مشروح اخبار


» محدوديت‌هاي موسيقي در ايران با هيچ‌جا قابل مقايسه نيست



 

 سرپرست گروه کامکارها گفت: متاسفانه با اين که بسياري از هنرمندان ما در سطح بين‌المللي هستند اما از نظر محدوديت‌ها اصلا نمي‌توان وضعيت موسيقي کشور را با هيچ کشوري در دنيا مقايسه کرد.

هوشنگ کامکار، آهنگساز و استاد دانشگاه درگفت‌وگو با پايگاه خبري فريادگر درباره وضعيت معيشتي هنرمندان و وظيفه حمايتي مسوولان از توسعه فعاليت‌هاي فرهنگي گفت: مطابق قانون‌، سازمان‌هاي دولتي بايد حامي فعايت‌هاي فرهنگي باشند و با پرداخت يارانه به اين نوع فعاليت‌ها‌، به شکل‌هاي مختلف کمک کنند. سرپرست گروه کامکارها ادامه داد: وضعيت موسيقي و به تبع آن وضعيت هنرمندان موسيقي در کشور ما ابدا مشخص نيست و اصلا کسي نمي‌داند اجازه کار کردن دارد يا نه ؟ چه رسد به اين که بودجه‌اي براي آن گذاشته شود که آثار هنري خوب توليد و معرفي شود. آهنگساز آلبوم «محاق» تصريح کرد: در جامعه‌اي که به هنرمندان اهميت داده شود و شرايطي فراهم شود که هنرمند بتواند اثرش را توليد و ارائه کند و غم نان نداشته باشد، در آن شرايط هنرمند مي‌تواند به راحتي به دنبال ضبط اثرش با بهترين ارکسترهاي حرفه‌اي باشد و بدون دغدغه هزينه، اثرش را توليد کند. او تاکيد کرد: اما درشرايط فعلي که متاسفانه کودکان ايراني (به طور عام و از طريق تلويزيون) حتي با شکل سازها هم آشنا نمي‌شوند و بدون اغراق بگويم شکل‌ساز ويولن‌، سه تار، سنتور يا کمانچه را با بيل و کلنگ ساختماني نيز تشخيص نمي‌دهند ديگر چه انتظاري از هنر اين کشور و بحث حمايت از هنر موسيقي مي‌توان داشت.

کامکار ادامه داد: در جوامع پيشرفته کودک را از بچگي با موسيقي آشنا مي‌کنند، چه رسد به اين که پس از به دنيا آمدن و رفتن به مهدکودک و مدرسه و رشد کردن؛ اما متاسفانه در ايران براي هيچ مقطع سني‌اي برنامه آشنايي با موسيقي وجود ندارد مگر اين که برخي از خانواده‌هايي که خودشان به موسيقي و فرهنگ فرزندشان علاقه مندند از کلاس‌هاي آزاد بيرون استفاده کنند که اين هم به نوبه خود مشکل ديگري است زيرا نظارت صحيح و کارشناسانه‌اي درباره اين آموزشگاه‌ها وجود ندارد و گاهي آموزش ناصحيح، کودکان را بيشتر دچار مشکل مي‌کند. وي افزود: ضمن اين که اين روش هرگز نمي‌تواند فراگير باشد و از اين طريق فرهنگ شنيداري موسيقي را به جامعه آموزش داد.بلکه بايد رسانه‌هاي گروهي مثل راديوها، تلويزيون‌ها، کنسرت‌ها‌، سمينارها و سخنراني‌ها و تهيه و توزيع سي دي‌هاي موسيقي در سطح مدارس و مهدکودک‌ها‌، نسل آينده کشور را با موسيقي آشنا کرد وگرنه خود به خود که اتفاقي نمي‌افتد.




تاریخ انتشار : 3 آبان 1391, 04:21



» اخبار مرتبط:

  • مسئولان با تمام توان با موسيقي محلي مخالفند
  • مداحي براساس آهنگ‌هاي برنامه عروسکي
  • شجريان به تلويزيون مي‌آيد
  • دليل دفن گربه‌هاي ايراني در قطعه‌ هنرمندان
  • دلايل لغو ناگهاني جشن خانه موسيقي
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    در میان پیشنهادات این روزها، کدام را قابل اعتنا می‌دانید؟