راک نیوز: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بیماریهای قلبی و عروقی بیشترین عامل مرگ و میر در کهگیلویه و بویراحمد هستند که این مسئله تا حدود زیادی ناشی از برخی عادات غذایی نادرست است.
اورنگ ایلامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: درگذشته بیماریهای عفونی و واگیر عامل عمده مرگ و میرهای بشر بودند، اما امروزه بیماریهای غیرواگیر تبدیل به عوامل خطرناکتری شده اند.
وی بیماریهای قلبی و عروقی را یکی از این بیماریها عنوان کرد و بیان داشت: عوارض ناشی از بیماریهای قلبی عروقی ماندگارتر، پرهزینه تر و ناتوان کننده تر هستند.
ایلامی مهمترین علت پیدایش بیماریهای قلبی وعروقی را تصلب شرایین عنوان کرد و افزود: این مسئله سبب می شود سرخرگ های گوناگونی که به سمت های مختلف بدن خون میرسانند، به تدریج سخت و تنگ گردند و توانایی آنها برای انتقال اکسیژن و مواد غذایی به سلول های بدن کاهش یابد.
وی عنوان کرد: عوامل خطرزا برای بیماریهای قلب و عروق، سن بالا، جنس مذکر، سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس، فشار خون بالا، افزایش چربی خون به ویژه کلسترول، دیابت قندی، سیگار کشیدن، چاقی و کم تحرکی است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بر اساس آخرین آمارها و بررسیهای سال گذشته، 44 درصد از مرگ و میرها در استان در اثر بیماریهای قلبی و عروقی بوده است.
ایلامی اظهار داشت: این آمار، بر اساس گزارشهای ثبت شده از بیمارستانها و مراکز بهداشتی، درمانی شهرستانها به دست آمده است.
وی بیان کرد: پس از بیماری های قلبی، عروقی، مرگ و میرهای ناشی از حوادث غیرعمدی و تصادفات، 17 درصد و انواع سرطانها نیز عامل 12 درصد انواع مرگ و میرها در سال گذشته بوده است.
وی یادآور شد: هم اکنون بیش از 14 هزار بیمار قلبی و عروقی در این استان وجود دارد که برخی از بیماران قلبی و عروقی هم از بیماری خود اطلاعی ندارند.
این پزشک متخصص داخلی، آداب نادرست غذایی، مصرف زیاد گوشت قرمز، چربیهای حیوانی، کره و روغن محلی را ازدلایل بالا بودن بیماریهای قلبی در این استان عنوان کرد و گفت: زندگی ماشینی، عدم تحرک افراد، مصرف غذاهای آماده، مصرف دخانیات و استرس از دیگر عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در کهگیلویه و بویراحمد است.
ایلامی بیان داشت: لازم است رسانه ها در اطلاع رسانی و نهادینه کردن فرهنگ و آداب درست غذایی و سلامت تلاش بیشتری کنند.
وی همچنین تاکید کرد: باید افراد بالای 30 سال سالی یکبار و بالای 40 سال هر شش ماه یکبار قند، چربی و فشار خون خود را کنترل و اندازه گیری کنند.
ایلامی همچنین بر مصرف بیشتر میوه و سبزیجات در وعده های غذایی، ورزش و تحرک، پرهیز از مصرف غذاهای چرب، دوری از مصرف دخانیات، متعادل نگه داشتن وزن و مصرف نکردن نوشیدنی های الکلی برای کاهش بیماریهای قلبی، عروقی تاکید کرد.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر