مراسم اربعین هجران غم انگیز معلم و فرهنگی فرهیخته مرحوم استاد حاج فریدون داوری در شهر دهدشت محل مقبره آن بزرگ مرد برگزار شد.
مراسم اربعین هجران غم انگیز معلم و فرهنگی فرهیخته مرحوم استاد حاج فریدون داوری در شهر دهدشت محل مقبره آن بزرگ مرد برگزار شد.
به گزارش راک نیوز،سخنران این مراسم باشکوه حاج سیدعلی محمد دانشی مدیرکل اسبق آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد بود.
گفتنی است مرحوم حاج فریدون داوری معاون پرورشی حاج دانشی بود. متن سخنرانی حاج دانشی به شرح ذیل است.
بسم الله الرحمن الرحیم
الذی خلق الموت والحیات لیبلوکم ایکم احسن عملا.
مرحوم استاد حاج فریدون داوری چهره ماندگار و مانا، شاعر، هنرمند برجسته، پژوهشگر، نویسنده فرهنگی فرهیخته و ارزشمندی بود.
چرا حاج داوری چهره فرهنگی است
چون ارزش و حیات هر جامعهای به فرهنگ آن بستگی دارد. فرهنگ مثل روحی است که در کالبد همه فعالیتهای گوناگون کشور جریان دارد و چون جهان به مثابه یک دهکده جهانی است و برخی فرهنگها دنبال سلطه بر جوامع دیگر هستند و لذا تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی راه می اندازند.
در تعریف فرهنگ گرچه اختلاف نظرهایی هم هست ولی در اکثر تعریفها مؤلفههایی مانند دانشها، باورها، هنرها و آداب و رسوم اجتماعی، فلسفه دین، ارزشها، رفتارها و گفتارهای مشترک است.
و زنده یاد حاج داوری در خیلی از این مؤلفه ها دستی بر آتش داشت.
لذا باجازه حضار محترم در حد وسع ناچیز خودم به صورت مختصر به بعضی از زوایای شخصیتی استاد بزرگ مرحوم حاج داوری اشارتی خواهم داشت
افراد معمولًا یک هویت شخصیتی دارند و یک هویت عملکردی
مرحوم استاد داوری را در این دو بعد در حد وسع توصیف و معرفی می نمایم.
اول بعد شخصیتی:
در این بعد حاج داوری عزیز شخصیتی دوستداشتنی داشتند، فردی آرام، متین، متواضع،
متبسم، فکور، صبور، شکور پرکار، پرتلاش، مردم شناس، مردم محور، اهل صله ارحام بودند این استاد و معلم اخلاق متخلق به اخلاق انسانی و اسلامی بودند، بیان گیرایی داشتند، از روابط عمومی و قدرت تعامل خوبی برخوردار بودند، در دسته بندیها جا نمیگرفت متعلق به همه بود.
مجموعه این خصوصیات، ایشان را شخصیتی محبوب ساخته بود.
صبوری ایشان: معلم صبور ما 20 سال با بیماری طاقت فرسا دست و پنجه نرم کردند و صبر پیشه نمودند و شکرگزار بودند، ناشکری نکردند.
البته در این صبرخانواده گرامی، فرزندان عزیزشان خصوصاً همسر وفادارشان، برادر گرامیشان آقای دکتر کورش داوری و خواهران فرهنگی ایشان و همه دوستان و بستگان هم صبر پیشه کردند.
در بعد عملکردی:
در چهار پایگاه و سنگر فعالیت داشتند.
آموزش وپرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاه، جامعه و در دل خانواده
الف: در سنگر آموزش پرورش:
از معلم مدرسه تا معاونت پرورشی شهرستان و معاونت امور تربیتی و پرورشی استان مسئولیت داشتند و منشائ خدمت بودند. بهترین دوران شکلگیری شعر دانش آموزی بهترین دوران سرودهای پرمحتوای انقلابی و حماسی بهترین دوران اهتمام ویژه به هنر در مدارس.
ارتقاء جایگاه استان در بین استانهای کشور در زمینه قرآن، نماز احکام، معارف تحقیقات دانش آموزی، نهج البلاغه. تدوین دهها جلد کتاب از خاطرات و وصایای شهدای دانش آموزی و در یک کلام در آموزش و پرورش معلمی فرهیخته و مدیری موفق بودند.
ب: در سنگر ارشاد اسلامی
در توسعه انجمن شعر استان نقش مؤثری داشتند موجب ارتقا و تنوع شعر بومی و محلی شدند. دوران تعامل خوب با رسانه ها پایه گذار بعضی از سنتهای حسنه در ارشاد بودند.
ج: در سنگر دانشگاه
در دانشگاه تجارب اندوخته شده در آموزش و پرورش و ارشاد را در سطح بالاتری به کار بسته اند
د: در سنگر جامعه وخانواده
در جامعه و خانواده ها آثار فاخر ایشان در محافل و مراسمات در ماه محرم و مناسبت ها جاری و ساری بود. طنز های نقادانه و اشعار عاشورایی و حماسی و ایلی ایشان در جامعه فراگیر شده بود.
سابقه عملکرد
با بررسی سابقه عملکرد عالمانه ایشان در 3 زمینه سرآمد بودند.
۱- ادبیات بومی، ۲- هنر و موسیقی ۳- شعر
۱- ادبیات بومی:
از گفته ایشان است که فرمودند با خودم عهد کردم ادبیات بومی را فراموش نکنم، هویت ایلی و استانی ام را گم نکردم، در زمینه ثبات گویش لری تلاش مجدانهای داشتند، گویش محلی و لری را بیشتر در قالب شعر معرفی نمودند. پایه گذار ادبیات حماسی و پایداری بودند، مسلط بر گویش لری بودند و دایرةالمعارف واژگان قوم لر بودند.
فرهنگ شعر و ادبیات قوم لر را مکتوب کردند و در گسترش مرزهای ادبیات لری تلاش داشتند. با تلفیق احساس و اندیشه در ادبیات شفاهی استان پیشگام بودند.
۲- موسیقی:
در کلیپ های که موجود است گفته اند عاشقانه ها موجب شده است به سمت موسیقی بروم چون آشنا به زبان واژگان موسیقی بودند و موسیقی را می شناختند موسیقی لری را از پرتگاه ویرانی نجات دادند، خودشان فرمودند غربالگری کردم برهنگی را پوشاندم، اشعار موسیقی توسط خواننده آسمانی شد، به هرحال در محتوای موسیقی تحول آفریدند، پژواک ماندگار فرهنگ و ادب، عرصه موسیقی محلی و ایلیاتی و زبان اصیل مادری را غنا بخشیدند.
۳-شعر:
قریب به ده هزار بیت شعر اعم از تک بیتی، دو بیتی، قصیده، طنز، غزل، حماسی سرودند. اما آنچه موجب برگ زرین اشعار ایشان شده است اشعار محلی و سنتی توأم با نوآوری در قالب غزلهای ایلی است.
شعرهای حاج داوری هم آینه احساسات است، هم گنجینهی فرهنگ و هنر.
در شعر گویشی و آئینی از ثبات برخوردار بودند، در دوران دفاع مقدس غزلهای حماسی ایشان
تأثیر شگرفی داشت حتی در پد خندق که از افتخارات استان میباشد اشعار حماسی فقید سعید حاج داوری زمزمه میشد. میتوان گفت اشعار ایشان نقش آهنگران استان را داشت. در زمینه فرهنگ شهادت اهتمام ویژه ای داشتند اشعار حماسی و عاشورایی و سرودههای پرمحتوا مانند عمه زینب، ماه هاشمی و... نشانه ای از این همت است.
به درستی حاج داوری شاعر اهل بیت(ع) بودند
در زمینه مهدویت سرود »ایل احساس« و »بیو طبیب دردلم« در مورد انتظار و مهدویت است» وقتی که موقش ایبو صاحب زمون ایایه« پاسخ به یک سؤال است یعنی زمان ظهور چه موقع است. که خود موضوع اسرار الهی است.
وقتی می فرماید » و چهار مدور عالم، بنگ اذون ایایه« اشاره به جهانی شدن مهدویت است یعنی
دین اسلام توسط حضرت مهدی (عج) جهانی می شود.
»بسیجی ولایت قشون قشون ایایه، دوباره روز مردی و غیرت کشون ایایه« امروزه اشعار ایشان توسط مردم شریف یمن و لبنان و عراق در قالب غیرت و مردانگی از مظلومیت غزه تحقق یافته است.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر