انتساب سخناني به آيتالله هاشمي رفسنجاني در خصوص تحولات سوريه اگرچه با تکذيب روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام همراه شد، اما موجب شروع دور تازهاي از حملات به رياست مجمع گرديد اين حملات جديد در دو يا سه رسانه خاص از جمله خبرگزاري فارس و تسنيم و چند سايت دنبالهروي اين مشي افراطي از زبان افرادي بيان ميشود که پيش از اين سابقه حمله به آيتالله هاشمي را در کارنامه خود دارند.
قدرتالله عليخاني مشاور پارلماني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتوگو با «نوانديش» پيرامون دور تازه حمله برخي رسانهها و افراد خاص به آيتالله هاشمي گفت: اين حملات که برخي مواقع از انتقاد خارج و شکل توهينآميز ميگيرد تازگي ندارد و نبايد انتظار داشته باشيم کساني که حيات سياسي خود را در تنش و آشفته کردن فضاي سياسي کشور ميبينند، دست از اين اعمال خود بردارند.
وي افزود: همه ميدانند که ناراحتي اين جماعت از چيست. عصبانيت اصلي آنها از شکست در انتخابات است و اکنون آنها صرفا به دنبال بهانههايي ميگردند تا در هر مناسبتي اين ناراحتي را در قالب انتقاد از دولت يا آيتالله هاشمي آن هم تحت عناوين ديگري بروز دهند.
مشاور پارلماني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: عزت و ذلت هرکس در يد الهي است و بر اين اساس بود که کساني که 8 سال مورد حمله يکجانبه و تخريب رسانههاي عمومي و تريبونهاي رسمي قرار داشتند وقتي به طور جدي وارد عرصه شدند، يکي از موثرترين نقشها را در حماسه سياسي انتخابات 24خرداد و انتخاب رييسجمهور جديد ايفا کردند و در واقع مردم با راي خود جايگاه جريانات و چهرههاي سياسي را به وضوح در جامعه مشخص کردند.
عليخاني با اشاره به استقبال پرشور جمعي از مردم استانهاي مختلف در همايش ميثاق با امام راحل از آيتالله هاشمي در حسينيه جماران افزود: شور و شعف مردم و استقبال و ارادات آنها به آيتالله هاشمي پس از 8 سال تخريب بايد تذکر و تلنگري براي مخالفان باشد تا بدانند که روشهاي تخريبي گذشته که برخي آن را آغاز کردند و هنوز عدهاي آن را ادامه ميدهند، ديگر جوابگو نيست.
وي که به همراه آيتالله هاشمي رفسنجاني به مازندران سفر کرده بود، با اشاره به اين سفر گفت: حضور آيتالله هاشمي در ميان مردم با استقبال بسيار بالايي همراه بود و جالب اين بود که عموم مردم اعم از شهري و روستايي در کنار علماي بزرگ استان و مسوولان استان در مناطقي که ايشان در آن حضور يافته بود، همچون دوران رياست جمهوريشان از وي استقبال کردند و ما محبت مردم را به وي در برنامههاي مختلفي که در اين سفر بود، به عينه مشاهده کرديم.
مشاور پارلماني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاکيد کرد: چندين بار گفتهايم که وقت آن فرا رسيده که اين آقايان و رسانههاي نزديک به آنها در رويکرد خود تجديد نظر کنند و به ميان مردم بيايند در غير اين صورت خود هر روز از مردم و واقعيات جامعه بيشتر فاصله ميگيرند.
گفتوگوي منتشر نشده هاشمي درباره سوريه
آيتالله هاشمي چهارم دي ماه سال گذشته در ديدار با ابراهيم بحرالعلوم وزير نفت سابق و فرستاده ويژه دولت عراق ضمن ابراز نگراني از اوضاع کشور سوريه هشدار داده بود که هرگونه کشتار مردم قطعا وضع آينده آن کشور را سختتر خواهد کرد.
متن منتشر نشده اين ديدار به شرح ذيل است:
بحرالعلوم: در دو روز قبل ديدارهاي مختلفي با آقاي آلاسحاق و برخي از تاجران ايراني و مالکان بخشهاي خصوصي متخصص در صنايع پتروشيمي و نفت در ايران مثل آقاي دکتر حسيني داشتم که نشستهاي مفيد و ارزشمندي بود. ايشان اينجانب را از مشکلاتي که در حيطه شغلي خود با آن روبهرو هستند، مطلع کرده و من آمادگي کامل خود را جهت همکاري با آنان براي رفع اين مشکلات بيان داشتم.من در خصوص نقش بخش خصوصي در توسعه اقتصادي ايران، تاکيد کردم که مهمترين عامل پيشرفت بخش خصوصي در ايران زحمات جناب آقاي هاشميرفسنجاني بوده است که با تاييد آنان روبهرو شد. و اين خود روزنه اميدي به آينده اين بخش از اقتصاد ايران است.
بدون تعارف به شما بگويم که ما در برخي از نشستهاي سياسي و اقتصادي در عراق همواره از جنابعالي ياد کرده و ميگوييم ما به شخصي همچون آقاي هاشمي رفسنجاني براي توسعه و سازندگي عراق نيازمنديم. نکته ديگري که ميخواستم خدمتتان عرض کنم اوضاع سوريه است. ما در عراق بشدت نگران تاثيرگذاري آن بر اوضاع داخلي و آينده عراق هستيم. آيتالله هاشمي: مساله سوريه هم يکي از نگرانيهايي است که من خودم شخصاً دارم. آينده سوريه بر عراق چه تاثيري خواهد داشت. تا اين حکومتهاي علوي در آنجا بود زمينه مساعدتر بود. ظاهراً هم شانس بقاي بسيار کمي هست. من نميدانم شما اوضاع را چگونه ميبينيد.
بالاخره بعد از کشتهشدن اين همه آدم، آوارهها و تخريبها اوضاع هم سخت شده است. همين امروز خبر بسيار تلخي در دنيا منتشر شد که در يکي از شهرکهاي اطراف حماء به صف نانوايي حمله کردند و حدود 90 نفر از افرادي که آمده بودند نان بخرند چه زن و چه کودک کشته شدهاند. اين چيزها کار را مشکل ميکند هم در دنيا و هم در داخل سوريه. به هر حال سوريها هم انسانهاي سختي هستند و بهسادگي نميگذرند. به خصوص اين که الان گروههاي مسلح زيادي در سوريه هستند که تحت هيچ فرماني نيستند. انسان نگران ميشود که اگر مساله سوريه تمام شود اينها به سمت عراق بيايند. اينها شيعه نيستند. سلفيها هستند و غيرسلفيهايشان هم انسانهاي تند و تيزي هستند که مسائل نظامي را بر سياسي مقدم ميدانند. سلاحهاي سوريه اگر دست اينگونه آدمها بيفتد خطرناک است چون هم سلاح شيميايي دارند و هم سلاحهاي ديگر. سوءاستفاده اسرائيل مساله ديگري است که به همه ما برميگردد.
من ميدانم الان وضع عراق به گونهاي نيست که شما بتوانيد کاري بکنيد؛ حالا غيردولتي چرا. اگر شخصيتهاي عراق وارد ميدان شوند و با معارضين مذاکره کنند بخش خصوصي است. يک راه حلي پيدا کنيد. براي آينده بسيار مهم است. سوريه نبايد طوري باشد که راه شما و ما بسته باشد. ما بايد سوريه را داشته باشيم. از لبنان تا اينجا اگر اين رشته پاره شود اتفاقات بدي ميافتد. اين يک مساله است که من در موردش نگراني دارم و بسيار فکر ميکنم و مساله ديگر آمريکاييها. همين بخش نفت که شما گفتيد. استعداد نفت و گاز سرمايه بسيار عظيمي است. همه حضور غربيها در منطقه براي همين است. به اين آساني چشم از اين مساله نميپوشند. هزينه کردهاند تا صدام را از بين ببرند. يک بخش ديگري که من در اخبار متفرقه ميبينم اين است که زيربناهاي رفاهي مردم مثل آب، برق، جادهها و اشتغال مولد و امثال اينها در عراق، به موازات طرحهاي پردرآمد پيش نميرود. چرا اين طور است؟
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر