به گزارش راک نیوز , عقاب پرپا پرنده ایست مهاجر که زیستگاه اصلی آن شمال , اما در فصل پاییز و زمستان در جنوب کشور دیده می شود.
پوشیده بودن پاهای این پرنده از پر , وجود خال سفید رنگی درپشت کتف بال آن, از نشانه های بارز این پرنده محسوب می شود.
عقاب پرپا جزء خانواده قوشیان , از گونه ی عقابها و از پرندگان مورد حفاظت و حمایت سازمان محیط زیست به شمار می رود که در چرخه طبیعت نقش بسزایی دارد.
برخلاف عقابها که لانه سازی آنها معمولا در صخره ها و درجنگل ها دیده می شود درنواحی کم درخت , دشت باز و وسیع لانه سازی و زیست می کند چون قدرت مانور آنها در دشتهای باز است.
محسن جعفری نژاد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در دومین روز از آبانماه 97در خصوص کشف این پرنده گفت: طی تماس تلفنی چوپانی با مسئول منطقه حفاظت شده خائیز مبنی بر کشف یک بهله پرنده در جاده بهبهان - اهواز که قادر به پرواز نیست مامورین یگان حفاظت محیط زیست خائیز به محل اعزام و دراین راستا عقاب پرپایی را کشف و ضبط می نمایند که قادر به پرواز نبود.
وی افزود: درمعاینات اولیه هیچ گونه آثاری از گلوله و یا شکستگی بال در پرنده مشاهده نشد, به همین خاطر این احتما ل وجود داشت که بدلایلی از جمله نا آشنایی به منطقه در تامین غذا و یا بر اثر ارتزاق دچار مسمومیت اولیه شده باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه عقاب پرپا در طول روز کاملا" مشغول پرواز و تنها در شب استراحت می کند گفت : پس از تامین مکان مناسب , غذا و تیمارداری یک هفته ای وضعیت جسمانی آن بهبود و پس از تائید دامپزشکی در مکان مناسب رها سازی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان به زمان و مکان مناسب برای رها سازی و طریقه گرفتن این پرنده اشاره کرد و گفت: بمنظور داشتن زمان کافی برای آشنایی به منطقه اول صبح بهترین زمان رها سازی این گونه است و توجه داشته باشیم رها سازی در مکانی صورت گیرد که طعمه و آب برای پرنده مهیا باشد.
وی در پایان ضمن تشکر از هدایت االه دیدبان مسئول منطقه حفاظت شده خائیز در نگهداری و تیمار داری این پرنده گفت: بدلیل شروع مهاجرت پرندگان ممکن است مردم با چنین صحنه هایی مواجهه شوند از مردم تقاضامندیم در اسرع وقت موضوع را به ادارات محیط زیست شهرستانی اطلاع رسانی نمایند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر