به گزارش راک نیوز :علی محمد احمدی در سی و پنجمین نشست گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اینکه، رونق اقتصادی و توسعه از طریق ابداء خوشه ای نقش محوری ایفا می کند، افزود: کسب و کار خرد و گارگاه ها و طرح های کوچک روستایی در قالب شبکه مورد توجه است.
استاندار با تاکید براینکه، عمده فعالیت های شبکه ای و یا خوشه ای در مناطق روستایی و حاشیه روستاها انجام گیرد، گفت: از تسهیلات با بهره کم شش درصدی برای اشتغال روستائیان جهت رونق این گونه فعالیت ها و ایجاد اشتغال استفاده شود.
استاندار با بیان اینکه، بیش از یک دهه توسعه صنعتی مبتنی بر خوشه ها به عنوان یک راهبرد نوین مورد توجه برنامه ریزان است، اظهار داشت: انجام کارهای پراکنده ثمربخش نیست وباید بر حلقه مفقوده یک طرح تمرکز کرد و گام به گام پیش رفت.
احمدی، خطاب به مسئولان و سرمایه گذاران، گفت: استفاده از عبارات خارجی جز اتلاف وقت خروجی دیگری ندارد و می طلبد بخش خصوصی از فضای مهیا شده نهایت بهره وری و استفاده را ببرند.
وی گفت: به عنوان مثال برای تهیه فرش دستبافت ابتدا باید زمینه و زیرساخت مواد اولیه و رنگرزی را مهیا کرد و بعد از تکمیل این زنجیره جهت تکمیل خوشه های بعدی به شکل اصولی اقدام شود.
احمدی تاکید کرد: در نشست بعدی گزارش کاملی از فعالیت های عملیاتی برای تکمیل حلقه های مفقوده در هر خوشه مانند نمایشگاه، کنسرسیوم صادراتی، حمل و نقل، تسهیلات و ....ارائه داده شود.
وی با اشاره به اینکه، یکی از مشکلات اساسی ما در سطح کشور نبود متولی سازمانی و اداری در روستاها است، گفت: اکنون دهیار برخی از کارهای مربوط به روستاها را انجام می دهد که این افراد بیشتر دغدغه وضعیت بیمه و شغلی خود را دارند و توانایی و امکان رفع مشکلات روستاها را ندارند.
وی افزود: در استان هایی همچون کهگیلویه وبویراحمد نبود متولی در روستاها یک مشکل بزرگ است و دولت در حال ساماندهی این وضعیت است.
احمدی با بیان اینکه در حال حاضر اشتغال ساکنان روستاها به شکل سنتی انجام می شود، ابراز کرد: اگر به دنبال ایجاد اشتغال پایدار در این جوامع هستیم باید با مشارکت و همکاری تسهیلگران زمینه بازاریابی را برای این قشر فراهم کرد.
مقام عالی دولت در استان گفت: شهرستان لنده با کمک بنیاد مستضعفان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی انتخاب شده است و خوشبختانه تاکنون این طرح موفق بوده است.
وی افزود: هدف از اجرای این طرح بهره وری از ظرفیت های مردم نهاد و مشارکت آنها در بحث های اقتصادی است و مصمیم گام به گام این طرح را در شهرهای دیگر استان تعمیم دهیم.
احمدی از ساماندهی دهیاری های استان خبر داد و گفت: مسئله ایجاد اشتغال روستایی و جلوگیری از مهاجرت مردم روستایی به مناطق شهری مقوله جداگانه ای از خوشه های صنعتی است و باید مسئولان از تمام توان خود برای تحقق اشتغال پایدار در روستاها استفاده کنند.
وی با انتقاد از روند مدیریتی برخی از مسئولان، تصریح کرد: با مدیرانی که مسائل مربوط به حوزه مدیریتی خود را برطرف نکنند و موجب نارضایتی مردم و تجمع جلوی ادارات و استانداری شود به شدت برخورد می کنیم.
احمدی تاکید کرد: وظیفه مسئولان است که برای پیگیری مشکلات مردم و سرمایه گذاران از هیچ تلاشی دریغ نکنند و در این راستا همگام با سرمایه گذار حرکت کنند.
استاندار عنوان کرد: در نشست بعدی این شورا وضعیت استان در حوزه اقتصادی، سرمایه گذاری و صادرات تشریح و برنامه های آینده برای توسعه صنعتی و سرمایه گذاری استان ارائه داده شود.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر