جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد هشت درصد سهم جنگلهای کشور و ۲۰ درصد از جنگلهای حوزه زاگرس را به خود اختصاص می دهند بر این اساس سرانه جنگل در دنیا هشت دهم، در ایران دو دهم و در این استان ۱٫۷دهم هکتار است که می توان گفت سرانه جنگل در کهگیلویه و بویراحمد ۸٫۵ برابر کشور و ۲٫۱برابر دنیا است.
تبدیل جنگل های بلوط کهگیلویه وبویراحمدبه ذغال، معضلی است که گریبانگیر منابع طبیعی و محیط زیست این استان شده است به طوریکه سرمایه های طبیعی و خدادادی این دیار به بهایی اندک از دست می رود.
در سالهای اخیر زیستگاههای منحصر به فرد زاگرس در استان ما مورد بی مهری های زیادی قرار گرفته است به طوریکه آتش سوزی، تغییر کاربری، تجاوز به مراتع و عرصه های جنگلی و در کنار این عوامل خشکسالی و ریزگردهای عربی قلب زاگرس را نحیف و بیمار کرده است به طوریکه به نظر می رسد باید هر چه سریعتر برنامه ها برای احیا این منطقه از زاگرس آغاز شود.
استان کهگیلویه وبویراحمد بعنوان سرزمین چهارفصل ایران میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در جنوب غرب کشور است
طی پنج سال گذشته متاسفانه بیش از پنج هزار و ۱۷۰ هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی این استان در آتش سوخته است.
لازم بذکراست در تحقیقاتی که با حضور کارشناسان کشورهای خارجی انجام شده ارزش ریالی هر درخت بلوط 169 میلیون تومان تخمین زده شده است.
این در حالیست که کارشناسان هر درخت بلوط 50 ساله را تا 200 هزار دلار ارزش گذاری کرده اند.
براساس بررسی ها در دیگراستان های زاگرس نشین در صدر گونه های تخریب شده بلوط قرار دارد و رتبه های بعدی در اختیار گونه های بنه و بادام وحشی است.
این در حالیست که در دامنه زاگرس دو درخت بلوط را قطع و یک کیسه زغال درست می کنند و با قیمت هشت هزار تومان می فروشند که این روند نگران کننده است.
اکنون وظیفه رسانه ها ومسئولین ومردم درنگهداری این نعمت خدادادی بیشتر وبیشتر میباشد.
تصویر دردناک ذیل مربوط به تعطیلات نوروز امسال میباشد .اتفاقا دقایقی قبل از گرفتن این تصویر ،خبرنگار رسانه....از همین آقای مهربان با طبیعت!!! با شوق وذوق خاصی سوال میکرد که چه شده که طبیعت قلعه رئیسی را انتخاب نمودید ،غافل از اینکه این میهمان نبوده بل قاتل محیط زیست ودرختان استوار وهزار فایده ی بلوط بوده.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر