مشروح اخبار


» آيت الله هاشمي: حرف من همان است که در آخرين نمازجمعه گفتم



رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام سه سال و چندماه پس از آخرين نماز جمعه خود هنوز مي‌گويد که حرفش پيرامون مسائل داخلي کشور همان است که در آن نماز جمعه معروف زده است.
آن نماز جمعه که در تاريخ 26 تيرماه 1388 و در شرايطي برگزار گرديد که هاشمي رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان رهبري آن روز و مجمع تشخيص مصلحت نظام، هشت هفته پس از انتخابات رياست جمهوري دهم، براي نخستين بار امامت آن را بر عهده گرفت

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام سه سال و چندماه پس از آخرين نماز جمعه خود هنوز مي‌گويد که حرفش پيرامون مسائل داخلي کشور همان است که در آن نماز جمعه معروف زده است.
آن نماز جمعه که در تاريخ 26 تيرماه 1388 و در شرايطي برگزار گرديد که هاشمي رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان رهبري آن روز و مجمع تشخيص مصلحت نظام، هشت هفته پس از انتخابات رياست جمهوري دهم، براي نخستين بار امامت آن را بر عهده گرفت و تحت تاثير اعتراضات پس از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوري قرار داشت.وي در اين نماز جمعه پيشنهاداتي را براي بازگشت آرامش به فضاي سياسي کشور مطرح کرد که البته واکنش تند بسياري از چهره‌هاي اصولگرا را به دنبال داشته است و از آن هنگام هر زمان که هاشمي رفسنجاني درباره راهکارهاي خود براي فضاي سياسي کشورمورد پرسش قرار گرفت،به سخنان خود درآن نمازجمعه اشاره کرد و البته هربار نيز با واکنش تند مخالفان اصولگراي خود روبه رو شد.از آن روز تا کنون سه سال وچندماه گذشته است، اما هاشمي که سه دهه را در کنار همه مناصب خود امامت جمعه تهران را نيز در اختيار داشت، فرصت حضور دوباره در اين جايگاه را پيدا نکرده است.وي روز گذشته در گفت وگو با انتخاب در کنار توضيحاتي که در مورد طرح وحدت ملي مورد نظرش ارائه داد، گفت که در ازتباط با فضاي سياسي کشورهمچنان حرفش حرف‌هاي آخرين نماز جمعه است.آيت الله هاشمي رفسنجاني با بيان اينکه «اين طرح بايد در يک مجموعه کلي مورد بحث قرار گيرد»، افزود: براي اجراي اين طرح بايد مجموعه اقداماتي که ما را از وضع نامساعد فعلي در عرصه بين‌الملل و داخل خارج کند، بهره گرفت.وي اضافه کرد: البته نسخه کوچک اين طرح، همان بود که ما در دولت بعد از جنگ انجام داديم. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه تاکيد کرد: درحال حاضر مشکل اصلي با خارجي هاست. در زمان جنگ هم اوضاع همينطور بود. ما اولويت را داديم به اصلاح روابط خارجي و از قطعنامه شروع کرديم. در آن مذاکرات طرف مقابل هم متوجه شد که با يک جريان منطقي در ايران روبروست. البته خوب هم با ما همکاري کردند.آيت الله هاشمي ادامه داد: در آن دوره در عرصه داخل هم اختلافات تشديد شده بود. راهکار من اين بود که دولتي تشکيل دهيم که ترکيبي از جناح‌هاي موثر انقلاب ( محافظه کاران، مستقل‌ها و راديکال‌ها ) باشد.وي مي‌افزايد: در زماني که اکثريت مجلس در اختيار نيروهاي راست بود، در مواجهه با مجلس، بنا را بر تعديل و تفاهم گذاشتيم.آيت الله هاشمي رفسنجاني تصريح کرد: الان هم دولت اگر ترکيبي از اين مجموعه باشد، البته با قيد اينکه رئيس دولت روي روي آنها نفوذ داشته باشد، مي‌توان اميدوار بود.رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه «ما تا آخر 8 سال، کارمان را بدون دردسر انجام داديم» گفت: هم رابطه مان با نهادها و قواي ديگر بسيار خوب بود و هم در عرصه بين‌الملل دستاوردهاي خوبي داشتيم. آيت الله هاشمي افزود: در زمان رياست جمهوري ام هم کوچکترين مشکلي با رهبري نداشتم و در هر موردي که ديدگاههايمان متفاوت بود من ايشان را اطاعت مي‌کردم.وي با اشاره مجدد به دولت وحدت ملي افزود: من از اين طرح، يک ايده آل غيرواقعي نمي‌خواهم. نظر من اين است که اين طرح بايد با هماهنگي تمام جريانهاي موثر در انقلاب شکل بگيرد.رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاکيد کرد: در ساير موارد هم نظر من همان است که در نمازجمعه بيان کردم و آنها را ملاک قرار دادم. او در پايان گفت و گو با «انتخاب»، مي‌گويد: در سالهاي اخير، اکثر طردها و برخوردها نسبت به يک جريان بوده که تعداد کمي هم نيستند.



تاریخ انتشار : 25 آبان 1391, 00:38



» اخبار مرتبط:

  • يک لحظه هم به انتخابات خبرگان فکر نکرده ام
  • حال هاشمي و ظرفيت نظام
  • کانديداتوري هاشمي قطعي شد
  • حضور هاشمي رفسنجاني در راهپيمايي روز قدس
  • داماد احمدی نژاد:از رهنمودهاي هاشمي رفسنجاني استفاده مي‌کنم
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    نظرشما در مورد سیستم؟