بوده و چه ان بخشی که ناشی از آتش زدن پسماند کشاورزی بوده همه اعضای شورای مدیریت بحران با امکانات محدودی که دارند شبانه روزی پای کار هستند .
شرکت بهره برداری نفت و گاز بیشترین کمک را به منابع طبیعی و محیط زیست نموده است.
در کل شهرستانها یک کارشناس مدیریت بحران داریم که این کارشناس مسئول دبیرخانه و تشکیل جلسات می باشد .
همه باید دست به دست هم دهیم و از منابع طبیعی و محیط زیست خود حفاظت کنیم.
اداره منابع طبیعی شهرستان باشت تنها دو کارمند،اداره منابع طبیعی دهدشت کمتر از انگشتان دست کارمند دارد، دولت باید به منابع طبیعی و محیط زیست مجوز دهد که آزمون برگزار کند و در هر شهرستان 10نفرنیرو به عنوان جنگل بان و محیط بان اسنخدام کنند.
فردی که به کوه می رود و از منابع طبیعی و محیط زیست حفاظت می کند باید دستور قضایی داشته باشد کسی می تواند به عنوان ضابط قضایی عمل کند و جلوی شکار غیرمجاز و آتش سوزی را کنترل کند که کارمند رسمی این ادارات باشد نه نیروی شرکتی.
نیوری شرکتی اگر کسی را در حین اتش زدن ، تهیه زغال یا شکار زدن با ان برخورد کند دولت نمی تواند از ان فرد شرکتی دفاع کند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر