مشروح اخبار


» اصولگرایان: اصلاح‌طلبان باشند، ما نیستیم



امروز که به یاری دولت تدبیر و امید شرایط برای فعالیت‌های سیاسی و رقابت سالم‌تر، به دور از برخوردهای جناحی و تند مناسب شده است باید دولت را در این مسیر کمک کرد که اهداف بلند کشور به سلامت به سر منزل مقصود برسد و به خاطر بیاوریم که دامن زدن به این اختلافات هیچ سودی نخواهد داشت.

راک نیوز: فعالیت احزاب در کشور همیشه موجب پویاتر و بانشاط‌تر شدن فضای سیاسی کشورها می‌شود و این مساله در تاریخ یک امر اثبات‌شده‌ است. خانه احزاب تقریبا 13سال پیش با آرمان‌های مترقیانه و به منظور بهبود فضای سیاسی در كشور و ارتقا و گسترش فرهنگ حزبی و فعالیت گروهی و تقویت روحیه تعاون و تفاهم بین احزاب و گروه‌های سیاسی تشكیل شد. این خانه که در سال 79 تاسیس شد و در سال80 به عنوان یک نهاد غیردولتی به منظور تضارب آرا و هم‌اندیشی میان احزاب و گروه‌های سیاسی آغاز به کار کرد بعد از سال 88، فعالیت‌هایش با مشکل مواجه شد و نهایتا به گفته مقامات کمیسیون ماده10 احزاب وزارت کشور این نهاد به دلیل عدم تمدید پروانه از سال83، ازسوی وزارت کشور در سال 89 منحل اعلام شد و خانه‌ای که برای همگرایی و هم‌اندیشی به وجود آمد به خاطر برخی اختلافات داخلی بین خود احزاب عضو کنار گذاشته شد.

امیدی دوباره برای خانه احزاب

جامعه خسته از سیاست‌ها و رویکردهای افراطیون با نگاهی امیدوار به استقبال یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری رفتند. در این میان شعارهای مبنی بر اعتدال و تدبیر وامید به منظور ایجاد فضای پرنشاط سیاسی نظرها را به خود جلب کرد و در 24خرداد92 حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران بر مسند ریاست جمهوری نشست. دولت یازدهم به منظور عمل در راستای وعده‌هایی که به مردم داده بود که مهم‌ترین آن شاید از دید فعالان سیاسی بازتر شدن فضای سیاسی کشور بود وزیر کشور خود را مسئول برگزاری جلسات با احزاب کشور کرد. در این راستا دو جلسه میان وزیر کشور و مسئولان احزاب برگزار شد که جلسه اول در 14 دی‌ماه 92 برگزار شد که یک گام نخستین بود برای قرار گرفتن در یک مسیر مشخص؛ به هر حال با عزم جزمی که دولت برای بازگرداندن احزاب به فعالیت داشت دیدار وزیر و احزاب به همان جلسه اول ختم نشد و جلسه دوم پربارتر از گذشته برگزار شد که در این جلسه علاوه بر تصمیم‌گیری درمورد یارانه‌ها و احزاب منحل شده در مورد خانه احزاب هم تصمیم گرفته شد و در این زمینه در مورد بازگشایی خانه احزاب و شیوه انتخاب هیات رئیسه به شور و مشورت و نهایتا جمع‌‌بندی رسیدند و این خبری خوشایند برای احزاب و فعالان سیاسی بود. پس از برگزاری 2نشست احزاب و تشکل‌های سیاسی با وزیر کشور، برخی احزاب اقدام به تشکیل کمیته اجرایی برگزاری مجمع عمومی واحیای خانه احزاب کردند که این کمیته با هماهنگی وزارت کشور تشکیل شده است. در این کمیته هشت نفره، چهره‌های حزبی اصولگرا، اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا حضور دارند که باید فراخوان از احزاب و تشکیل مجمع عمومی را دنبال و پیگیری کنند.

و دوباره مخالفت

با وجود اینکه خبر احیای خانه احزاب خبر مسرت‌بخشی بود اما در این راه نیز دوباره سازهای مخالف کوک شد و به جای همراهی و فشردن دست‌ها برای رسیدن به وحدت، سخن از جدایی‌ها به میان آمد و دوباره دامن زدن به اختلافاتی که نزدیک به چهار سال از آنها می‌گذرد. گروهی که از هر تریبونی برای هجمه به رقیب خود استفاده می‌کند این بار نیز حاضر به همراهی برای شکوفایی کشور در راستای شکل‌دهی به فعالیت‌های سیاسی نشد. همراهی‌ای که اگر صورت بگیرد کم از حماسه 24خرداد ندارد. برخلاف طیف اصلاح‌طلب و معتدل جامعه که اصرار بر احیای خانه احزاب و حرکت به سمت کشوری پویاتر و فضای سیاسی پرنشاط‌تر دارند، طیف مخالف دائما بر طبل مخالفت می‌کوبند غافل از آنکه هیچ سودی در جدایی و تک حزبی بودن برای هیچ کدام از دو طرف نیست و تنها اگر منفعتی هست منفعتی شخصی و گروهی است. در این میان در حالی که دبیرکل حزب مردم بیان می‌کند: تلاش بر این است که مجمع عمومی تا پیش از پایان سال برگزار شود و در غیراین صورت در نیمه دوم فروردین ماه شاهد برگزاری این مجمع خواهیم بود. شاهد سخنانی متفاوت از سوی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه هستیم که بیان می‌کند: خانه احزاب جاذبه‌ای برای احزاب اصولگرا ندارد و اگر بخواهد خانه احزابی متشکل از احزاب اصلاح‌طلب تشکیل شود احزاب اصولگرا نیز خانه احزاب دومی تشکیل خواهند داد. مخالفت طیف اصولگرا البته به این سخنان ختم نمی‌شود و برخی هنوز خانه احزاب بازگشایی نشده برای آن شرط تعیین می‌کنند! مانند نایب‌رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری که در گفت‌وگویی اظهار می‌کند: اگر مجمع عمومی خانه احزاب کلا در اختیار اصلاح‌طلبان قرار گیرد، با بانگ بلند و رسا اعلام می‌کنیم که در آن شرکت نخواهیم کرد. البته خبرگزاری‌های معطوف به این طیف نیز در این جریان واگرایانه همراه شدند و این مهم را نادیده گرفتند که آنچه نیاز امروز جامعه است با توجه به روی کار آمدن دولتی اعتدالی چیزی جز وحدت و همفکری برای پیشرفت ایران عزیز نیست.

خانه، خانه شود

امروز که به یاری دولت تدبیر و امید شرایط برای فعالیت‌های سیاسی و رقابت سالم‌تر، به دور از برخوردهای جناحی و تند مناسب شده است باید دولت را در این مسیر کمک کرد که اهداف بلند کشور به سلامت به سر منزل مقصود برسد و به خاطر بیاوریم که دامن زدن به این اختلافات هیچ سودی نخواهد داشت.



تاریخ انتشار : 4 اسفند 1392, 06:50



» اخبار مرتبط:

  • احزاب و تشکل‌ها باید بار اداره کشور را بر دوش بگیرند.
  • تازه ترین خبر انتخاباتی از اردوگاه اصلاح طلبان
  • خبر آمد "سید خندان " می آید/ اصولگرایان رفتنی شدند
  • دلیل لغو جلسه احزاب اصلاح طلب چه بود؟
  • 2 گزینه پیشنهادی استانداری فارس معرفی شد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟