میراثهای ما بهعنوان سرمایههایی که قرنهای متوالی و دستبهدست به نسلهای بعد امانتداده شده است باید با بازشناسی و بازتعریفی متناسب با مردم و نگاه امروز مخاطب معرفی و موردتوجه قرارگیرند.
به گزارش راک نیوز سید مجتبی امیرحسینی سرپرست اداره کل میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان کهگیلویه و بویراحمد طی یادداشتی از اهمیت و تأثیرگذاری مستند نگاری میراثهای معنوی و ملموس این استان نوشت: ظرفیتها و زمینههای متنوع و جذاب گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد فرصت کمنظیری است که باید برای احیا و ارتقای این توانمندیها برنامهریزی هدفمندی انجام داد.
میراثهای فرهنگی و معنوی، داشتههای آیینی تا ادبیات شفاهی و آدابورسوم هر قومی در هر گوشه از ایران میتواند بستر یک جریان فرهنگی مناسب برای گردشگری و معرفی ایران قرار گیرد. بخش ارزشمندی از این ظرفیتهای گردشگری، میراثی و صنایعدستی ایرانمان در سرزمین چهارفصل و تماشایی خطه زاگرس، حرفهای زیادی برای گفتن دارد و باید با گوش مسئولیتپذیری و برنامهریزی آنها را شنید.
میراثهای معنوی، آیینی و ملموس و غیرملموس متنوعی در شهرها و روستاها و حتی اقوام و طایفههای این استان از دیرباز رواج داشته است که برخی از آنها درگذر زمان به دست فراموشی سپردهشده است و برخی از آنها نیز در معرض فراموشیاند و باید برای حفظ و ثبت آنها طرحهای نو و راهکارهایی تازه درانداخت.
برای اینکه نسلهای جدید و آیندگان این دیار و کشور را با داشتهها و سرمایههای آیینی و آدابورسوم اصیل و بهویژه آیینها و میراثهای معنوی کهگیلویه و بویراحمد آشنا کنیم باید به سمت معرفی هرچه بهتر، گیراتر و ثبت و ضبط آنها برویم.
کهگیلویه و بویراحمد سرزمین آداب اصیل و آئینهای جذابی است که ریشه در هویت، تنوع قومی، اعتقاد و تاثیر دین و مذهب در زندگی روزانه مردم از گذشته تاکنون آن بوده است.
فضای جغرافیایی و توپوگرافی منطقه نیز بسترساز آیینهای مختص خود بوده است که در نوع خود تماشایی و جذاب است. حفظ و پاسداشت هویت میراثی و فرهنگی مردم و بهویژه عشایر استان که خود آلبومی رنگارنگ از میراثهای ملموس است ازجمله برنامههای این اداره کل خواهد بود.
هر قومی و ملتی که بخواهد پایدار و مانا شود باید فرهنگها و خردهفرهنگهای خود را بهعنوان سرمایهای ارزشمند و تکرار نشدنی تلقی کرده و برای پاسداشت آن تلاش کند. برنامهریزی و برنامه محوری در حوزه میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی استان برای مستند نگاری این میراثها در حال مطالعه و اجراست.
گردشگری توسعه محور و مبتنی بر تحول اقتصادی به ایجاد اشتغال پایدار خواهد انجامید و تولید ثروت خواهد کرد و یکی از داشتههایی که میتوانیم روی آن سرمایهگذاری آینده داری برای رشد گردشگری انجام دهیم، مستند نگاری میراثهای معنویمان است. سید مجتبی امیرحسینی
انتهای پیام/
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر