مشروح اخبار


» پاییزوزمستان میزبان قاتل خاموش/ گازگرفتگی تلخ ترین حادثه فصل سرما



فرخ زاده رئیس سازمان آتش نشانی شیراز در خصوص کاهش حوادث گاز گرفتگی در فصل سرما گفت: مرگ خاموش یک بحران است و چشم انداز ما رساندن این آمار از طریق آموزش و اطلاع رسانی به صفر است*

فرخ زاده رئیس سازمان آتش نشانی شیراز در خصوص کاهش حوادث گاز گرفتگی در فصل سرما گفت: مرگ خاموش یک بحران است و چشم انداز ما رساندن این آمار از طریق آموزش و اطلاع رسانی به صفر است*

 

به گزارش ارک نیوز از شیراز ؛ با شروع فصل سرما، تعداد حوادثی که مرتبط با استفاده از وسایل گرمایشی در اماکن مختلف است، افزایش می‌یابد.اینگونه حوادث همه ساله به خصوص در فصل سرما جان تعدادی از شهروندان را می‌گیرد و خسارت‌هایی به اموال آنان وارد می‌کند.

 

مهندس فرخ زاده در این باره گفت: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با اطلاع رسانی و ارائه توصیه‌های ایمنی به شهروندان تلاش دارد تا اینگونه حوادث کاهش یابد اما در این خصوص برخی نکات قابل تامل و نگرانی است.

 

وی افزود: شاید بتوان با اطلاع رسانی صحیح و به موقع و رشد آگاهی شهروندان از بروز بخشی از حوادثی که در این خصوص روی می‌دهد، جلوگیری کرد اما همه اینگونه حوادث ناشی از ناآگاهی مردم نیست و عوامل دیگری نیز دخالت دارند.غیر استاندارد بودن برخی وسایل گرمایشی و تجهیزات مرتبط با این وسایل، رعایت نکردن مسایل ایمنی در ساختمان‌ها، نقص در دود کش ها و. . . تأثیر قابل توجهی در بروز اینگونه حوادث دارند.

 

این مقام مسئول در ادامه گفت: سازمان آتش‌نشانی خود را مسئول می‌داند تا مردم را هرچه بیشتر از خطرات استفاده از وسائل گرمایشی در فصل سرما و حوادث ناشی از آنان، آگاه سازد وشهروندان هم حق دارند اطلاعات بیشتری در این خصوص داشته باشند و با علم و آگاهی بیشتری خود را از خطرات دور کنند.

 

وی به بیشترین علل بروز حوادث گازگرفتگی اشاره کرد و افزود: بررسی آمارهای چند سال اخیر سازمان آتش نشانی شیراز نشان می دهد بیشترین علت بروز گاز گرفتگی که 70 تا 80 درصد آن را شامل می شود نقص در سیستم دودکش است.

 

مهندس فرخ زاده عنوان کرد: تنها در سال 95 بر اثر ناایمنی ها و بی توجهی به سیستم دود کش ها و وسایل گرمازا سه نفر از شهروندان ما جان باختند و 12 نفر نیز دچار مسمومیت شدند. به همین دلیل برای پیشگیری از این نوع حوادث حتما ضروری است یک دستگاه هشدار دهنده گاز مونو اکسیدکربن در نزدیکی سیستم های گرمایشی به ویژه در فضاهای بسته نصب شود تا اگراشکالی در سیستم دودکش ها ایجاد واین گاز سمی و خطرناک به هرشکلی منتشرشد افراد پیش از اینکه دچار گاز گرفتگی شوند از این مهلکه نجات یابند.

 

تجهیزات و وسایل گرمایشی غیر استاندارد هم می تواند منجر به بروز حوادث گاز گرفتگی شود، گرچه فراوانی اش کم است ولی یکی از عوامل مرگبار دراین گونه حوادث است، به خصوص در محیط های کارگری به دلیل استفاده از وسایل گرمازایی مانند اجاق گاز و پلوپز گازی برای تامین گرمای محیط زندگی این افراد، حوادث گاز گرفتگی رخ داده که متاسفانه تاکنون منجر به فوت تعداد زیادی ازاین کارگران نیز شده است.

 

وی به اقدامات سازمان آتش نشانی در جهت فرهنگ سازی و آشنائی شهروندان با خطرات حوادث گاز گرفتگی اشاره کرد و افزود: اساسی ترین اقدام این سازمان، اطلاع رسانی است. در این کار که از طریق رسانه های مختلف مانندرادیو تلویزیون، روزنامه ها و سایت ها و آموزش در مدارس و دانشگاه ها که از ابتدای مهر ماه در تمامی مدارس سطح شهر آغاز شده است ، صورت می گیرید، سعی شده است با پوشش های اخبار و اطلاع رسانی این گونه حوادث و نیز ارائه توصیه ها ی ایمنی، دانش شهروندان را برای آشنایی با خطرات گاز CO ارتقا داد. همچنین این آموزش ها در تمامی مساجد محله نیز توسط کارشناسان سازمان آتش نشانی انجام می پذیرد.

 

لازم به ذکر است سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با همکاری سازمان فرهنگی در طرحی به نام هم محله ای سلام که از یک آبان آغاز و تا 6 آذر ماه ادامه دارد در 12 نقطه شهر (فرهنگ سرا ها و یا بوستان ها) با ارائه برنامه های متنوع از جمله برگزاری نمایش، مسابقه، برنامه های رادیو محله و... نکات ایمنی در خصوص جلوگیری از حوادث احتمالی در فصل سرما را به شهروندان آموزش می دهد.

 

از دیگرفعالیت های سازمان آتش نشانی که اقدامی پشگیرانه نیز محسوب می شود توجه خاص به دودکش ها و وسایل گرمایشی در ساختمان ها و ارائه تائیدیه ایمنی پس از اجرای دقیق دستورالعمل های ایمنی است. گفتنی است در این خصوص کارشناسان سازمان آتش نشانی علاوه بر ساختمان های مسکونی با مراجعه به مدارس، آموزشگاه ها ، بازارها، مراکز تجاری و ... ایمنی این اماکن را کنترل کرده و نکات لازم را در جهت کاهش حوادث یادآور می شوند.

 

فرخ زاده تصریح کرد: یکی از فاکتورهای کاهش خطر حوادث گاز گرفتگی، استفاده از سیستم های حرارت مرکزی مانند شوفاژ، فن کوئل و پکیج های مرکزی است که در زیرزمین ها و پائین ترین طبقات نصب می شود. به همین خاطر بیشترین توصیه های ما برای پیشگیری از این گونه حوادث، حذف سیستم های پراکنده شده و یا توزیع شده ونیز بکارگیری سیستم های حرارت مرکزی در ساختمان هاست.

 

درساختمان های 5 طبقه و پائین ترکه اغلب فاقد سیستم حرارت مرکزی هستند به سیستم دودکش ها توجه ویژه ای داریم و مالک این ساختمان ها را ملزم می کنیم که از هشدار دهنده های گاز CO استفاده کنند تا بتوانند جواز آتش نشانی دریافت کنند.

 

این مقام مسئول عنوان کرد: متاسفانه فقدان قوانین الزام آور باعث شده است که نتوانیم بر حفظ و نگهداری تمهیدات ایمنی و تداوم موازین ایمنی بعد از اخذ مجوز های اولیه، نظارت داشته باشیم و این ضعفی است که در ادامه بهره برداری از ساختمان ها وجود دارد.

 

رئیس سازمان اتش نشانی شیراز با اشاره به این موضوع که کاهش حوادث گاز گرفتگی به فرهنگ ایمنی مردم بر می گردد گفت: برای ارتقای این فرهنگ هرچقدردر مورد ایمنی گفته و تکرارشود بازهم کم است. دانش و اطلاعات مردم پیش نیاز فرهنگ عمومی است، درخیلی از موارد دانش مورد نیاز راداریم اما فرهنگ به کارگیری دانش خود را نداریم. در موضوع ایمنی هم این گونه رفتار می کنیم و معتقدیم که مرگ برای دیگران است. متاسفانه جامعه به رغم توسعه یافتگی در زمینه های مختلف، هنوز باور های ایمنی را در صدر کار های خود قرار نمی دهد و بابت آن هزینه های زیادی نیز می پردازد. ما باید دانش و فرهنگ ایمنی را ارتقا دهیم، برای این منظور نیاز به یک مشارکت عمومی است.



تاریخ انتشار : 4 آذر 1396, 22:41



» اخبار مرتبط:

  • مرگ دردناک کودک پنج ساله بندرعباسی براثر انفجار+عکس
  • کشیدن بار اضافی و اتصالی در سیم های برق منجر به بروز آتش سوزی در یک ساختمان دو طبقه درشیرازشد
  • جوان 17 ساله در رودخانه بشار یاسوج غرق شد
  • نجات 2کودک اهوازی از مرگ حتمی توسط آتش نشان
  • نشت گاز مایع منجر به انفجار و حریق منزل مسکونی درشیراز شد.
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟