مشروح اخبار


» چه کسانی امسال به حج اعزام نمی‌شوند



معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: با توجه به خطر شیوع ویروس کرونا در عربستان بیماران دیالیزی، آنهایی که نارسایی قلبی، ریوی و کبدی دارند و بیماران سرطانی که تحت شیمی‌درمانی هستند امسال به حج تمتع اعزام نمی‌شوند


به گزارش پایگاه خبری راک نیوز  به نقل از فارس؛ محمود نبوی  اظهار داشت: تا سال گذشته پزشک همراه کاروان و در کنار زائران برای درمان اعزام می‌شد اما امسال قرار است تا پزشکان در قالب پزشک مجموعه در جایگاهی مشخص در کنار زائران اعزام شوند تا زائر در صورت مشکل به آنها برای ویزیت مراجعه کند.

وی در مورد مزایا یا معایب این دو نوع روش برای اعزام پزشکان گفت: پزشک کاروان با زائر بیشتر در تماس است و در پیشگیری از بیماری‌ها بسیار مؤثرتر عمل می‌کند و با توجه به حال زائر به او تجویزهای کوتاه‌مدتی مانند زمان حضور برای انجام اعمال یا زمان استراحت را گوشزد می‌کند اما در پزشک مجموعه این طور نیست.

متخصص بیماری‌های عفونی در مورد دلیل اجرای تغییر این طرح گفت: حدس ما این است که به خاطر بالا رفتن هزینه‌های حج ناچار شدند تا اعزام پزشک همراه را در کاروان‌ها محدود کنند و از حالت پزشکان کاروان به پزشک مجموعه آن را تغییر دهند.

نبوی افزود: البته امسال قرار است طرح پزشک مجموعه با پزشک کاروان سنجیده شود و نتیجه نهایی مشخص گردد.

این مسئول در وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه وزارت بهداشت در اجرای این طرح چه نقشی داشته است، گفت: از نظر کارشناسی وزارت بهداشت در این موارد قطعاً استفاده می‌شود مثلاً در سال 88 که اپیدمی آنفلونزا بود از دولت و سازمان حج زیارت خواستیم که عمره ماه رمضان قطع شود چون اعزام زائر به صلاح نبود و ممکن بود موج بیماری از عربستان به ایران منتقل شود.

نبوی تصریح کرد:‌ دولت این امر را قبول کرد و با لغو سفر عمره در ماه رمضان سال 88، 80 میلیارد تومان به عربستان غرامت پرداخت.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همواره طی جلساتی با پزشک حج و زیارت بیماری‌های شایع و واکسن‌های مورد نیاز را برای زائران اعلام می‌کنیم و از دو ماه پیش نیز جلساتی را برای نحوه مقابله با ویروس کرونا داشته‌ایم و در همین راستا جزواتی چاپ شده که بین حجاج توزیع می‌شود و همه پزشکان اعزامی نیز آموز‌ش‌های لازم را در این زمینه فرا گرفتند.

وی در مورد دلایل انتقال بیماری در سرزمین وحی گفت: به دلیل حضور مردم از کشورهای مختلف تراکم جمعیت و فاصله کم افراد از یکدیگر ویروس به راحتی منتقل می‌شود.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: از طرفی دیگر هوای محیط منطقه مکه و مدینه بسیار گرم و داخل حرم‌ها بسیار خنک است که خود عامل سرماخوردگی است. در عین حال با سرفه کردن ویروس‌های تنفسی 7 تا 8 ساعت در فضا می‌ماند و به حجاج توصیه می‌کنیم حتی برای نماز خواندن در محیط حرم‌ها از نماز خواندن روی سنگ‌ها خودداری کرده و سجاده به همراه داشته باشند تا ویروس به آنها منتقل نشود.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: از هر 100 مورد ابتلا به آنفلوانزا یک مورد ویروس کرونا دیده می‌شود امسال بیماران دیالیزی، بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی هستند و بیماران نارسای کلیوی، کبدی، قلبی و ریوی به حج تمتمع اعزام نمی‌شوند.

نبوی در مورد نظر وزارت بهداشت برای اعزام سالمندان به حج گفت:‌ سن بالای سالمندان برای اعزام به حج و ابتلا به بیماری به شرط آنکه بیماری زمینه‌ای نداشته باشند، مانعی ندارد.



تاریخ انتشار : 12 شهریور 1392, 00:59



» اخبار مرتبط:

  • موج آنفلوآنزا در کشور/ فوت 21 نفر در اثر ابتلا به آنفلوآنزا
  • زمان ثبت نام در حج تمتع 93
  • شیوع نوعی ویروس خطرناک در تهران /مواظب چشم های خودباشید
  • آنفلوانزا چهار قربانی گرفت
  • آخرین خبرها از بیماری وبا در استان بوشهر
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟