مشروح اخبار


» مسمومیت شماری از اهالی منطقه کوهمره سرخی با قارچ سمی



جلالی ، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب گفت : مسمومیت با قارچ های سمی جدی است، قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند ولی همه آنها خوارکی نیستند وبعضی سمی و خطرناکند، خوردن چند لقمه از این قارچ های سمی می تواند کبد ، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضا ً موجب مرگ شود .


در پی مسمومیت با قارچ تعدادی از اهالی منطقه کوهمره سرخی با قارچ های دشت و مزارع بلافاصله کارکنان مرکز بهداشت منطقه در حالت آماده باش قرار گرفته و اقدامات بهداشتی ، درمانی را آغاز کردند.

به گزارش پایگاه خبری راک نیوز  ، تعدادی از اهالی منطقه کوهمره سرخی امروز پس از مصرف قارچ های جمع آوری شده در مزارع و دشت های اطراف به مسمومیت مبتلا شدند که در پی وقوع این حادثه بلافاصله کارشناسان بهداشت محیط ،تیم سلامت و بهورزان منطقه بسیج شده و با نصب پلاکارد و آموزش های چهره به چهره و گروهی در منطقه اقدام به آموزش اهالی نمودند .

جلالی ، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب گفت : مسمومیت با قارچ های سمی جدی است، قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند ولی همه آنها خوارکی نیستند وبعضی سمی و خطرناکند، خوردن چند لقمه از این قارچ های سمی می تواند کبد ، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضا ً موجب مرگ شود .

وی اظهارداشت:شما نمی توانید از روی ظاهر قارچ یا مزه آن بگویید کدام قارچ وحشی خوارکی و کدام قارچ سمی است تنها آزمایشگاه می تواند خوارکی بودن آنها را تایید کند و هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که شما بتوانید انجام دهید و از آن طریق از خوارکی بودن قارچ اطمینان حاصل کنید .

این کارشناس بهداشتی در خصوص نشانه های مسمومیت با قارچ گفت:علائم زود رس شامل تهوع واستفراغ ، اسهال ، شکم درد وتعریق است که گاهی علائم مغزی مانند توهم ، خواب آلودگی ، تشنج و یا بی قراری نیز با آن همراه است و معمولاً چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود ولی علائم دیررس که همان مسمومیت کبد ، کلیوی یا آسیب های مغزی است ممکن است طی روزها یا هفته های بعد ظاهر شود .

وی در توصیه به شهروندان بیان کرد: در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریع تر فرد مسموم شده رابه بیمارستان انتقال داد و هرگز نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت ،گاهی حتی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ های سمی باقی مانده خارج و از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری شود .

وی تاکید کرد:باید از چیدن ، خریدن و مصرف قارج های روییده در طبیعت و کوه ودشت پرهیز کرد و تنها از قارچ های خوارکی تولید شده در کارخانجات معتبر استفاده نمود ، پختن ، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نبرده و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ ، عدم مصرف قارچ های روییده در طبیعت است .

این کارشناس بهداشتی اظهار کرد:سم قارچ ، پادزهر ندارد وتنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی اجتناب کرد و قارچ های پرورش یافته در کارخانه را نیز تنها تا دو روز بعد از چیده شدن می توان مصرف نمود و به دلیل وجود حشرات و باکتری ها ، قارچ ها را حتماˈ بایستی قبل از مصرف به خوبی شست و بطور کامل پخت .

وی در ادامه گفت: در بیمارستان فشار خون ، ضربان قلب و دمای بدن فرد مسموم کنترل شده و برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقیمانده، به او مواد مسهل یا موادی که تهوع ایجاد می کنند داده می شود حتی ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده تا در دفع مواد سمی کمک کند و در طول بستری بودن در بیمارستان ، بیمار از جهت عوارض شدید مسمومیت با قارچ ها مانند تشنج ، نارسایی کبد و کلیه مراقبت می شود .

وی در توصیه به عموم مردم گفت: افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ می توانند در شیراز به بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) واقع در انتهای خیابان سمیه و در شهرستان ها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه نمایند.

کوهمره سرخی منطقه ای ییلاقی در 50 کیلومتری جنوب غرب شیراز است که ساکنان آن به صورت عشایری و روستایی زندگی می کنند.



تاریخ انتشار : 4 خرداد 1393, 22:46



» اخبار مرتبط:

  • مسموميت 26 نفر با خوردن قارچ سمي
  • پنیر خامه‌ای ۱۵ دانش‌آموز دختر را راهی بیمارستان کرد
  • گوجه فرنگي را کباب نکنيد!
  • سبزی‌کوهی بلای جان زن فیروزکوهی
  • تعداد دانشجویان مسموم شده دانشگاه شیراز به 150 نفر رسید
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟