raaknews: پس از آنکه رئيس قوه قضاييه در جمع دانشجويان دانشگاه شريف حضور پيدا کرد و به سوالات آنها پاسخ داد، علي لاريجاني هم اين فرصت را پيدا کرد که قبل از بازگشايي دانشگاهها با برخي دانشجويان در قم ديدار و گفتگو داشته باشد.
حرکتي که ميتواند براي آينده خوشايند باشد و مسوولان سه قوه با اعتماد به نفس بيشتري در جمع دانشجويان منتقد با گرايشهاي غيراصولگرايي هم حضور پيدا کنند يا حداقل در جمع دانشجويان با همه سلايق مشارکت داشته باشند تا برخي واقعيتها و حقايق احيانا پنهان شده نمايان شود. البته بايد ديد که رئيس قوه مجريه هم در اين سال پايان عمر دولت خود ميتواند به مطالبات دانشجويي پاسخ واضحي بدهد همانند محمد خاتمي که هيچ گاه از حضور در جمع جوانان خود را پنهان نکرد و انتقادها را ميشنيد و قدرت تحمل و مدارا و مردم داري را به رخ ديگران کشيد و نشان داد که يک منش يک سياستمدار اخلاق مدار با قشر جوان چگونه بايد باشد. اما به نظر ميرسد آنچه در اين ديدارهاي دانشجويي مورد غفلت قرار گرفته است، مطالبات قشر جوان به لحاظ فکري، روحي و مادي است بيشتر مسائل حول محور برخي مسائل سياسي و اقتصادي ديده ميشود که نتيجه عملي توصيهها و بايدها و نبايدها چندان روشن نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه متن مشکلات اقتصادي موجود تورم و نقدينگي بالا است گفت: مسائل ديگري هم در بروز اين گراني وجود داشته که مسائلي حاشيه اي به شمار ميآيد و بايد با نگاه واقعبينانه از سياسي کردن مسائل اقتصادي پرهيز کرد.
به گزارش خانه ملت، رئيس مجلس شوراي اسلامي در ابتداي سخنان خود ضمن خوشامدگويي به دانشجويان درباره وضعيت اشتغال و ارتباط آن با دانشگاهها گفت: در مسئله تحقيقات در کشور نقايصي وجود دارد که ارتباط صنعت و توليد با دانشگاه يکي از مهمترين اين نقايص است که زماني براي حل اين مساله دفتري در دانشگاهها با عنوان ارتباط با صنعت و در بنگاههاي صنعتي با عنوان ارتباط با دانشگاه فعال بود که اين دفاتر نيز کارنامه موفقي نداشتند اين در حالي بود که براي فعاليت اين دفاتر بودجه مناسبي هم در نظر گرفته ميشد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي درباره مسائل بين المللي در پاسخ به سؤال يکي از دانشجويان حاضر در جلسه گفت: بايد با نگاه واقع بينانه هم به نيروهاي موذي خارجي و هم به شرايط بيداري اسلامي تصميمات عقلاني اتخاذ شود و از ظرفيتهاي موجود بهترين بهره را گرفت. لاريجاني با بيان اينکه صف آراييها در قبال مسائل مختلف جهان تقريباً روشن است گفت: مقداري از مسائل و چالشهاي بين المللي برطرف شده است و موازنه بين المللي تا حدودي ايجاد شده در اين شرايط نيز قدرتهاي بين المللي حاضر به عقب نشيني و تعديل وضعيت در مورد مسائل مختلف مثل مساله فلسطين نيستند مگر اينکه مجبور شوند. وي با بيان اينکه همين نگاه در مورد مسائل کشورهاي اسلامي و خيزشهاي بوجود آمده نيز وجود دارد افزود: مسير موفقيت پيش روي جهان اسلام مقاومت و ايستادگي در برابر استکباران است.
دکتر لاريجاني در پاسخ به سؤال ديگري درباره نگاه واقع بينانه به مسائل کشور توضيح داد: وضعيت کشور بايد به شکل واقعي ديده شود چرا که وضعيت کشور مثل بيماري است که اگر قبول نکند بيمار است علاجي هم ندارد. در هر حال با وجود گذشت چند ماه از آغاز کار مجلس نهم، نمايندگان با مشکلات فراوان اقتصادي در جامعه مواجه بودند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تورم را يکي از مشکلات ريشه اي که فشار زيادي را به مردم وارد ميکند معرفي کرد و يادآور شد: با نگاهي به آمار تورم در مييابيم که ميزان نقدينگي در طول 7 سال گذشته از 65 هزار ميليارد تومان به 380 هزار ميليارد تومان رسيده است چنانچه اين نقدينگي به سمت توليد روانه شود مشکل اشتغال حل خواهد شد و بسياري از بازارهاي کاذب از بين خواهد رفت.
لاريجاني تصريح کرد: البته مشکلات حاشيه اي ديگري هم در کنار مشکل نقدينگي وجود دارد ولي متن مشکلات مسائل اقتصادي کشور نقدينگي موجود است.
دوري مسائل سياسي از اقتصادي
وي با تأکيد بر ديدن نقاط مثبت و منفي موجود در کشور مهمترين علاج وضعيت اقتصادي کشور را هدايت نقدينگي به سمت توليد و رونق آن دانست و تأکيد کرد: مسائل اقتصادي کشور هم بايد مانند ساير مسائل رصد شود و هر چه دز آلودگي آن به مسائل سياسي کمتر شود مشکلات اقتصادي راحت تر برطرف ميشود. نماينده مردم قم در مجلس در مورد اصلاح قانون انتخابات که مورد سؤال يکي از دانشجويان حاضر در جلسه بود گفت: در اين مورد آراي متفاوتي وجود دارد ولي آن چيزي که در مجلس در جريان است نه اصلاح قانون و تغيير مجري انتخابات بلکه تکميل پروسه انتخابات است.
دکتر لاريجاني درباره پيشنهادات برخي از دانشجويان درباره وضعيت فرهنگي گفت: وضعيت فرهنگي کشور نيز نبايد به صورت نقطه اي و پراکنده ديده شود بلکه بايد با اصلاح زير ساختها به طور ريشه اي اصلاح و بهبود يابد. رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سؤال يکي از دانشجويان درباره وضعيت اشتغال زايي براي دانشجويان فارغ التحصيل دانشگاههاي قم گفت: عمده مشکل شهر قم بحث سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال است که نياز به آناليز چنداني ندارد و اگر محور سرمايه گذاريها روشن باشد حتماً با افزايش سرمايهگذاري ميتوان خط توسعه استان را پيگيري کرد. وي ادامه داد: ايجاد فضاي توليدي در استان و رونق ظرفيتهاي معطل قم وضعيت اشتغال و کارآفريني را براي دانشجويان آماده کار فراهم ميکند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سؤالي درباره مسائل بين الملل و موضع گيريهاي غرب پس از اجلاس سران غير متعهدها گفت: اينکه غرب شرايط جديدي را در نظام سياسي جهان بپذيرد دور از انتظار است و به نظر ميرسد حاکم کردن شرايط عادلانه در نظم جهاني نياز به ابزارهاي مختلفي مثل گفتمان و ديپلماسي فعال و قدرتهاي اقتصادي و فرهنگي دارد مخصوصاً اينکه بايد با نگاه واقع بينانه اقتصاد را غني و از اين طريق توانايي ايستادگي در برابر فشارهاي ناجوانمردانه استکبار را داشته باشيم.
لاريجاني تصريح کرد: لزوم اين قدرت اقتصادي به اين معنا نيست که ما در ساير عرصهها غفلت کنيم و بايد با نگاهي متوازن به همه بخشها در برابر فشارهاي وارد بر کشور ايستادگي کنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به پيشنهاد يکي از حاضرين در جمع مبني بر نگرفتن عوارض و ماليات از مراکز آموزشي گفت: اينکه مجلس بخواهد رأساً اخذ عوارض و ماليات را از مراکز آموزشي قطع کند طبق قانون اساسي به اين دليل که بار مالي براي دولت ايجاد ميکند امکان نخواهد داشت ولي اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با تنظيم لايحه اي در دولت چنين مسئله اي را به مجلس ارائه کند ميتوانيم ماليات و عوارض را از مراکز آموزشي قطع کنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به آخرين سؤال يکي از دانشجويان در خصوص وضعيت اقتصادي نامطلوب در کشور توضيح داد: تورم را بايد با روشهاي کارشناسي اصلاح کرد و ترديدي نيست که اين مساله مردم را دچار مشکل ميکند و دولتمردان بايد اين درد را ببينند و به صورت عالمانه ريشههاي آن را حل کنند. راه حل موجود هدايت سرمايهها به سمت توليد ملي است و مقاوم کردن اقتصاد طبق نظر مقام معظم رهبري است و در اين مسير بايد تلاشهايمان را دو چندان کنيم.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر