» نفع صندوق ذخیره برای معلمان چیست؟
یاسمین طالقانی: صدای پای تخلفات از همهجا به گوش میرسد. این تخلفات گاهی دامن سازمان تامین اجتماعی را میگیرد و گاهی بانکها را با نامهای مختلف از سر میگذراند و البته در این میان وزارت علوم نیز مصون نمیماند و سونامی بورسیههای غیر قانونی این وزارتخانه را در کام خود فرو میبرد. اما موارد تخلف تنها به چند سازمان و چند بانک ختم نمیشود بلکه دامنه آن به زمینهای گردنه حیران و برخی استانهای دیگر نیز میرسد و البته در این هیاهو، آموزش و پرورش نیز اسیر برخی سودجوییها میشود؛ سودجوییهایی که ظاهرا در قالب صندوق ذخیره فرهنگیان قد علم کرده است. فارغ از اینکه این اتفاقات در دولتی رخ داده که نام خود را دولت پاکدستان گذاشته بود به هر صورت آفات آن شامل حال همه خواهد شد.
صندوق ذخیره با کدام خروجی
عبدالوحید فیاضی از جمله نمایندگانی است که معمولا در این زمینهها حرفی برای گفتن دارد به ویژه آنکه موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان است و مربوط به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی. در این رابطه فیاضی به آرمان میگوید: صندوق ذخیره اوایل دهه70 تاسیس شد به این منظور که سهمی را از معلمان کم میکردند و به همان اندازه مبلغی از سوی دولت گذاشته میشد و در پایان مبلغی به عنوان بازنشستگی به کارمند تعلق میگرفت این بد نبود اما سرمایه عظیمی جمعآوری و شرکتهایی تاسیس و تقریبا تبدیل شده به یک مرکز اقتصادی و تولیدی خیلی مهم به همراه شرکتهای تابعه در آموزش و پرورش و البته هلدینگهای مختلفی هم دارد که برخی از آنها بسیار امروز موفق هستند که در این راستا میتوان به «بانک سرمایه» اشاره کرد یا مواردی که در پتروشیمی فعال است. این نوع فعالیتها مذموم نیستند اما مسالهای که وجود دارد این است که چقدر فرهنگیان توانستهاند از فواید این فعالیتها به جز آن مبلغ بازنشستگی که حقوقشان است استفاده کنند؟! اینها مسائلی است که تاکنون در مورد آنها شفافسازی صورت نگرفته و همواره مورد سوال بوده است. گاهی پاسخهایی داده شده و در مقاطعی هم این مباحث فروکش کرده است. وی در ادامه تاکید میکند: این مساله مهمی است که به نظر میرسد جامعه فرهنگی باید نسبت به آن حساس باشد. قطعا این بسیار مهم است که صندوق ذخیرهای که به نام فرهنگیان تاسیس شده چه میزان در خدمت فرهنگیان است؟ وی ادامه داد: پاسخگویی در این زمینه را کافی نمیدانم و لازم است پاسخها جدیتر و واقعیتر باشد و به نظر میرسد گریز از پاسخگویی، بیشتر است از پاسخگویی و این مساله باید برای فرهنگیان تبیین شود که این صندوق چه سرمایهای دارد و در مقابل چه خدماتی را ارائه میکند؟ و مهمتر از همه اینکه خروجی آن برای معلمان چیست. به طور کلی به نظر میرسد پنهانکاریهایی در این زمینه وجود داشته باشد. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سوال که احتمال تخلف در صندوق ذخیره وجود دارد؟ تصریح میکند: بیشک تخلف هست اما باید در جریان بررسی دید که تا چه حد این مساله جدی است.
تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره
قاسم احمدی لاشکی عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات که اشراف بیشتری بر موضوع دارد و به نوع خود پیگیر مساله صندوق ذخیره فرهنگیان است به آرمان میگوید: در رابطه با بحث صندوق ذخیره فرهنگیان باید اذعان داشت از آنجا که این صندوق از نظر جمعیت آمار بسیار بالایی دارد شاید بتوان در صورت مدیریت درست این صندوق را از قویترین صندوقها کرد که بتواند درآمد خوبی برای اعضا داشته باشد اما متاسفانه به خاطر عدمنظارت کافی به خوبی مدیریت نشد و همین مساله موجب شد تا مجلس به دنبال تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان باشد و از این بابت هم شاید ناراحت باشیم جایی که امینترین قشر یعنی معلمها حضور دارند آنجا هم نتوانستیم آورده خوبی برای آن عزیزان داشته باشیم به همین خاطر ما اعتقاد داریم صندوق ذخیره فرهنگیان یکی از بهترین صندوقها خواهد بود و اگر مدیریت آن به درستی اعمال نشود پاسخگویی هم سخت خواهد شد امیدوارم در این مدت که ما در حال انجام تحقیق و تفحص هستیم به نقطه نظراتی برسیم که موجبات بهتر شدن و حل مشکلات موجود باشد. وی در ادامه تاکید میکند: فعلا میگویم ممکن است تخلفاتی هم باشد چراکه حرفهایی شنیده میشود که به حقیقت هم نزدیک است و لذا تا این موضوع نهایی نشود صلاح هم نیست در مورد آن صحبت کرد اما به طور کلی اینکه پول باید در اختیار عدهای قرار داده شود بدون آنکه مشخص باشد چه چیزی باید از آنها تحویل گرفته شود این مساله خوبیت ندارد و مربوط به سوءمدیریتهایی است که از گذشته تا کنون وجود داشته است.
تاریخ انتشار :
4 مهر 1394, 01:01
» اخبار مرتبط:
شوخی یک روزنامه با نمایندگان مجلس: کاش استاندار ما عوض شده بوداجرای بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیانمورچهها توالت عمومی دارند!آخرین خبرها از انتخابات الکترونیکی و صندوقهای رای شیشهایتکذیب بازداشت فرمانده سابق نیروی انتظامی
» اشتراک گزاری خبر