مشروح اخبار


» راهکارهایی برای پیشگیری از ابتلا به شپش ؛ شپش به طبقه خاصی تعلق ندارد!



شپش انگل اجباری خارجی و خونخوار جوامع انسانی است و قدمت آن به دوران قبل از تاریخ باز می‌گردد؛ اگر چه در مناطقی بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی به شپش داشته اما این انگل همچنان گستردگی جهانی دارد.

به گزارش راک نیوز از شیراز؛ مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر علوم پزشکی شیراز با یادآوری اینکه آلودگی به شپش عمدتا در مناطق پرجمعیت و در زمان جنگ و به دلیل کم توجهی به بهداشت فردی دیده می‌شود، گفت: شپش در کودکان، بسیار شایع تر از بزرگسالان و در جنس مونث نیز شایع تر از جنس مذکر است.

مصطفی ابراهیمی گفت: این حشره به دنبال تماس‌های نزدیک بین فردی یا هنگامی که افراد خانواده در فصول سرد، لباس های بیشتری می پوشند و به صورت دسته جمعی زندگی می کنند، از شخصی به شخص دیگر انتقال می یابد.

او افزود: بالا بردن سطح آگاهی های جامعه، بهبود رفتارهای بهداشتی، تشخیص و درمان مبتلایان، به ویژه در مراکز تجمع جمعیتی از راه های مهم مبارزه با شپش است که این امر، هماهنگی و همکاری گسترده بخش بهداشت با سایر بخش های توسعه را می طلبد.

ابراهیمی مهمترین عارضه شپش را خاراندن شدید دانست که فرد را کلافه، خسته و پریشان و بی خواب می سازد و همین امر می تواند یکی از علت های افت تحصیلی در دانش آموزان باشد.

او ادامه داد: بعضی اوقات پوسته های سفید ریز مثل شوره در مو ممکن است با تخم شپش اشتباه شوند، اما باید توجه داشت که تخم های شپش به سختی کنده می شوند چون به قسمت ساقه می چسبند، در حالی که شوره سر یا سایر پوسته ها به راحتی با برس برداشته می شوند؛ از طرفی رشک اگر بین دو تا انگشت له شود مانند دانه کنجد صدا می دهد در حالیکه پوسته سر اینگونه نیست.

ابراهیمی راه های پیشگیری از ابتلا به شپش را شست و شوی مرتب سر با شامپوهای معمولی و شانه کردن مو، شانه کردن روزانه موهای سر و تمیز کردن همه روزه برس و شانه، شست و شوی منظم لباس ها، روسری و کلاه، استفاده نکردن از وسایل شخصی دیگران و پرهیز از تماس با اشیاء و لباس های فرد آلوده، استفاده نکردن از وسایل آرایش عمومی در آرایشگاه ها، معاینه مرتب موهای دانش آموزان، استفاده از ملحفه یک بار مصرف در زمان مسافرت با قطار یا اقامت در مسافرخانه، هتل یا زائرسراها و سالن های ورزشی، عنوان کرد.

مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز درمان شپش سر را استفاده از لوسیون دایمتیکون (دایلیس) یا شامپو پرمترین یک درصد بیان که در مراکز بهداشتی درمانی موجود است.

او گفت: لوسیون باید روی موهای خشک استفاده شود و به مدت هشت تا دوازده ساعت روی مو بماند، سپس شسته شود و یک هفته بعد مجدد استفاده شود، اما شامپو پرمترین روی موهای مرطوب استفاده می شود و به مدت ۱۰ دقیقه روی موی سر می ماند سپس شسته شده و هفته بعد مجدد تکرار می شود.

ابراهیمی ضمن تاکید بر این موضوع که شپش سر اغلب در خارج از بدن میزبان زیاد زنده نمی ماند، پاکسازی محیط خانه در پیشگیری و درمان همه گیری را بسیار با اهمیت دانست‌.

این پزشک متخصص، جاروبرقی کشیدن فرش ها، موکت و روکش ماشین و استفاده از شانه دندانه ریز و محلول آب سرکه (نسبت مساوی یعنی نصف پیمانه آب و نصف پیمانه سرکه) در شانه کردن مو را بسیار مهم دانست.

به گزارش راک نیوز ؛ یک فروشنده داروخانه در تایید صبحت های مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت :واقعا افرادی برای درمان شپش متقاضی دارو و مواد شوینده هستند که اصلا مربوط به طیف خاصی نبوده بلکه از همه طبقات اجتماعی مراجعه کننده داریم .



تاریخ انتشار : 23 دی 1397, 10:03



» اخبار مرتبط:

  • واکنش به اخبار «شپش در مدارس»
  • واکنش مسئولان به شیوع شپش در مدارس یکی از شهرستان ها +راه های علاج شپش زدگی
  • بیماری آنفلوانزا در استان فارس 3نفر را به کام مرگ کشاند
  • شبیخون شپش‎ها به مدارس/ انگلی که طبقه اجتماعی نمی‌شناسد
  • ۵ مورد انسانی مشکوک به تب کریمه کنگو در فارس مشاهده شد
  • » اشتراک گزاری خبر

    نام:*
    ایمیل:*
    متن نظر:
    کد را وارد کنید: *
    عکس خوانده نمی‌شود


    نظرشما در مورد سیستم؟