رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گچساران از احیا رشته های رنگرزی، گلیم برجسته و ریسندگی در این شهرستان خبر داد.
احیا رشته های رنگرزی، گلیم برجسته و ریسندگی در میراث فرهنگی گچساران
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گچساران از احیا رشته های رنگرزی، گلیم برجسته و ریسندگی در این شهرستان خبر داد.
هومن عنایی در گفت و گو با راک نیوز اظهار داشت:بر اساس برآورد انجام شده 6رشته هنرهای سنتی و دستی منسوخ شده در گچساران شناسایی شده که نیازمند کار دقیق کارشناسی است.
وی ادامه داد: برای احیای این رشته های سنتی و دستی فراموش شده تمام تلاش خود را بکار خوهیم بست.
وی بیان کرد: سیاه چادر، سبدبافی، سفالگری، گچمه بافی، سفره بافی، جاجیم بافی، گلیم نقش برجسته، مفرش بافی، نمد مالی، توبره بافی، جاقرآنی، هور، شله بافی، آیینه بافی و خورجین بافی از مهم ترین صنایع دستی گچساران است.
عنایی از روستاهای سربیشه و بیدزرد به عنوان روستاهای هدف در بخش صنایع دستی نام برد و اظهار کرد: این رشته ها در روستاهای سربیشه و بیدزرد گچساران با 140 کار آموز راه اندازی شد.
عنایی ابراز کرد: این کارگاه از محل اعتبارات ملی هنرهای سنتی تجهیز و راه اندازی شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گچساران ، به استفاده از تجربه استاد کاران قدیمی در راستای احیاء این رشته ها اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در سال های اخیر این رشته ها در قالب کارگاه هایی با محوریت مشاغل خانگی توسعه یافته و روند رو به رشدی نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه این رشته ها توسط بانوان انجام می شود، تصریح کرد: امروزه زنان نقش بسزایی در بهبود اقتصاد خانواده ایفا می کنند بنابراین می توانند در این رشته به عنوان یک شغل خانگی فعالیت کرده و به فرزندان خود نیز بیاموزند.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر