راک نیوز- پس از انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان صندوق تأمین اجتماعی، مجلس به دلیل آنچه اتهمات وی در ماجرای کهریزک میخوانند، او را برای حضور در بالاترین بخش از بزگترین نهاد مردمی ناشایست دانست.
اینگونه بود که پس از بررسیهای متعدد در کمیسیونهای مربوطه و پیشنهادات نمایندگان به مرتضوی برای استعفا از این سمت و در عین حال عدم موافقت با این پیشنهاد، نمایندگان تصمیم به استیضاح شیخ الاسلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دلیل امضای حکم ریاست مرتضوی کردند.
هزینه سنگین یک انتصاب
پیشبینی مخالفت صریح مجلس و محافل اصولگرایان به این انتصاب به هیچ وجه دور از ذهن نبود و احمدینژاد نیز به خوبی میدانست که این انتصاب میتواند هزینه سیاسی- رسانهای قابل توجهی برای او رقم زند.
در این میان جریان انحرافی نیز تلاشی دو چندان برای لغو این جلسه کرد، از رایزنی برخی مسئولان دولتی گرفته تا تهدید امضاکنندگان استیضاح وزیر. اما نمایندگان همچنان بر عزم خود استوار بودند تا خبر از جلسه مرتضوی با زاکانی و توکلی پشت درهای بسته به گوش رسید.
بنا بر اخبار منتشر شده بنا شده بود تا احمد توکلی پس از بررسی پاسخهای مرتضوی به عنوان حکمیت نظر خود را برای برکناری یا ماندن مرتضوی در ریاست صندوق تامین اجتماعی اعلام کند. مذاکرات ۱۳ ساعته این سه نفر به پایان رسید اما توکلی از اعلام نظر قطعی در خصوص ماندن یا رفتن مرتضوی سکوت اختیار کرد و آن را به برگزاری جلسه استیضاح سپرد.
حداد عادل ریش سفیدی کرد
صبح روز جلسه استیضاح، حداد عادل طی نامهای به نمایندگان از آنها خواست که از استیضاح منصرف شده و امضاهای خود را پس بگیرند. او در این نامه خبر از پذیرش استعفا از سوی مرتضوی داد و گفت که «در صورت عدم تحقق این امر حق استفاده از استیضاح برای نمایندگان محفوظ خواهد بود و در فرصت باقیمانده تا پایان دوره هشتم قانونگذاری هر زمان که ضروری بدانند به وظیفه خود عمل خواهند کرد». اینگونه بود که کلیه امضا کنندگان به جز علی مطهری از استیضاح سعید مرتضوی اعلام انصراف کردند.
لغو استیضاح مصادف با آغاز تکذیبها بود. مرتضوی، هم دیدارش با توکلی را تکذیب کرد، هم قول شرف دادنش را. او گفت که در پنج روز گذشته با توکلی دیداری نداشته است. از سویی دیگر رئیس جمهور هم اعلام کرد که هیچ قولی برای برکناری مدیرعامل صندوق تأمین اجتماعی نداده است.
شیخ الاسلامی میخواهد که مرتضوی بماند
در ده روز گذشته از جلسه استیضاح، حرف و حدیثهای فراوانی در خصوص حضور و یا عدم حضور مرتضوی در دفتر کار خود به گوش رسید، اما در تازهترین اخبار، محمدقیوم دهقانی یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، از حضور شیخ الاسلامی در جلسه کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: از وزیر در خصوص حضور مرتضوی در محل کار خود سئوال کردیم، ایشان در این زمینه صحبتهای کلی کردند و به طور مشخص پاسخی ندادند اما به نظر من، پاسخ این است که مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی ماندنی است.
وی تاکید کرد: «وقتی که مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی مشغول به کار است معنایش این است که خواست وزیر کار و امور اجتماعی مبتنی بر ماندن ایشان در این سازمان است».
واکنش سخنگوی جامعه روحانیت
حجت الاسلام سالک عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز با انتقاد از بینظمی و عدم هماهنگی در اداره تشکیلات بزرگ و حساسی به نام تامین اجتماعی، گفت: متاسفانه در چند وقت اخیر هیچ گونه سر و سامانی به این مجموعه داده نشده است.
وی که با
«فردا» گفتگو میکرد گفت: درست است که انتصابهای این چنینی در حوزه اختیارات دولت است اما وظیفه اصلی مجلس هم نظارت بر حسن اجرای امور و قوانین است. باید در مقابل چنین خلاف قانونهایی بایستند.
بازی سیاسی مرتضوی برای مجلس/ وقت برای استیضاح هست
سالک با اشاره به قول شرف مرتضوی برای استعفا از سمت خود و عدم پایبندی به آن، گفت که مجلس دچار بازی سیاسی مرتضوی شد. نباید به این راحتی به وعده آن اعتماد میکرد. باید کتبا از او تعهد میگرفتند که استعفا دهد. عاقبت استعفای لفظی همین است.
وی با اشاره به فرصت یک ماهه مجلس و وجود زمان کافی برای بررسی دوباره استیضاح، گفت: شاید هیات رئیسه در دور قبل ملاحظاتی داشتند اما اینبار باید با امضاکنندگان همراهی و بار دیگر وزیر را به مجلس بکشانند. مجلس هم زمان دارد و هم قدرت، دیگر سکوت جایز نیست.
حداد عادل هزینه شد
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز حداد عادل را فرد وارسته و بزرگواری دانست که از خود در این موضوع هزینه گذاشت و تاکید کرد: مرتضوی نباید چنین میکرد و پشت به قول خود میایستاد. البته ناگفته نماند که مجلس هم در این داستان مقصر است، نقطه ضعف مجلس این است که بازی افرادی چون مرتضوی را میخورد.
نماینده منتخب مردم در دور آتی مجلس شورای اسلامی گفت: چنانچه مرتضوی از سمت خود کناره گیری نکرد و مجلس نیز شیخ الاسلام را استیضاح نکرد، باید منتظر عملکرد مجلس نهم باشیم. شاید آن مجلس بتواند حق را اجرا کند.
وی تصریح کرد: سعید مرتضوی چهرهای بود که جزو اولین معزولین رییس جدید قوه قضاییه، آیت الله صادق آملی لاریجانی بود. انتصاب او به ریاست سازمان تامین اجتماعی نوعی دهن کجی وتقابل در این حوزه نیز تلقی شد به خصوص آنکه مرتضوی هم چنان به عنوان متهم در پرونده کهریزک مطرح است و طبق گفته حجت الاسلام محسنی اژهای حتی تفهیم اتهام نیز شده است. در نتیجه این انتصاب عملا برخورد قضایی با مرتضوی را دشوارتر و سوژهای برای تقابل قوه مجریه و قوه قضاییه ایجاد شده است.