به گزارش راک نیوز ؛ حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی نگارنده این سطور به جهات متعدد همت خویش را در مباحث علمیخود مصروف بازخوانی و شرح و نقد آثار امام بزرگوار کرده است به همین جهت در سیر مباحث خود، بخش زیادی از سال تحصیلی 99 -98 را به بررسی نظریه خطابات قانونیه اختصاص داد و امیدوار است که بتواند در آینده نیز ثمرات این بحث را در علم فقه پی گیری کند.
خطابات قانونیه را نباید یک قاعده اصولی یا حتی گفتمان اصولی به حساب آورد بلکه این مهم یک ایماژ (تصویر ذهنی) است و صد البته از این نظرمقبول است که میتواند تاثیری بسیار عمیق بر جای گذارد، تبدیل نگاه از نظام واره (مولا و عبد) به نظام واره (قانون و شهروند ) قطعا تاثیراتی بزرگ را حتی فراتر از فقه و اصول میتواند موجب شود.
در ادامه به بخشی از این کتاب اشاره میشود: روشن است که خطابات به دو قسم خطابات شخصی و خطابات عام و کلی دسته بندی میشود در حقیقت در نظریه انحلال هر خطاب عام به خطابات شخصی متعدد تجزیه میشود. به این معنا نظریه انحلال، با توجه به ماهیت جزء نگر حاکم بر گفتمان مولا و عبید، ناگزیر باید خطابات کلی صادر شده را به خطابات شخصی تجزیه و تحلیل کند و سپس حکم شرعی را از آن استنباط کند؛ به عبارت بهتر در دوره نخست، همه تحلیل های مطرح درباره حقیقت حکم شرعی، با نگاه به شخص مکلف بوده است و امام خمینی(س) در نظریه خطابات قانونی از این دیدگاه گذر کرده و در این باب یک گام پیش تر میرود. ناگفته نماند که امام خمینی (س) درباره خطابات شخصی، با دیگر اصولیان هم رای است؛ به این معنا امام هم مانند دیگر اصولیان، قدرت را شرط تکلیف میداند.
کتاب خطابات قانونی در میان شاگردان امام خمینی(س) چندان جدی گرفته نشده است و تا جایی که میتوان گفت، جز شهید مصطفی خمینی، کسی در میان شاگردان ایشان به شرح و نقد و بررسی این نظریه به صورت تفصیلی اقدام نکرده است. البته در سال های اخیر به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) این مسئله در مقابل بزرگان قرار گرفته است و ایشان به فراخور توان و حوصله خویش آن را بررسی کرده اند.
نام کتاب: خطابات قانونیه
چاپ اول کتاب «خطابات قانونیه» نوشته سید حسن خمینی با شمارگان هزار نسخه به قیمت 980000 ریال منتشر شده است.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر