قعه مبارکه امامزاده بیبی حمیده خاتون(س) در روستای مارین در ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران و ۱۹۸ کیلومتری جنوب شرقی یاسوج واقع شده است.
بقعه مبارکه امامزاده بیبی حمیده خاتون(س) در روستای مارین در ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران و ۱۹۸ کیلومتری جنوب شرقی یاسوج واقع شده است.
به گزارش راک نیوز از کهگیلویه و بویراحمد، بقعه مبارکه امامزاده بیبی حمیده خاتون(س) در روستای مارین در ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران و ۱۹۸ کیلومتری جنوب شرقی یاسوج واقع شده است.
یکی از مهمترین بناهای این روستا است که پشتوانه معنوی مردم آن محسوب میشود و از نظر گردشگران نیز مکانی مقدس است.
نسب امامزاده
نسب شریف ایشان بنا به شجره نامهای به تاریخ تحریر 1320 (هـ.ق) با ترتیبی که در ذیل آمده است به امام موسی کاظم(ع) منتهی میشود: بیبی حمیده خاتون بنت احمد بن الحق بن عقیل بن عبدالله بن حسن بن امام بحق موسی کاظم(ع).
توضیحاتی در مورد آستان مقدس
آستانه امامزاده بیبی حمیده خاتون(ع) در ضلع شرقی روستای مارین از توابع بخش مرکزی گچساران در دامنه کوه مارین در شیبی تند و ناهموار واقع شده است.
بنای ساختمان بقعه قديمی شش ضلعي مدور با گنبدي كله قيفي بوده كه به احتمال گنبدخانه آن مربوط به بناهاي عصر صفويه بوده است این بنا در سال 1364(هـ.ش) توسط اولاد درویش رضا با مشارکت مردم روستا تخریب و ساختمانی با دو باب اطاق بزرگ جایگزین آن احداث گردید.
بنای مرقد منور در وسط و دو زائرسرا در دو طرف آن قرارگرفته است. در دو گوشه سقف ساختمان به سمت ورودي كه سطح آن با كاشي فيروزهاي مزين شده بود دو گلدسته استوانهاي به ارتفاع بيش از 3 متر قرار گرفته كه در وسط آنها بر روي مرقد منور گنبدي رك با ساقه بلند استوار گرديده است.
اين زيارتگاه داراي امكانات رفاهي اوليه برق و آب و سرويس بهداشتي و محوطهاي وسيع براي پاركينك وسايط نقليه است.
زیارتنامه امامزاده
اَلسَّلامُ عَلَیکِ اَیّتُهَا السَّیِّدَةُ الزَّکیَّةُ، اَلطّاهِرَةُ الوَلِیَّةُ، و الدّاعِیَةُ الحفِیَّةُ، اَشهَدُ اَنَّکِ قُلتِ حَقّاً، وَ نَطَقتِ حَقاً وَ صِدقاً، وَ دَعَوتِ اِلی مَولایَ وَ مَولاکِ، عَلانِیَةً وَ سِرّاً، فازَ مُتَّبِعُکِ، وَ نَجا مُصَدِّقُکِ، وَ خابَ وَ خَسِرَ مُکَذِّبُکِ، و المُتَخَلِّفُ عَنکِ، اِشهَدی لی بِهذِهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مِنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکِ وَ طاعَتِکِ، وَ تَصدیقِکِ وَ اتِّباعِکِ، وَ السَّلامُ عَلَیکِ، وَ السَّلامُ عَلَیکِ یا سَیِّدَتی وَ ابنَةَ سَیِّدی. اَنتِ بابُ اللهِ المُوتی مِنهُ، وَ المَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکِ زائِراً، وَ حاجاتی لَکِ مُستَودِعَةً، وَ ها اَنَا ذا اَستَودِعُکِ دینی وَ اَمانَتی، وَ خَواتیمَ عَمَلی، وَ جَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَ السَّلامُ عَلَیکِ وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُه.
سلام بر تو ای سرور پاک و پاکیزه و ولی من و ای دعوت کننده(به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان به سوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کنندهات و نومید و زیانکار شد تکذیب کنندهات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من به وسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای سرور من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمدهام به درگاهت برای زیارت و حاجتهای خود را به تو سپردهام و من اکنون به تو میسپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.
معرفی روستای زیبای مارین
بافت خانههای این روستا و نوع معماری آن طوری است که خانههای مختلف به هم اشراف دارند بهطوری که حیات یک خانه میتواند مشرف به پشت بام خانه دیگری باشد. این بافت سبب شده تا گردشگران این روستا را به نام «ماسوله جنوب» بشناسند.
وجه تسمیه روستای مارین به این دلیل است که در قدیم در آبادیهای اطراف روستا که محل قدیمی روستای مارین محسوب میشده است، «مار» فراوان وجود داشته است اما این منطقه به دلیل آب و هوای خاص خود دارای مقادیر کمتری از این جانور بوده است.
در واقع مردم این آبادی به گویش خود میگفتند که در این آبادی «مار نی» یعنی مار وجود ندارد. بعدها با مهاجرت مردم روستا به مکان کنونی آن، نام «مار نی» به این روستا داده شده که سپس این نام به نام کنونی آن یعنی «مارین» تغییر میکند.
یکی از نکات قابل توجه در مورد روستای مارین این است که آب آشامیدنی و نیز آب موردنیاز کشت و زرع مردم این روستا بهطور کامل از چشمههای فراوان آن تامین میشود.این چشمهها دارای خواص درمانی و معدنی نیز است اما تاکنون از این موهبت خدادادی استفاده بهینه نشده است.
یکی از خواص اعجابانگیز این چشمهها این است که به دلیل لطافت و خلوص فوقالعادهای که دارند، سبب تمیز و براق کردن زیورآلاتی همچون طلا و نقره میشوند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر