رئيس مجلس ميگويد من با اين روشها که برخيها در کشور رايج ميکنند و توپخانه سياسي روي افراد ميگذارند، موافق نيستم و آن را مضر ميدانم.
علي لاريجاني در گفتوگو با فارس با اشاره به برخي مجادلات در فضاي سياسي کشور، با بيان اينکه عقل حکم نميکند که ما ظرفيتسوزي کنيم گفت: استنباط من اين است که يک عدهاي در کشور هنرشان اين است که ظرفيت سوزي کنند؛ کشوري که رجال ملي نداشته باشد مثل اين است که منبع نفتي نداشته باشد؛ گاهي من واقعا تاسف ميخورم که در کشور ما تخريب رجال ملي را امري پهلوانانه قلمداد ميکنند. البته اين تخريبها از طرف کساني است که ظاهرا حضور افراد با کفايت جاي آنها را تنگ مي کند. وي افزود: وقتي رجال ملي تخريب شوند و بحراني به وجود بيايد کسي نيست که بحران را حل کند و اين نکتهاي که گفتم نکتهاي کلي است و به اعتقاد من در همه زمانها بايد به اين نکته توجه داشت.
رئيس قوه مقننه با بيان اينکه سپهر انديشه سياسي انقلاب اسلامي آنقدر وسيع است که افراد مختلف را در آغوش خودش بگيرد، تصريح کرد: اگر يک نفر اصرار دارد که از قطار انقلاب بيرون بپرد بحث ديگري است اما انقلاب اسلامي ظرفيت سوز نيست بلکه ظرفيت ساز است. لاريجاني گفت: من با اين روشها که برخيها در کشور رايج ميکنند و توپخانه سياسي روي افراد ميگذارند موافق نيستم و اين را مضر ميدانم.
وي ادامه داد: زماني رهبر انقلاب فرمودند که چرا نمايندگان در مجلس دو دو ميکنند؛ اين نکته مهمي بود؛ چرا که بايد به افراد مجال داد تا حرف بزنند و حتي رهبري در اين رابطه فرمودند که بگذاريد حتي حرف غير منطقي زده شود، اشکالي ندارد؛ اما قرار دادن توپخانه سياسي روي افراد باعث ميشود که افراد نتوانند حرفشان را بزنند و اين مسئله نفعي هم براي کشور ندارد. لاريجاني گفت: البته در انتخابات سال 88 عدهاي با ناسپاسي از ظرفيت انقلاب اسلامي سوء استفاده کردند و قصد داشتند فضا را آشفته کنند و در اين فضا قطعا برخي از افراد ديگر سوء استفاده ميکردند که اين مسئله ضايعاتي هم براي کشور داشت. وي افزود: در اين زمان چند نوع برخورد وجود داشت يک نوع برخورد اين بود که صفها جدا شود که فضا رو به آرامش برود و يک نوع برخورد ديگر هم اين بود که دو طرف تيراندازي راه بيندازند؛ به اعتقاد من معقولتر اين بود که فضا آرام شود و منطق دو طرف روشن باشد کما اينکه در حال حاضر اين طور است و تقريبا فضا معلوم است. ولي در آن زمان بعضيها نميگذاشتند که اين اتفاق بيفتد. لاريجاني تصريح کرد: در مسئله سوريه هم ما از ابتدا ميگفتيم که اجازه دهيد فضا آرام شود تا اصلاحات صورت بگيرد ولي عدهاي ميگفتند که ما بايد جنگ راه بيندازيم تا اصلاحات صورت بگيرد و ما با اين مخالفيم چرا که در جنگ نميتوان اصلاحات صورت داد؛ فضاي اصلاحات سياسي هميشه نيازمند آرامش است. رئيس سابق سازمان صداوسيما با بيان اينکه همين اشتباه در دوران دوم خرداد هم وجود داشت، اضافه کرد: در آن زمان که آقايان سر کار آمدند بايد در چارچوب نظام حرکت ميکردند ولي شروع به شليک و تيراندازي سياسي کردند. وي در پاسخ به اينکه آيا در آن زمان مشي شما فرق نداشت، اظهار داشت: اين طور نيست، تا وقتي که آقايان در چارچوب کار کنند ما مشکلي نداريم چنانچه در مناظرات صدا و سيما برخي افراد هم شرکت ميکردند، ما از طرح فکر ابايي نداشتيم؛ در آن زمان آيتالله مصباح و آقاي حجتي کرماني مسائل مهمي را در صدا و سيما مطرح ميکردند و برنامه هم به صورت زنده پخش ميشد. لاريجاني اظهار داشت: وقتي آقايان در مجلس تحصن کردند رفتارشان غلط بود و اين رفتار به معناي شليک و تيراندازي قلمداد ميشود؛ آقايان در آن زمان اعتقاد به اصلاحات سياسي داشتند منتهي ميخواستند اين اصلاحات با توپخانه انجام شود و در حال حاضر هم اين طور است؛ اگر کسي حرف حسابي دارد بايد به او مجال داد ولي اگر برخي ميخواهند درگيري سياسي ايجاد کنند بايد بدانند که در درگيري سياسي اصلاحات به وجود نميآيد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر