مشروح اخبار


» مشارکت سیاسی بانوان ،شاخص توسعه سیاسی *به قلم دکتر خدیجه ثنائیان زاده*



مردم در این دوره انتخابات فارغ از طبقه بندی معمول سیاسی یقینا به سمت کسانی خواهند رفت که مردم داری و خدمت رسانی آنها در عمل به اثبات رسیده باشد.

مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین راک نیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.


مشارکت سیاسی بانوان ،شاخص توسعه سیاسی

*به قلم دکتر خدیجه ثنائیان زاده* 
یکی از شاخصه های اساسی توسعه پایدار و توانمندسازی جامعه ، مشارکت سیاسی زنان در فرآیند تصمیم گیری هاست. مشارکت زنان در فعالیت های سیاسی نقش بسزائی در توسعه و نوسازی هر کشور ، استان و شهرستان دارد. با درک اهمیت این مشارکت باید تلاش بر این باشد که موانع مشارکت زنان را مرتفع ساخته تا زمینه های دستیابی به رشد و شکوفایی جامعه در همه عرصه ها فراهم گردد.
حضور زنان در ابعاد مختلف سیاسی به عنوان نیمی از نیروهای انسانی در جوامع بشری از پیش نیازهای توسعه یافتگی سیاسی بشمار می رود.
مشارکت زنان از دو جنبه بهره وری جامعه از نیروی آنان و همچنین احساس رضایت از شرکت در سازندگی از سوی خود زنان،اهمیت دارد. بنابراین سوال این است که چگونه زنان با راهکارهای توانمندسازی نظیر مشارکت سیاسی
می توانند سهمی تعیین کننده درساختار تصمیم گیری ایفاء نموده و سیاستگذاری و مدیریت تغییر الگوهای
سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را بدست گیرند . بنابراین اگر می خواهید توسعه یک جامعه را بسنجید ، ابتدا به
نقش بانوان در آنجا بپردازید ،جامعه ای که زنان در آن مشارکت و نقش فعالی در همه عرصه ها دارند را می توان جامعه توسعه یافته نامید.
مشارکت سیاسی زنان به اشکال مختلفی مانند تشکیل جمعیت ها، انجمن ها و گروه های مختلف ، چه گروه هایی که به طور مستقیم به دنبال اهداف سیاسی و به دست آوردن قدرت هستند و چه گروه هایی که به صورت پنهان فعالیت می کنند صورت می پذیرد. مشارکت زنان در گروه های پنهان مانند گروه های علمی تحقیقی یا عام المنفعه که به طور غیرمستقیم با تأثیرگذاری بر سیستم سیاسی در تعیین سرنوشت جامعه نقش دارند ظاهر می گردد.
مشارکت سیاسی زنان زمانی به معنای واقعی ظاهر می گردد که مشارکت آنان خودجوش، رقابت آمیز، گروهی،
سازمان یافته و مبنی بر ایدئولوژی مناسب با افکار عمومی جامعه باشد. مشارکت سیاسی این امکان را به زنان
می دهد که در فرایند شکل گیری سرنوشت خود نقش فعال ایفاء کنند. مشارکت سیاسی زنان به عنوان یک هدف و به عنوان یک ابزار، قابل بررسی است. مشارکت سیاسی به عنوان یک هدف تأمین کننده نیازها ی اولیه زنان است. با مشارکت سیاسی می توان به اهداف شخصی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رسید و توانمندسازی نیز به زنان خودباوری و رهایی از وابستگی می دهد.
انتخابات در حقیقت یک روند قانونی است که شهروندان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم اعمال صلاحیت کرده و نمایندگان خود را بر می گزینند . انتخابات فرصتی را فراهم می‌آورد که مردم به طور آزادانه و بدون هراس و فشار، برای تعیین سرنوشت سیاسی خود رأی می‌دهند و رهبران خود را انتخاب می‌کنند. بانوان باید با بیداری و آگاهی پیش بروند چرا که سرنوشت ملت به دست همه شهروندان رقم میخورد بنابراین می بایست با روشن بینی، تفکر و آگاهی دست به انتخاب بزنند و مشارکت سیاسی خود را افزایش دهند و از این طریق مطالبه ها و خواسته های خود را مطرح نمایند.



تاریخ انتشار : 7 دی 1402, 07:49



» اخبار مرتبط:

  • نخستین نشست هم اندیشی زنان فعال و نخبه سیاسی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
  • زهرازمانی:مشارکت زنان کهگیلویه وبویراحمد در فعالیت‌های سیاسی کمتر از یک درصداست
  • به بهانه 14آذر روز جهانی داوطلب
  • طرح ارتقای تاب‏ آوری اجتماعی زنان و خانواده در استان اجرا می شود
  • بي رغبتي عجيب بانوان شهري دركهگيلويه وبويراحمد به شوراي شهر
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    نظرشما در مورد سیستم؟