معاون حقوقي و پارلماني وزير کشور دولت اصلاحات گفت: اصلاحطلبان آنقدر به راه، اهداف و طرحهاي خود اطمينان دارند که نيازي نميبينند تا اجاره نشين جريان ديگري باشند. چراکه امروز مشخص شده است دولت اصلاحات با تمام محدوديتها ميتواند کارهاي بزرگي را انجام دهد. سيد محمود ميرلوحي در گفتوگو با ايلنا در خصوص ارزيابي خود از عملکرد دولت گفت: براي ارزيابي يک دولت ابزارهاي متفاوتي وجود دارد. بطور مثال ميتوان به آمارهايي که در مراکز آمار و بانک مرکزي ثبت ميشود اشاره کرد. ضمن اينکه شاخصهايي نيز به شکل دورهاي توسط حوزههاي مختلف ارائه ميشود. معاون حقوقي و پارلماني وزير کشور دولت اصلاحات با بيان اينکه در سال 84 دولت اصلاحات يک کشور روي ريل را به احمدينژاد تحويل داد، گفت: من معتقدم فرصتها و منابع دولت نهم و دهم بيش از ساير دولتها بود چراکه در اين دوره قانون چشم انداز 20 ساله نظام تدوين و ابلاغ شده بود و در عرصه اقتصادي نيز کشور کنترل شده بود ضمن اينکه با مهار تورم در دوره قبل مقايسه قدرت خريد جامعه به نفع مردم بود. وي افزود: در دولت اصلاحات با تدابير صورت گرفته بهره سودهاي بانکي و بيکاري به شدت کاهش يافته بود و همچنين در عرصه بين المللي نيز از شرايط مطلوبي برخوردار بوديم. اين فعال سياسي اصلاح طلب با بيان اينکه در دوره اصلاحات به خاطر مناسبات خوب دولت با همسايگان خود و ساير کشورهاي دنيا پرونده هستهاي ايران در حال مديريت بود، تصريح کرد: در حوزه بين الملل سياست تنش زدايي پيش گرفته شد و همچنين در بعد داخلي نيز تلاش شد تا روابط ميان اقوام به سطح بهتري ارتقا پيدا کند. ميرلوحي با اشاره به نهادينه شدن مشارکت بالاي جوانان و زنان در دولت اصلاحات، تاکيد کرد: ميتوان گفت از حيث فعاليتهاي سياسي و اجتماعي فضاي تساوي برقرار شده بود ضمن اينکه به جهت مسائل ارزي، صنعتي و توليدي نيز به نقاظ خوبي رسيده بوديم و بطورکلي کشور در آستانه يک جهش به تمام معنا قرار داشت. وي در بخش ديگري از سخنان خود اضافه کرد: همانطور که شاهد بوديم دولت نهم و دهم با شعار مهرباني و خدمت به مردم وارد شد و انتظار ميرفت با توجه به امکاناتي که از گذشته در اختيار آنها گذاشته شده، بتواند کشور را شکوفا کند. چرا که همزمان با اين دوره با افزايش قيمت نفت درآمد دولت نيز افزايش يافت. اين کارشناس مسائل سياسي با تاکيد براينکه با ورود دولت نهم ساختارهاي کشور به هم خورد، خاطرنشان کرد: همزمان با اين دولت سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور منحل شد و اين مساله به تصميمات کلان کشور لطمه زد. وي با اشاره به اينکه با روي کار آمدن دولت نهم هيچگاه بودجه کشور به موقع به مجلس ابلاغ نشد، يادآور شد: از اين زمان آشفتگي نظام آماري کشور آغاز شد و دولت با شعار خروج مردم از تهران تنها هزينههايي را براي کشور ايجاد کرد اما هيچگاه اين وعدهها عملي نشد و ميتوان گفت هفت سال فرصت برنامه ريزي از کشور سلب شد. ميرلوحي با تاکيد براينکه درآمد ارزي دولت هم اکنون با کل درآمدهاي ارزي دولتهاي قبل و بعد از انقلاب برابري ميکند، تصريح کرد: علاوه بر درآمد کلان دولت نهم و دهم اين دولت از ظرفيتهاي دولتهاي پيشين نيز بر خوردار بود اما برون داد اين منابع خيلي کمتر از حد انتظار بود. وي با بيان اينکه دولت اصولگرا در حوزه اقتصادي فرصتهاي بسياري را از دست داد، گفت: در حوزه سياست خارجي هم اکنون هزينههاي زيادي را پرداخت ميکنيم در حاليکه با سياست تنش زدايي دولت اصلاحات ميتوانستيم زودتر به نتيجه برسيم. بنابراين معتقديم دولت احمدينژاد دولتي نبود که بتواند به راحتي با دنيا گفتوگو کند.
اين فعال سياسي اصلاح طلب با اشاره به اينکه با نگاه سوءظن دولت اصولگرا احزاب به رکود کشيده شدند و همکاري آنها کاهش يافت، اذعان داشت: متاسفانه علاوه بر وضعيت نه چندان مناسب دولت در عرصههاي اجتماعي که منجر به شرايط نگران کننده طلاق و مواد مخدر در کشور شده است، شاهد اين هستيم که با آسيب جدي به صنعت و توليد کشور روزانه کارکنان بسياري باز خريد ميشوند.
ميرلوحي افزود: زماني که من استاندار بودم بدون محافظ و با ماشين شخص خود در دولت اصلاحات به شهرهاي مختلف کشور سفر ميکردم اما امروز اين مساله مقدور نيست. وي ادامه داد: متاسفانه دولت نهم و دهم با عملکرد ضعيف خود در عرصه ديني و فرهنگي نيز جريان اصلاحات را زير سوال برد و به شکل غير منصفانهاي آسيب جدي به اين جريان وارد کرد درحاليکه گرايش به دين در جوانان درحال افزايش بود اما امروز به راحتي شاهد هستيم که بحث دين گريزي حتي از سوي مراجع نيز مطرح ميشود. ميرلوحي با بيان اينکه اين اولين باراست که دولت در راس کار قراردارد و مردم داوري منفي نسبت به آن دارند، گفت: دولتهاي هاشمي و خاتمي با شرايط بهتري عرصه را ترک کردند اما اين اولين باري است که پيش از کنار رفتن دولت، مردم به آن نمره منفي ميدهند. وي با تاکيد براينکه مشکل اصلي عدم پذيرش تکثر درجامعه از سوي برخي است، تصريح کرد: متاسفانه عدهاي تنها به دنبال تک صدايي در کشور هستند که براي حل اين مشکل بايد احزاب به صورت قدرتمندي در کشور شکل بگيرد. ميرلوحي با اشاره به اينکه مشخص نيست کدام نهاد در کشور وظيفه ساماندهي حوزه سياست را برعهده دارد، گفت: متاسفانه چنين پروژه مهمي را به دست امواج سپردهايم. امروز دولتها با چند شعار وارد عرصه ميشوند در حاليکه در گذشته چنين نبود.
معاون حقوقي و پارلماني وزير کشور دولت اصلاحات با اشاره به حضور آيتالله هاشمي در تريبون نمازجمعه يادآور شد: هاشمي در تريبون نماز جمعه ديدگاههاي خود را مطرح ميکرد بنابراين مردم ميدانستند که با چه شخصيت و ديدگاهي سر و کار دارند علاوه به اين ديدگاههاي شخصي همچون خاتمي نيز پيش از اين تحت عنوان کتابهاي مختلف به چاپ رسيده بود در حاليکه ميتوان گفت احمدينژاد به نوعي هندوانه در بسته بود. وي همچنين در خصوص اظهارات مطرح شده در مور روي کار آمدن يک اصولگراي معتدل براي دوره آينده رياست جمهوري تاکيد کرد: اصلاحطلبان آنقدر به راه، اهداف و طرحهاي خود اطمينان دارند که نيازي نميبينند تا اجاره نشين جريان ديگري باشند. چراکه امروز مشخص شده است دولت اصلاحات با تمام محدوديتها ميتواند کارهاي بزرگي را انجام دهد. ميرلوحي در پايان خاطرنشان کرد: اصلاحطلبان نبايد خانه نشيني را انتخاب کنند بلکه بايد با حمايت از چهرههاي ورزيده خود بار ديگر توانمندي خود را به اثبات برسانند و در اين راه نياز به قرض گرفتن از گروههاي ديگر نيست. چرا که در نهايت مردم بايد تصميم بگيرند چه کسي شايسته در دست گرفتن امور اجرايي کشور است.
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر