» روستای مارین بهشت گمشده
مارین یکی از روستاهای تاریخی ایران در استان کهگیلویه و بویراحمد شهرستان دوگنبدان است. راه سلطنتی شوش به تخت جمشید و بیشاپور (در دوره هخامنشیان)، از ۷ کیلومتری این روستا عبور میکرده است. موقعیت سوقالجیشی روستای مارین، در دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان سبب احداث قلعههای متعدد راهبانی در حوزه نفوذ آن شده است.مردم روستای مارین مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. مردم این روستا به گویش دیلی صحبت می کنند (فقط مردم دو روستای دیل و مارین به این گویش صحبت می کنند).
این روستای زیبا در شیب ملایم دره استقرار یافته است و بافت مسکونی متراکم دارد. واحدهای مسکونی در یک و یا دو طبقه ساخته شدهاند. سقف مسطح، ایوان، پنجرههای کوچک و دیوارهای قطور، ویژگی مشترک خانههای روستا است. دیوارها معمولاً به وسیله کاهگل اندود شدهاند. اکثر خانههای روستا، معمولاً رو به جنوب ساخته شده و در ساخت آنها از سنگ، خشت، گل، آجر و تیرهای چوبی استفاده شده است. کوچههای روستا، پهن و قابل دسترسی هستند، به طوری که وسایط نقلیه به راحتی میتوانند در روستا تردد نمایند. خانه باغهای روستا، بر زیبایی فضای عمومی روستا افزوده است.
به دلیل شرایط مساعد اقلیمی و چشماندازهای بینظیر طبیعی، همه ساله گردشگران و طبیعت دوستان بسیاری را به سوی خود جلب میکند.
استقرار روستا در میان درهای که پیرامون آن را ارتفاعاتی بلند دربرگرفتهاند، چشماندازهای بدیعی از تلفیق زندگی انسان و طبیعت پدید آورده است. این ارتفاعات جنگلی، در فصول بهار و تابستان تفرجگاه عمومی مردم روستا و گردشگران است.پوشش گیاهی و جانوری منطقه با انواع گیاهان دارویی کتیرا، گلگاوزبان و گل بنفشه و جانوران و پرندگان وحشی مانند گرگ، روباه، خرگوش، قوچ، میش، گراز، شاهین و کبک، از دیگر جاذبههای طبیعی روستا به شمار میرود.حواشی دریاچه سد کوثر از جمله جاذبههای گردشگری روستای مارین است. دریاچه پشت این سد که در ۱۷ کیلومتری روستای مارین قرار دارد، از قابلیت مناسبی برای ساماندهی ورزشهای آبی برخوردار است .مهمترین بنای مذهبی روستای مارین، مقبره امامزاده حمیده خاتون است. مقبره این امامزاده بسیار ساده است. مردم روستا، نذورات خود را وقف امامزاده حمیده خاتون مینمایند.وجه تسمیه روستای مارین به این دلیل است که در قدیم در آبادی های اطراف روستا که محل قدیمی روستای مارین محسوب میشده است، “مار” فراوان وجود داشته است اما این منطقه به دلیل آب و هوای خاص خود دارای مقادیر کمتری از این جانور بوده است. در واقع مردم این آبادی به گویش خود می گفتند که در این آبادی “مار نی” یعنی مار وجود ندارد. بعدها با مهاجرت مردم روستا به مکان کنونی آن، نام “مار نی” به این روستا داده شده که سپس این نام به نام کنونی آن یعنی ” مارین” تغییر می کند.یکی از نکات قابل توجه در مورد روستای مارین این است که آب آشامیدنی و نیز آب مورد نیاز کشت و زرع مردم این روستا به طور کامل از چشمه های فراوان آن تامین می شود. این چشمه ها دارای خواص درمانی و معدنی نیز می باشند اما تاکنون از این موهبت خدادادی استفاده بهینه نشده است. یکی از خواص اعجاب انگیز این چشمه ها این است که به دلیل لطافت و خلوص فوق العاده ای که دارند سبب تمیز و براق کردن زیورآلاتی همچون طلا و نقره می شوند.
تاریخ انتشار :
13 اردیبهشت 1392, 15:16
» اخبار مرتبط:
نمی گذاریم روستامان هدف گردشگری شود!وقتی کابل های روستای تنگ انار کوچ کردند!+عکسخبر اب بردن پل روستای کاودونه علیرضاتکذیب شدجابجایی قبل از خطر / "کمبل"گچساران باید جابجا شودجاذبههای سحرآمیز روستای رودخانه سادات + تصاویر
» اشتراک گزاری خبر