مشروح اخبار


» احمدی‌نژاد غیرعلنی محاکمه می‌شود



27 خرداد 92، 47 روز قبل از اتمام دولت احمدی نژاد بود که پایگاه اطلاع رسانی دولت با لحنی اعتراضی در خبری با عنوان «پاداش خدمت» از احضار احمدی نژاد به دادگاه خبر داد. براساس این خبر «شعبه 76دادگاه کیفری استان تهران به دنبال شکایت...

رییس شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران گفته که «دادگاه محمود احمدی نژاد باید غیرعلنی باشد»، دلیل آن را هم اینطور عنوان کرده: «چون در مرحله تحقیقات است.»
27 خرداد 92، 47 روز قبل از اتمام دولت احمدی نژاد بود که پایگاه اطلاع رسانی دولت با لحنی اعتراضی در خبری با عنوان «پاداش خدمت» از احضار احمدی نژاد به دادگاه خبر داد. براساس این خبر «شعبه 76دادگاه کیفری استان تهران به دنبال شکایت علی لاریجانی رییس مجلس و همچنین رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی و نیز یعقوب خلیل نژاد علیه رییس جمهوری احضاریه ای ارسال کرده است.»
سیامک مدیرخراسانی که پیش از این از ارایه توضیحات در مورد اتهامات و شاکیان پرونده محمود احمدی نژاد خودداری کرده بود، با اعلام تلویحی غیرعلنی بودن دادگاه احمدی نژاد، همچنین گفته: «هنوز در مورد علنی شدن دادگاه احمدی نژاد تصمیم گیری نشده است، چون در حال حاضر با هیات قضایی صحبتی نشده است. در روزهای آتی در مورد برگزاری این دادگاه به صورت علنی یا غیرعلنی تصمیم گیری می شود.» همچنین محسن افتخاری رییس دادگاه کیفری استان تهران به ایسنا، گفته: «طبق قانون تعیین حدود وظایف، اختیارات و مسوولیت های ریاست جمهوری، رییس جمهوری جزو معدود افرادی است که پرونده وی بدون تحقیقات مقدماتی در دادسرا به دادگاه ارسال می شود.» افتخاری همچنین گفته: «از آنجا که تحقیقات مقدماتی روی پرونده احمدی نژاد در دادگاه صورت می گیرد، احتمالا دادگاه غیرعلنی برگزار می شود.»
محمود احمدی نژاد رییس دولت های نهم و دهم روابط پرتنشی با مجلس اصولگرا داشت، از تاخیر در تقدیم بودجه تا تاخیر در معرفی وزرای کابینه و هرچه به پایان دولتش نزدیکتر می شد، شعله اختلاف هم بالا می گرفت. یک سال پس از انتشار خبر کشته شدن چندنفر از دستگیرشدگان در جنایت کهریزک و اتهام مرتضوی در این زمینه، او با حکم دادگاه انتظامی قضات در اول شهریور ۸۹ در کنار دو مقام قضایی دیگر (علی اکبر حیدری فر و حسن زارع دهنوی) از سمت خود تعلیق شد اما پس از مدتی از سوی محمود احمدی نژاد به عنوان رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و پس از آن در اسفند ۱۳۹۰، مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی منصوب شد و برای همین، طرح استیضاح وزیر کار و امور اجتماعی در دستور کار قرار گرفت. هرچند این طرح با قول شرف مرتضوی مبنی بر استعفایش منتفی شد و نمایندگان امضای خود را پس گرفتند و شیخ الاسلامی از استیضاح نجات یافت، اما با گذشت چند هفته از این موضوع، سعید مرتضوی همچنان در سازمان ماند. سرانجام احمدی نژاد وزیر کارش را قربانی مرتضوی کرد تا آنجا که برای انتقام از مجلس، فیلمی از فاضل لاریجانی برادر رییس مجلس را در صحن علنی به نمایش گذاشت. احمدی نژاد تا پایان برای حفظ مرتضوی ایستاد. او نام سازمان تامین اجتماعی را نیز به صندوق تغییر داد تا از این طریق رای دیوان عدالت اداری مبنی بر غیرقانونی دانستن انتصاب مرتضوی نیز موضوعیتش را از دست بدهد.
احمدی نژاد بارها در دفاع از کابینه خود در مقابل نهادهای مختلف از جمله دو قوه قضاییه و مقننه ایستاد؛ او جمله معروفی در دفاع از حلقه اطرافش داشت؛ اینکه «کابینه خط قرمز من است.» کابینه ای که حالا مرتضوی به خاطر پرونده کهریزک و شکایت پالیزدار، معاون اول آن در پرونده اختلاس بیمه و رییس کابینه (احمدی نژاد) در دادگاه باید نسبت به عبور از برخی «خط قرمزها» پاسخ دهند. هرچند موضوع اتهام احمدی نژاد هنوز به طور کامل مشخص نشده است ولی به نظر می رسد موضوع اتهامی او در رابطه با کابینه احمدی نژاد باشد. پیش تر «محمدعلی پورمختار» رییس کمیسیون اصل 90، گفته بود: «طبق اطلاعم برگزاری دادگاه مربوط به گزارشی از تخلف صورت گرفته در دولت احمدی نژاد در دوره هشتم مجلس مربوط به دو پرونده بوده است که موضوع در قوه قضاییه برای رسیدگی ارجاع شد. یکی ازپرونده ها در مورد عدم معرفی وزیر ورزش و جوانان در موعد قانونی است.»

شرق



تاریخ انتشار : 29 آبان 1392, 10:24



» اخبار مرتبط:

  • پیغام غیر رسمی احمدی نژاد به مجلس
  • احتمال بازداشت احمدی‌نژاد به علت غیبت در دادگاه
  • رئیس جمهور به دادگاه احضار شد
  • پایان اختلاف دادگاه و دادسرا درباره پرونده مرتضوی
  • «قاضی مرتضوی» پشت میله‌ها!
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟