باز جای شکرش باقی است که سال گذشته نخستین یادواره سیامین سالگرد شهدای بمباران آموزش و پرورش آبادان در سینما نفت آبادان برگزار و تمبر این مراسم نیز با حک تصویر پلاک شهدا در قالب تصاویری از وضعیت مردم در آن حادثه، چفیه و پرچم جمهوری اسلامی ایران به عنوان سه نماد اصلی بههمراه عبارت یادواره شهدای بمباران آموزش و پرورش نیز در آن به نگارش درآمده است.
انگار همین دیروز بود...
در نخستین روزهای مهرماه سال 59 و در حالیکه ساعت اندکی از 9 صبح گذشته بود، یک فروند هواپیمای جنگی عراق با شکستن دیوار صوتی و در حالی که در سطح بسیار پایینی پرواز میکرد یکی از بمبهای سنگین خود را بر روی ساختمان اداره آموزش و پرورش آبادان که کارکنانش خود را آماده سال تحصیلی جدید میکردند انداخت و ثانیهای بعد خون و خاک در هم آمیخت تا بیش از 20 تن از فرهنگیان آبادان از جمله «صمد صالحی» رئیس آن اداره به خیل اولین شهیدان دفاع مقدس بپیوندند، 21 شهید روز دوم مهرماه 59 زودتر از بسیاری از شهیدان خطوط مقدم مرزی به لقاءالله پیوستند.
پیکر بیجان «صمد صالحی» نیز که توسط شهید رجایی حکم، انتصاب ریاست اداره آموزش و پروش شهرستان آبادان را بر عهده گرفته بود در میان شهدا به چشم میخورد.
در آن روز و روزهای بعد نه یونسکو، نه سازمان ملل و نه مدعیان حقوق بشر از الفاظ محکومیت استفاده نکردند و چشم و گوش و زبان خود را بر روی کشتار معلمان آبادانی و بعدها بر روی دانشآموزان مدارس رشیدی کرمانشاه، میانه، شهید حمدالله پیروز بهبهان، کودکان استثنایی لرستان و دهها جنایت دیگر بستند اما یاد این سرافرازان همیشه در اذهان ملت ایران میماند.
سند جنایت رژیم بعث به طور کلی تخریب شده و یک دبیرستان دخترانه در این مکان تأسیس شده است که این خود به وجود آورنده سؤالات فراوانی در اذهان عمومی شده است که امیدواریم مسئولان شهرستان آبادان پاسخ قانع کننده ای در این زمینه داشته باشند.
و اما امروز...
در این روزها که تداعی کننده حوادث تلخ اینچنینی طعم هر شیرینی و حلاوت دیگری را بر ما زهر میکند کمتر کار را میتوان برای دلخوش کردن خانواده فرهنگیان آبادانی انجام داد؛ و آن برگزاری مراسمی در خور شأن و ثبت این روز بهعنوان واقعهای ملی در روزهای خالی تقویم کشورمان است.
مریم خبازی
» اخبار مرتبط:
» اشتراک گزاری خبر