معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران از پیشرفت 65 درصدی سد مخزنی چم شیر در این شهرستان خبر داد.
سد چم شیر گچساران 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد/ نوید آبگیری سد چم شیر در سال 96
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران از پیشرفت 65 درصدی سد مخزنی چم شیر در این شهرستان خبر داد.
محمدرضا فاضل در بازدید از روند اجرای احداث این سد در گفتگو با راک نیوزافزود: پیش بینی می شود تا پایان عملیات اجرایی و بهره برداری از این سد بالغ بر یک هزار و 500 میلیارد تومان برای ان هزینه شود.
وی افزود: تاکنون برای این پروژه بالغ بر 800 میلیارد تومان هزینه شده است.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران با اشاره به نقش این سد در رونق کشاورزی منطقه افزود: سد مخزنی چم شیر در صورت بهره برداری زمینه آبیاری 110 هزار هکتار از اراضی دیم منطقه را فراهم می کند.
فاضل با بیان اینکه در حدود پنج میلیون متر مکعب حفاری رو باز با پیشرفت 100 درصدی انجام گرفته است، گفت: حفاریهای تونلی زیر زمینی به طول کلی هفت کیلومتر با پیشرفت ۱۰۰ درصد ،جاده سازی به طول30کیلومتر و حدود یک میلیون متر مکعب بتن ریزی در این سد اجرا شده است.
عملیات اجرایی سد چم شیر در سال 88 در گچساران شروع شد و هم اکنون دارای 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد .
نوید آبگیری سد چم شیر گچساران در سال 96
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران نوید آبگیری این سد را در سال 96 داد و گفت: با توجه به پیشرفت فیزیکی بیش از 65 درصدی سد چم شیر پیش بینی می شود این سد در سال 96 آبگیری و به بهره برداری برسد.
فاضل ادامه داد: برای آبگیری سد در سال 96 حداقل240میلیارد تومان اعتبار نیاز است .
وی بیان داشت: با بهره برداری از این سد، تحول بزرگی در بخش کشاورزی این منطقه ایجادمی شود.
مطالبات کارگران و پیمانکاران سد چم شیر گچساران 200 میلیارد ریال است
فاضل گفت: مطالبات معوق کارگران و پیمانکاران دسته دوم سد چم شیر گچساران200 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی ، با اشاره به نگرانی شماری از کارگران به دنبال تاخیر چند ماهه در پرداخت حقوق کارگران این طرح افزود: علت تاخیر در پرداخت مطالبات معوق کارگران و پیمانکاران دست دوم این طرح ملی کمبود اعتبار مالی می باشد.
فاضل ادامه داد : مطالبات معوق کارگران تا پایان سال جاری پرداخت می شود.
وی بیان کرد: بیش از یکهزار و 600 نفر در ساخت سد چم شیر به طور مستقیم و غیر مستقیم فعالیت میکنند.
وی ذخیره و کنترل حجم عظیمی از آب رودخانه زهره ،تامین آب مورد نیاز کشاورزی به ميزان ۱۱۰ هزار هكتار در منطقه، تامین آب شرب و صنعت منطقه، تولید انرژی برق آبی به ميزان حدود ۶۲۰ گيگاوات ساعت در سال ، تلفیق اهداف سد با اهداف سد کوثر و تامین آب مورد نیاز کشاورزی و شرب استانهای همجوار، کنترل سیلابها و جلوگیری از خسارتهای طغیان رودخانه در مناطق زیدون سردشت و هندیجان و استفاده بهینه از آب جهت توسعه کشاورزی، اجرای طرح در یکی از مناطق محروم کشور و تاثیر عمده بر رشد و شکوفایی اقتصاد منطقه، اشتغالزایی در منطقه، رشد صنعت و تکنولوژی برقآبی، افزایش قدرت عمل و ارتقاء مشاوران و پیمانکاران داخلی، فعال نمودن کارخانجات سازنده تجهیزات نیروگاهی و ارتقاء جایگاه بینالمللی کشور از طریق ارتقاء صنعت برقآبی و پتانسیلهای برقی را از اهداف و اثرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این طرح برشمرد.
فاضل اظهار داشت: مطالعه احداث سد چم شیر در سال 73 از سوی سازمان آب منطقهای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفت.
گفتنی است با احداث سد چم شیر علاوه بر فراهم آمدن زمینههای ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی از جمله ورزشهای آبی، قایقرانی و ...، پرورش ماهی و صنایع وابسته به آن رونق نیز خواهد یافت.
همچنین تاثیر پذیری میکروکلیمایی منطقه از حجم نسبتاً عظیم آب ذخیره شده در مخزن سد نیز میتواند از اهداف جانبی طرح باشد.
فاضل با یادآوری اینکه اعتبارات سد چم شیر از 2 طریق فاینانس و منابع داخلی تأمین میشود، تصریح کرد: اعتبارات فاینانس مشکل نقدینگی ندارد.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساراندر ادامه گفت: 25 درصد از اعتبارات فاینانس طرح سد و نیروگاه چم شیر، معادل 200میلیارد تومان برای سال آتی اختصاص و مصوبه آن ابلاغ شده است.
فاضل ابراز کرد: بیش از هفت هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل کارگاه ایرانی سابیر، پیمانکار چینی و انجام تملک و هزینههای جاری طرح سد و نیروگاه چم شیر نیاز است.
سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی(RCC) و پنجمین سد بزرگ کشور ایران خواهد بود.
هیچ حادثه منجر به مرگ در پروژه سد چم شیر نداشته ایم
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: از آغاز طرح تاکنون خوشبختانه هیچ حادثه منجر به مرگ گزارش نشده است.
گفتنی است سد چم شیر دارای یک میلیارد و 100 متر حجم بدنه،150 متر ارتفاع، 580 متر طول تاج، هفت متر عرض تاج، 75 متر عرض بدنه و سه دهنه سرریز اوجی دریچه دار است.
نیروگاه و سد چم شیر در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و برروی رودخانه زهره ساخته میشود.
با احداث سد مخزنی چم شیر، اراضی پائین دست این سد شامل اراضی بندر دیلم در استان بوشهر و اراضی دشتهای جنوبی استان خوزستان که به نامهای زیدون، امیدیه و هندیجان میباشند، از این طرح منتفع میگردند.
شبکه آبیاری و زهکشی چم شیر در وسعت حدود ۴۰ هزار هکتار در استانهای بوشهر و خوزستان احداث میگردد.
گفتنی است با وجود اینکه گچساران یکی از مناطق مهم نفتی ایران است، علیرغم بارندگیهای مناسب زمستانی، این منطقه در بخش عمدهای از سال بسیار گرم و خشک میباشد.
اجرای طرح در یکی از مناطق محروم کشور، تاثیر عمدهای بر رشد و شکوفایی اقتصاد منطقه خواهد داشت.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر